fokozottan balesetveszélyes az évszakváltás

2012. november 06.
Szeptembertől novemberig 20 százalékkal több baleset történik, mint az év egyéb időszakaiban. A K&H Biztosítóhoz is ebben az időszakban rendszeresen 15 százalékkal több balesetbiztosítási bejelentés érkezik, mint más hónapokban.

A KSH adatai szerint 2011-ben átlagosan 1319 személysérüléssel járó közúti baleset történt havonta, de a szeptembertől novemberig tartó időszakban a balesetek száma 20 százalékkal több volt, mint az átlag. Az elmúlt négy év adatai szerint októberben átlagosan 1637, míg novemberben 1592 közúti baleset történt.

“Az évszakváltás a K&H Biztosító adatai szerint is fokozottan balesetveszélyes időszak. Átlagban, ezekben a hónapokban 15 százalékkal több közúti balesettel kapcsolatos bejelentést kapunk, mint máskor. Figyelemre méltó az a tendencia, hogy a kerekpározás népszerűségével arányosan nőnek a kerékpáros balesetek, szintén jellemzően az évszakváltás időszakában. A nyári hónapokhoz képest 10 százalékkal több kerékpáros balesetet jelentenek ügyfeleink az őszi hónapokban” - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Ősszel korábban sötétedik, így sokkal nehezebb a tájékozódás, ugyanakkor a nedves, csúszós utakon nehezebb kellőképpen reagálni a veszélyes helyzetekre. Vezetés előtt és közben is rendkívül sokat számít a sofőr odafigyelése.

Az autósok biztonságosabb vezetési stílussal és gépkocsijuk szezonális felkészítésével sokat tehetnek a biztonságosabb közlekedésért. A biciklisek a balesetek kisebb hányadáért felelősek, de a rossz fényviszonyok között figyelniük kell arra, hogy ők maguk jól láthatóak legyenek.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás