5 gyerekcsíny, amire nem a kiabálás a legjobb megoldás

az alábbi vészhelyzetek közül egy-kettő ismerősen cseng?

2020. január 10.
Ahogy a gyerekek cseperednek, egyre több hajmeresztő, néha veszélyes ötlettel rukkolnak elő, amikkel sokszor meglepik még a legtapasztaltabb szülőket is. De mégis mit tehetünk ilyenkor a kiabálás és a bosszankodás helyett?

(A cikk tartalma frissült: 2024.04.01-jén)

5 gyerekcsíny, amire nem a kiabálás a legjobb megoldás

1. ez bizony betört, nincs mit tenni… vagy mégis? 

Ha kedvenc vázánk esik áldozatul egy rosszul felmért dobásnak vagy rúgásnak, azon még előbb-utóbb túltesszük magunkat. Azonban amikor a nagy játék hevében az ablaküvegen vagy erkélyajtón következik be sérülés (vagy rosszabb esetben nem is marad belőle semmi), akkor a legszuperebb szülő is nehezen tudja türtőztetni magát. A kezdeti felháborodást általában ilyenkor felváltja egy korántsem alaptalan aggodalom, hogy honnan szerezzünk szakembert, mit csináljunk, hogy ne fagyjunk meg és ne fizessünk több tízezer forintot a fűtésre a probléma orvoslásáig. 

2. “Apa, ez a kulcs elromlott!" 

Egy másik kínos szituáció, amikor csemeténk úgy gondolja, hogy már elég nagy ahhoz, hogy egyedül bemenjen a lakásba. Amíg a kocsiban matatsz, kicsempészi a kulcscsomód, majd határozott mozdulattal a zárba dugja a kulcsot. Nem is lenne ezzel probléma, ha nem a garázs kulcsával próbálna bejutni a házba, így azonban néhány próbálkozást követően a legacélozottabb kulcs is megadja magát. 
Nyáron sem kellemes, de a fagyos téli hidegben még kellemetlenebbnek tűnik a probléma, ráadásul a befagyott zár-zűröknek köszönhetően ilyenkor a szakembereknek is sokkal több a dolga, nehezebben elérhetők és drágábbak is. 

3. amikor a toalett fordítva működik

Az internet ontja magából a vicces fürdőszobai kisbabás videókat. A járni tanuló gyerekek ugyanis előbb vagy utóbb felfedezik a lakás minden pontját: köztük a toalettet is. Mulattató látvány a videóban vécépapírral körbetekert baba, de a helyzet kevésbé tűnik viccesnek testközelből. Ha a lakásban egy ideje túl nagy a csend és hosszas, kétségbeesett keresgélést követően a fürdőszobába benyitva meglátjuk a rumliban üldögélő gyermekünket, előfordulhat, hogy a mosdatás és takarítás után vesszük csak észre, hogy bizony a toalett sem úszta meg sértetlenül a támadást: jutott oda is papír és egyéb izgalmas dolog bőven. Mi az ember első reakciója ilyenkor? Megpróbálja eltüntetni a káoszt és egy határozott mozdulattal lehúzza a tartalmát, hátha magától eltűnik a rémség. Ilyenkor előfordulhat azonban, hogy csak tetézzük a bajt egy dugulással.

4. alacsonyan szállnak a drónok manapság

Ahogyan a drónok egyre alacsonyabb áron, egyre jobb minőségben és nagyobb választékban hódítják meg a világot, úgy növekszik az általuk okozott károk és balesetek száma is. Félreértés ne essék, drónt vezetni jó mulatság és remek családi móka, azonban kellő óvatosságot és nem kevés gyakorlást igényel, pláne, ha a gyermekünk kezébe adjuk. Hiába az odafigyelés és intő szavak, megesik, hogy megtörténik a baj és az újdonsült drónunk madárnak képzelve magát “felül" a szemközti villanyvezetékre. De ki fogja onnan leszedni?

5. mi csak boltosat játszottunk…

Időnként szülőként olyan károk is érhetnek minket, amire egyszerűen soha nem gondoltunk volna. Ilyen lehet például a bankkártyánk rejtélyes eltűnése, majd tragikus megtalálása a gyerekszobában 2 darabban egy gyerekolló és két kis bevásárlókosárka mellett. Most ragasszuk össze vagy kérjünk egy újat? 

mi a közös ezekben a kisebb-nagyobb hétköznapi csínytevésekben és balesetekben? 

Az, hogy közelebb van a megoldás rájuk, mint elsőre gondolnánk! Ugyanis a lakossági hitelkártya szolgáltatásokhoz [K&H lakossági hitelkártyák] kapcsolódó otthon asszisztencia szolgáltatást épp az ilyen helyezetekre találták ki! A K&H lakossági hitelkártya szolgáltatásokhoz például otthon, egészség és autó asszisztencia is kapcsolódik, mely egy az év minden napján, 0-24 órában hívható segélyvonalat tárcsázva az alábbi vészhelyzetekben nyújthat megoldást, a teljesség igénye nélkül: villanyvezeték szerelés, vízvezeték-szerelés, dugulás-elhárítás, zárszerelés, üvegezés, hivatali okmányok és bankkártya pótlás, szakorvosi vizsgálatok megszervezése vagy akár autómentés- és autójavítás. 

hitelkártya-szolgáltatás [K&H lakossági hitelkártyák] – THM 42,4-49,1%

Így még a fentebb felsorolt, idegeket próbáló szituációk sem hozhatnak ki a sodrodból! Kattints és tudj meg többet a K&H lakossági hitelkártya szolgáltatásokhoz kapcsolódó asszisztenciáról! 

érdekel