így vásárolj autót részletre: autóhitel kisokos

gyors segítségre van szükséged? igényelj K&H személyi kölcsönt autóvásárlásra!
2023. május 21.
Milyen dilemmák szoktak autóvásárláskor felvetődni általában? Persze azon túl, hogy melyik autót vedd meg. Ez is fontos kérdés, de most inkább ugorj a következőre:Ha már meg van a kiszemelt modell, eldöntötted, hogy új vagy használt autót vásárolnál, és szeretnél többet megtudni a legnépszerűbb autófinanszírozási lehetőségekről, akkor érdemes tisztában lenned a személyi kölcsön és az autólízing közötti különbségekkel. Neked melyik érheti meg jobban?

Autóhitel
 

személyi kölcsön vagy autólízing a jobb megoldás?

A kérdés eldöntéséhez az első dolog, amit tisztáznod kell, hogy cégként vagy magánszemélyként vásárolnál autót, személyi kölcsönt ugyanis csak magánszemély vehet igénybe. Az autólízing esetében kétféle típus között választhatsz: a nyílt- és a zártvégű pénzügyi lízing között - a legfontosabb különbség, hogy a nyíltvégű lízing esetén a futamidő lejártakor eldöntheted, hogy megvásárolod-e az autót a maradványértéken, a zártvégű konstrukciónál pedig az utolsó lízingdíj befizetésével automatikusan a tulajdonodba kerül a gépjármű. A cégek esetén a lízing két típusa közötti döntést adózási megfontolások is befolyásolhatják.
Az autóhitel esetében pedig azt fontos tudnod, hogy az elnevezés ellenére tulajdonképpen egy személyi kölcsönről van szó, amelyet gépjármű vásárlásra is fordíthatsz.

De lássuk a különbségeket az autóhitel és a lízing között. Az alábbi szempontok esetén jelentős eltéréseket tapasztalhatsz a két termék között:

 • Mikor leszel az autó tulajdonosa?
 • Szükséges-e önerő?
 • Szükséges-e fedezet?
 • Mire használhatod fel a finanszírozás összegét?
 • Milyen futamidőre igényelheted a finanszírozást?
 • Mennyi idő alatt kapod meg a finanszírozást?
 • Hogyan zajlik az igénylés?
 • Milyen kamatokra számíthatsz?
 • Milyen költségekkel kell kalkulálnod?
 • Kötelező-e casco biztosítást kötnöd?
 • Hogyan tudod értékesíteni az autódat?

Többek között, ezeken a pontokon keresztül lehet a legjobban bemutatni a két termék közötti különbségeket. Lássuk a részleteket.

mikor leszel az autó tulajdonosa?

Az autólízing esetén a lízingszerződés teljes futamideje alatt a lízingcég az autó tulajdonosa (te pedig az üzembentartója) és csak a szerződés végén kerülhet a tulajdonodba a gépjármű. Ezzel szemben az autóhitel esetén azonnal te leszel az autó tulajdonosa, a kölcsön futamideje alatt is végig.

szükséges-e önerő?

A lízing esetében mindig szükséges önerőt is vállalnod a vásárláshoz, ami általában a gépjármű bruttó vételárának legalább 20-30 százaléka. Autóvásárlása fordított személyi kölcsönnél a szabad felhasználásnak köszönhetően tiéd a döntés: akár teljesen kölcsönből is vásárolhatod az autót, vagy csak részbeni finanszírozására veszed fel a kölcsönt.

szükséges-e fedezet?

A lízing esetében a fedezet maga az autó, hiszen nem is leszel a tulajdonosa csak a szerződés lejáratát követően. Személyi kölcsönnél ugyanakkor nincs szükség biztosítékra.

mire használhatod fel a kölcsönösszeget?

Például az autóvásárlási célú K&H személyi kölcsön összege 300 ezer forinttól akár 8 millió forintig terjedhet, ami természetesen függ a havi igazolható jövedelem nagyságától is. Láthatod, hogy a személyi kölcsön esetében rugalmasan alakíthatod a kölcsön felhasználását, lízingnél erre nincs mód.

milyen futamidőre igényelheted a kölcsönt?

Amennyiben gépjármű vásárlásodat személyi kölcsönből valósítanád meg, ebben az esetben maximális futamidő akár 7 év is lehet. Ez lízingnél is elérhető, de itt a típus és az önerő még befolyásolhatja, hogy a lízingcég milyen feltételeket, futamidőt vállal be.

mennyi idő alatt kaphatod meg a kölcsönt és a lízinget?

A személyi kölcsön ügyintézése az online folyamatnak köszönhetően rendkívül gyors lehet - különösen, ha a banknál vezeted a számládat. Ez akár 24 óra alatt elintézhető, de lehet gyorsabb is, a lízing esetében azonban kissé hosszabb a folyamat.

hogyan zajlik az igénylés?

Lízingnél előbb az autót szokták kiválasztani, utána jön a konstrukció, de többnyire már a kereskedő is ajánl finanszírozási megoldást.

milyen kamatokra számíthatsz?                                                               

A személyi kölcsönnél fix kamat mellett végig azonos törlesztőrészletre számíthatsz, a lízing esetében változó kamatozást és deviza konstrukciót is választhatsz. Egyébként jellemzően új autó megvásárlására kedvezőbb kamattal vehető igénybe az autólízing, mint a személyi kölcsön. Használt autók esetén viszont már versenyképes a személyi kölcsön kamata az autólízinggel szemben.

milyen költségekkel kell kalkulálnod?

Ebből a szempontból jelentős különbségek vannak a két konstrukció között. Személyi kölcsön választása esetén például nem szükséges a szerződést hitelbiztosítási nyilvántartásba (HBNY) rögzíteni, így extra költségeket spórolhatsz meg (nyilvántartási díj), míg a lízing esetében kötelező ez a nyilvántartásba vétel.

A költségeknél nem csak a finanszírozási költségekre kell gondolnod, hanem fontos előre felmérned, hogy mibe fog kerülni egy év alatt a jármű teljes fenntartása. Ha körültekintően jársz el, akkor a benzin és a parkolási díjak mellett számolnod kell a casco, kötelező biztosítás, éves szerviz, adó és sok más tétellel is.

kötelező-e casco biztosítást kötnöd?

A KGFB természetesen mindkét esetben elvárás, ám a személyi kölcsön választásakor a casco kötése nem kötelező. Ha mégis cascot kötnél, akkor a K&H-nál kedvezményt kapsz rá, ráadásul, ha a kötelezőt és a casco-t is a K&H Biztosítónál kötöd, akkor együttkötési kedvezményt is kapsz!

hogyan tudod értékesíteni az autót?

Személyi kölcsön esetén az autó nem képezi a tartozás fedezetét, tehát nálad van a törzskönyv, az autódat szabadon, bármikor el tudod adni. Persze a hitel ettől független, tehát azt a szerződés szerint továbbra is fizetni kell, ám az autó eladásakor egy összegben végtörleszthető, az aktuális hirdetményben szereplő költségek megfizetése mellett. Lízing esetében az autót csak a lízingbeadó hozzájárulásával, a lízingszerződés megszüntetését és a teljes visszafizetendő összeg egyidejű befizetését követően lehet eladni.

mikor előnyösebb az autólízing?

Általában egy vállalkozás életében fontos kérdés a járművek beszerzése és finanszírozása. Számukra új jármű esetén mindenképpen előnyösebb a lízing megoldás.

Magánszemélyként már kevesebb előnyt fogsz tapasztalni a lízing oldalán, de a kérdés eldöntésénél segítséget jelenthet, ha ezeken a pontokon végigmész: 

 • a számodra megfelelő finanszírozási mód mérlegelése, feltételek megismerése, tájékozódás
 • törlesztőrészlet vagy lízingdíj havonta fizetendő összege
 • kamat jellege (változó/fix), mértéke és számításának a módja
 • tartozás és a gépjármű piaci értéke milyen arányban áll egymással

milyen szempontokat érdemes mérlegelned az autóhitel kiválasztásánál?

Az autóhitel előnyei között említhető a hosszú futamidő, a gyors és egyszerű ügyintézés, továbbá a fix havi részletek, hogy nincsen fedezet, amelyek tervezhetővé teszik a pénzügyeid intézését. Ismerd meg, hogyan zajlik a hitelfelvétel folyamata, mire érdemes felkészülnöd a hiteligénylés előtt!

melyek az autóhitel felvételének feltételei?

Ha autóhitelt igényelsz, akkor az alábbi feltételek érvényesek:

 • életkor elvárás, bejelentett állandó lakcím
 • rendelkezned kell megfelelő elérhetőségekkel (e-mail, telefon)
 • rendszeres állandó jövedelmet kell igazolnod az elvárt összegben (JTM szabály)
 • legalább három hónapos (de inkább féléves) munkaviszony
 • nem szerepelhetsz a KHR negatív adóslistáján
 • az esetleg fennálló hiteleidet figyelembe veszi a bank

Alkalmazottként ezekre a dokumentumokra lesz szükséged:

 • személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány
 • lakcímkártya magyarországi állandó lakcímmel
 • adókártya
 • legfeljebb 30 napos munkáltatói igazolás
 • általában az utolsó 3-6 havi bankszámlakivonat, amelyen látszik, hogy rendszeres jövedelemhez jutsz
 • előző havi közüzemi számlák és telefonszámla befizetési igazolással, saját névre és lakcímre
 • vállalkozó esetében kisebb eltérések lehetségesek

Az online ügyintézésnek köszönhetően a fenti dokumentumok egyszerűen biztosíthatóak a kérelem gyors benyújtásához.

mitől függ az autóhitel futamideje, illetve a kamatozása?

Elsősorban attól, hogy mekkora összeget szeretnél felvenni, milyen havi törlesztőt tudsz bevállalni és nem utolsó sorban függ a tehermentes jövedelmedtől is. Egy személyi kölcsön kalkulátor segítségével gyorsan kiválaszthatod ezeknek a paramétereknek a figyelembevételével a legjobb megoldást. A kamatozás a kondíciós lista szerint éppen aktuális kamatot fogja tartalmazni és fix havi törlesztőrészlet fizetendő a teljes futamidő alatt.

milyen esetekben nem kaphatsz kölcsönt?

Vegyük sorra a legfontosabb okokat, amikor a bank dönthet úgy, hogy nem folyósít kölcsönt:

 • a fentiekben felsorolt feltételek nem állnak fenn (életkor, jövedelem, lakcím stb.)
 • gyakori gond szokott lenni a KHR-es lista, ahol csalás, visszaélés miatt is szerepelhet valaki, nem csak a hiteltartozás miatt
 • a bank megvizsgálja a munkáltatódat is, ha ott van valami gond (végrehajtás, adótartozás), akkor sem kaphatsz hitelt
 • ha van 5.000 forintot meghaladó köztartozásod, az szintén kizáró ok lehet

hogyan válassz autóhitelt?

Sokaknál érzelmi kérdés az autóvásárlás, de fontos, hogy ne álmodj nagyobbat, mint amit a lehetőségeid szerint biztonsággal képes vagy fenntartani és fizetni. Az új autók üzembiztonsága mindig jobb, a használt autókat pedig érdemes szakemberrel átnézetni még a vásárlás előtt.

Ha kiválasztottad az autót, akkor érdemes a fentiek szerint eldönteni, hogy autóhitel vagy lízing a megfelelőbb-e neked. A döntésnél független tanácsadó segítsége biztosan jól jön, de elsőre egy hitel és lízing kalkulátorral is sok kérdésre választ találhatsz (összeg, futamidő, törlesztőrészlet).

Az akciók, banki előnyök igénybevétele is sokat segíthet a döntés meghozatalában. Mivel egy jelentősebb havi kiadás keletkezik, így célszerű az autóvásárlástól független az egyéb kiadásaidat (autóhoz kapcsolódó és más jellegűeket egyaránt) számba venni, hogy biztosan ne jelentsen havonta túl nagy terhet az autóhitel törlesztése.

De kérhetsz hiteltörlesztési biztosítást is, hogy a hitel törlesztését váratlan esemény esetén is biztonsággal tudd teljesíteni. A hiteled mellé kötött hitelfedezeti biztosítással ugyanis a biztosító meghatározott időtartamra átvállalhatja a törlesztőrészletek fizetését, ha például a munkád elvesztése, keresőképtelenség, balesetből adódó kórházi ellátás miatt nem vagy képes ezt fedezni.

K&H személyi kölcsön autóvásárlásra

Miért érdemes a K&H konstrukcióját választanod autóvásárlásra? Kedvezményt kaphatsz a casco biztosításra, élhetsz az átutalási kedvezménnyel, és akár otthonodból is igényelheted a személyi kölcsönt. Ha K&H e-bank és mobilbank szolgáltatással rendelkezel, akkor még gyorsabban a számládra kerülhet a kért összeg és a hitelhez kérhetsz törlesztési biztosítást is, így akár díjmentesen előtörlesztheted.

K&H személyi kölcsön autóvásárlásra - THM: 15,9–22,4%


A K&H akár 100% online igényelhető személyi kölcsönével már pénzzel a zsebedben keresheted álmaid autóját! Számold ki a személyi kölcsön kalkulátor segítségével, mekkora törlesztőrészletre számíthatsz!

K&H személyi kölcsön autóvásárlásra

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a személyi kölcsön Ügyfélszerződés, a Lakossági hitelek Általános Szerződési Feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint az aktuális K&H személyi kölcsönökre vonatkozó hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A kölcsön 2020. december 31-ig érvényes kamata a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020.(III.18.) Korm rendelet 2. §-a alapján került megállapításra, mértéke 2021. január 1-jével a Hirdetményben meghirdetett kamatmértékre változik. A hirdetésben szereplő THM a 2020. április 1-től érvényes K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett kerültek megállapításra.
A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a dokumentumoknál található „5. sz. függelék: minimális igénylési feltételek” tájékoztatóban olvashatnak, illetve további információkat bankfiókjaink nyújtanak. A kölcsönigénylés elfogadása minden esetben a Bank által végzett hitelelbírálás függvénye.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év