tippek az őszi szünetre: utazz gondmentesen!

2021. október 22.
Hova érdemes elutazni? Milyen lehetőségeid vannak a családoddal? Segítünk, hogy gondtalan és élményekkel teli lehessen az őszi szünet!

tippek az őszi szünetre: utazz gondmentesen!

Ugyan a koronavírus-járvány jelentősen átalakította az utazási szokásainkat, szerencsére egyre több lehetősége van azoknak, akik belföldi utazások után – vagy helyett – külföldre is ellátogatnának. Ősszel különösen jó ötlet lehet egy eltérő magasságon fekvő vagy más éghajlattal rendelkező tájat meglátogatni. Fontos azonban, hogy utazás előtt mindig érdeklődj a célország járványügyi intézkedéseiről, így elkerülve a kellemetlen meglepetéseket. 

jöjjön egy osztrák országlátogatás!

Ausztria – közelsége miatt is – igen kedvelt úti cél, különösen ha csak pár napos kiruccanást tervezel. Egyéni, páros és családi kirándulásnak is megfelelő választás a főváros, Bécs. Gyermekekkel utazva, rengeteg érdekes programot tervezhettek, kezdve a bécsi Prátertől a schönbrunni állatkertig. Töltődj fel kultúrával: az óvárosi séta alatt ne felejtsd el megnézni a Szent István Székesegyházat (Stephansdom), a Hundertwasserhaust és nézz körül a Ringstrassén is, ahol patinás épületeket, palotákat csodálhatsz meg.

ha igazán természetkedvelő vagy...

Ha szereted a természet közelségét, a változatos vidékeken vezető túrákat és a mesebeli tájakat, Szlovénia téged is elvarázsol majd. A szomszédos ország könnyen megközelíthető, akár autóval, busszal vagy vonattal vágsz neki az útnak.

Egyik népszerű úti cél maga a főváros, Ljubljana, ami kisvárosi hangulattal, nyugodt, szép és tiszta környezettel várja a turistákat. Mindenképpen érdemes a város után a Bledi-tóhoz is ellátogatni, ami számtalan lehetőséget biztosít: a tó közepén egy szigeten csodálatos templommal találkozhatsz, de a tó melletti várból mesés panoráma tárul eléd. Ha aktív pihenést tervezel, az alig pár kilométerre fekvő Vintgar-szurdok a neked való, ahol a Száva-vízesésben is gyönyörködhetsz. Az esőkabátod ne felejtsd otthon!

kalandos út, gyönyörű tájakon

Te is hallottad már az ismerőseidtől, hogy Erdély milyen szép, ezért mindenképpen érdemes oda elutazni? Ne várj tovább a megfelelő alkalomra! Pár mondatban leírhatatlan, mennyi lehetőséged van egy erdélyi út tervezésénél, ezért javasoljuk, hogy saját igényeidre szabva nézz utána a látnivalóknak és az utazási lehetőségeknek. Családi programnak például tökéletes lehet egy skanzen látogatás, egy medveles vagy akár a történelmi várak felfedezése. Pároddal utazva romantikus, nyugodt pillanatokban lehet részetek, ha a gyógyfürdőzés mellett döntötök. Ha városnézésre vágysz, Temesvár, Kolozsvár, Marosvásárhely vagy Bukarest számos történelmi, kulturális és építészeti csodát rejt!


melegebb éghajlatra vágysz? 

Azoknak, akik kicsit messzebbre is elutaznának, vagy csak naposabb időjárásra vágynak, mindig kitűnő választás lehet Olaszország. Bizony, az olasz csizma ősszel is temérdek látnivalóval és kalanddal kecsegtet. Ugyan késő ősszel kiszámíthatatlan, milyen idő lesz aznap, pont ez adja az utazás varázsát: esős napokon is várják a látogatókat a különböző stílusú templomok, múzeumok és galériák. A gasztronómia ilyenkor a legjobb: friss szarvasgombákkal, olívával és kitűnő borokkal találkozhatunk akár a legkisebb vendéglőkben is. A legfőbb indok pedig az őszi olasz út mellett, hogy könnyen találhatsz kedvező árú repülőjegyet és szállást is – ráadásul a nyári turistatömeg sem zavarja majd a pihenésedet.

mire figyelj, hogy tényleg gondtalan legyen az utazás? 

Elsősorban nagyon fontos, hogy csak egészségesen indulj útnak, bármilyen betegségre utaló tünet megjelenése esetén pedig egyeztess a háziorvosoddal. Már az utazás megtervezésekor érdemes utánanézned a Konzuli Szolgálat oldalán a beutazási feltételeknek és a célország járványügyi korlátozásainak. Ha pedig megvannak az utazás részletei, gondolj a biztonságra is. Válassz megfelelő utasbiztosítást, amely bizonyos feltételek esetén kiterjed a COVID-19 megbetegedéssel összefüggő károkra vagy az utazás ehhez kapcsolódó lemondására is. Utasbiztosításodat a legtöbb biztosítónál külön célokra kötheted, a K&H-nál például akár 9 utazási célból választhatsz, sőt a tervezéskor már online megkötheted akár az egész családra is. 

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, mely online, percek alatt megköthető és a COVID-19 megbetegedéssel összefüggő károkra is kiterjed, amennyiben rendelkezel védettségi igazolvánnyal és papíralapú oltási igazolással, amelyen mindkét oltás dátuma szerepel! 

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás