nem hoz árzuhanást az idei kgfb kampány

2013. október 15.
A kötelező biztosítás 2010. január 1-től életbe lépett változásai miatt egyre több autóst érint az évközi biztosítóváltás, mivel ettől az időponttól kezdődően eltörölték az egységes január 1-i évfordulót. Bár pontos piaci adat nem áll rendelkezésre, a K&H Biztosító becslése szerint az autósok többségének idén még az év végén jár le a szerződése.

Az új kgfb-szabályozás 2010-es hatályba lépése óta egyre növekedik az évközi szerződéskötések száma, és ezzel együtt csökken az évvégi biztosítóváltások száma. Pontos piaci számok nincsenek Magyarországon, a K&H Biztosító becslése szerint az autósok többségének idén még az év végén jár le a szerződése.

Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese szerint a kgfb-piacon az idei év egyik jellemző trendje a szolgáltatók évközi díjhirdetése volt, ezek azonban csak kisebb változást jelentettek, új tarifastruktúrát nem vezetettek be a piacra. A kampányban meghirdetett, csökkentett díjak évközben enyhén növekedtek.

Kaszab az idei kampányban csökkenő szerződéskötésre számít: egyrészt a folyamatosan csökkenő év végi szerződésszám miatt, másrészt az utóbbi években kialakult rendkívül alacsony díjszint okán. A szakértő hozzátette: "Az év végi kampányban az autósok jelentős része már nem tud akkora megtakarítást elérni, mint amire a korábbi években lehetősége volt."

Háttérinformáció: évközi és évvégi biztosítóváltás

A kötelező biztosítás 2010. január 1-től életbe lépett változásai miatt egyre többeket érint az évközi KGFB váltás, mivel ettől az időponttól kezdődően eltörölték az egységes január 1-i évfordulót.

Ennek megfelelően akik 2010. január 1-e után vásároltak gépjárművet vagy lettek bejegyezve üzembentartóként a forgalmiba, azoknak a vásárlás vagy az üzembentartói bejegyzés dátumával megegyező évfordulója lesz a kötelező biztosításának.

Évközi KGFB váltás esetén ugyanúgy felmondható a szerződés, ennek birtokában lehet biztosítót válthatni. A KGFB szerződésnek folyamatosnak kell lennie évközi kötelező váltás esetén is.

Válaszd autódhoz a K&H gépjárműbiztosításait, amiket kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H kötelező biztosítás K&H casco biztosítás