a gyerekek miatt pattannak nyeregbe a magyarok

2016. november 24.
Bár leggyakrabban autóval közlekedünk, a gyerekek kedvéért azonban többen ülnek biciklire - derült ki a K&H Biztosító közlekedési szokásokkal foglalkozó kutatásából. Nézzük, hogyan közlekedünk, és milyen közlekedési módot tartunk a legbiztonságosabbnak!

a gyerekek miatt pattannak nyeregbe a magyarok

A magyarok 60 százaléka autózik, míg a helyi tömegközlekedést és a biciklit csak 32, illetve 31 százalék használja hetente több alkalommal a K&H Biztosító biztos jövő indexe szerint. Leggyakrabban a férfiak ülnek a volán mögé: a felmérés szerint a gyakran autózók 69 százaléka ugyanis férfi, az autóhasználat pedig az országon belül leginkább a nyugati országrészre és a kisebb településekre jellemző. Ellenben a helyi tömegközlekedés többnyire a fővárosiak körében népszerű: 65 százalékuk használja hetente többször. A felmérésből az is kiderül, hogy a legritkábban használt közlekedési módok a telekocsi és a repülőgép. 

család két keréken

Míg az autózók és a helyi tömegközlekedést használók többsége a jövőben ugyanannyit utazna ilyen módon, a megkérdettek közel hatoda a biciklizést gyakoribbá tenné. Biciklire leginkább a gyerekesek pattannának: a szülők 40 százaléka szeretne többet biciklizni, míg a gyermekteleneknél mindössze 27 százalékos ez az arány.

nyerő a vonat

A megkérdezettek a biztonság alapján is sorba rendezték a közeledési eszközöket. A tömegközlekedést a lakosság kifejezetten biztonságosnak tartja: a vonatot 74 százalék, a távolsági buszt 70, a helyi tömegközlekedést pedig 68 százalék mondta biztonságosnak. A repülés megítélése valamivel rosszabb: a lakosság 62 százaléka bízik benne. Annak ellenére, hogy a leggyakrabban az autókat használják a magyarok, a megkérdezettek fele találta csak biztonságosnak ezt a közlekedési módot. A gépkocsik mögé csak a telekocsi, a bicikli és a motorok szorultak a biztonságot tekintve.

Válaszd autódhoz a K&H gépjárműbiztosításait, amiket kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H kötelező biztosítás K&H casco biztosítás