így tervezd meg előre a karácsonyi kiadásokat!

2018. december 13.
Itt a karácsonyi szezon, aminek velejárója, hogy jelentősen meg tudja emelni a havi kiadásaink összegét. Adni persze ettől még nagyon jó érzés, így a legjobb, amit tehetünk, hogy jó előre kitaláljuk az ajándékokat és egyéb kiadásokat, hogy ne terhelje meg túlságosan sem az idegeinket, sem a pénztárcánkat az ünnepi őrület.

így tervezd meg előre a karácsonyi kiadásokat!

az ajándékozási keret

Családonként eltérő, hogy hol milyen jellegű ajándékoknak örülnek a legjobban. Vannak, ahol a kis figyelmességeket értékelik igazán, és a drágább tárgyak inkább visszatetszést keltenek a családtagok körében, máshol viszont kifejezetten nagy ajándékokkal szoktak kedveskedni egymásnak. Ami mindkettőben közös, hogy érdemes előre átgondolni, hogy kinek mit adnánk, megkeresni online az egyes termékek esetében a legjobb ajánlatokat az olyan ár összehasonlító oldalak segítségével, mint például az Árukereső vagy az Árgép, majd ez alapján képezni egy összköltségvetést az ajándékokra, amit már “csak” be kell tartani. Így az előzetes ár összehasonlítás segítségével megtalálhatjuk a legjobb ajándékokat és elkerülhetjük az impulzusvásárlással sokszor együtt járó értelmetlen pénzszórást.

Ha mégis úgy alakulna, hogy vannak olyan családtagjaink vagy barátaink, akiknek nincs konkrét ajándék ötletünk, jó lehetőséget nyújthatnak az 1-et fizet 2-t kap akciók, vagy az egyes termékek mellé csomagolt plusz ajándékok, amik sokszor önmagukban is megállják a helyüket; például nagyobb értékű építőkockák vagy játékok mellé adott kisebb kiszerelésű csomagok.

Költéseink tudatos és rendszeres nyomon követéséről viszont semmiképpen ne feledkezzünk meg, ide értve az olyan plusz tételeket is, mint a csomagolóanyagok vagy ajándékzacskók- nehogy az ilyen jelentéktelennek tűnő apróságok miatt lépjük túl a keretünket!

 tipp!

Szeretnéd egyszerűen nyomon követni költéseidet? Ha K&H folyószámlával rendelkezel, de még nem töltötted le a K&H mobilbank alkalmazást, akkor itt a remek alkalom, hogy kipróbáld, és pár kattintás után egyszerűen nyomon követhesd a telefonodon költéseidet és aktuális egyenlegedet!


ne feledd az ünnepi menüt sem

Az ajándékok beszerzése mellett az ünnepi menü kitalálása és az alapanyagok beszerzése is időigényes feladat. Abba a csoportba tartozol, ahol mindig a jól megszokott fogások kerülnek az ünnepi asztalra? Akkor kezdd el mihamarabb figyelni az árengedményeket a szükséges hozzávalókra vonatkozóan, és vásárolj akár nagyobb tételben is, hiszen lisztre, cukorra, olajra még szükség lehet az ünnepek alatt, mikor elfogyott a bejgli és a mézeskalács.

vásárolj online, nyugalomban

Mindannyian megtapasztaltuk már legalább egyszer, hogy milyen fullasztó tud lenni egy-egy bevásárlóközpontba betérni a karácsonyi szezonban. Szerencsére az online üzletek nem csak, hogy jó alternatívát nyújtanak, hanem egyenesen a “következő szintre emelhetik” a vásárlás élményét. Szélesebb a lehetőségek tárháza, a választék és a kedvezmények száma is.

Sokan mégis a mai napig berzenkednek az internetes vásárlásoktól biztonsági indokok miatt, holott ezek egy kis odafigyeléssel kiküszöbölhetőek - ahogy azt ebben a cikkünkben részletesen be is mutattuk. De azt azért nem árt tudni, hogy az év végi hajtásban a futárszolgálatok rendkívül túlterheltek, így érdemes mihamarabb megrendelni a kiszemelt ajándékot, illetve ha van rá lehetőség, akkor gyorsabb személyes átvétellel, vagy a különféle csomagpontra rendelni! 

utazz okosan

A karácsony és az újév a családlátogatások időszaka, így nem szabad elfeledkezni az utazásra fordított kiadásokról sem a tervezés során. Vannak olyan látogatások, melyeket nyilvánvalóan nem szeretnénk megspórolni, de már az is segítség lehet, ha előre megbeszéljük egymás között, hogy idén ki utazik, ki mit főz, ki viszi a “kortyolgatnivalót”, hogy egyenlően oszthassuk el egymás között a kiadásokat.

Amennyiben úgy tűnik, hogy a tervezettekhez képest mégis magasabbra rúgtak az ünnepek miatti kiadások, a K&H lakossági bankszámlákhoz igényelhető folyószámlahitel gyors pénzügyi segítséget nyújt és K&H bankkártyáddal bármikor hozzáférhető. Kattints és tudj meg többet! THM: 26,2%

K&H folyószámlahitel

Tudtad, hogy ha K&H hitelkártyával intézed a karácsonyi vásárlásokat, az olyan előnyök mellett, mint az egyszerű és gördülékeny fizetés, pénzvisszatérítési kedvezmények is várnak? Kattints és tudj meg többet szolgáltatásainkról! THM: 18,3-26,0%

K&H hitelkártyák