különleges év, különleges ünnep: így csináld

2020. december 13.
Ez az év sok tekintetben kicsit más volt, mint a többi, beleértve a közelgő ünnepeket is. De ez nem jelenti azt, hogy idén ne lehetne kevésbé különleges és meghitt a karácsony! Kreatív tippjeinkkel és ötletes megoldásainkkal az ünnepekre való ráhangolódás, az ajándékok beszerzése, a dekorálás és a rokonlátogatás is emlékezetes lehet.

különleges év, különleges ünnep: így csináld

ráhangolódás kicsit másképp

Van olyan, hogy hiába közeledik a várva várt ünnep, a hangulat valahogy nem érkezik vele együtt. A legtöbben ilyenkor látogatnak el a karácsonyi vásárokra, ahol a szebbnél szebb apróságok, a kellemes dallamok és az ünnepi finomságok garantálják a ráhangolódást. Bár idén az adventi forgatagoknak búcsút kell mondanunk, egy kis kreativitással mi magunk is becsempészhetjük ennek hangulatát az otthonunkban! Forralt bort, puncsot, rétest, sőt sült kolbászt is készíthetünk otthon, amelyeket a kedvenc karácsonyi slágereinket hallgatva akár a kertben vagy a teraszon is elfogyaszthatunk, meleg takaróba burkolózva.

kreatív dekoráció

Az év végi hajtásban sokszor csak az utolsó pillanatban marad időnk kidíszíteni az otthonunkat. De így, hogy a szabadidőnk nagy részét most a négy fal között töltjük, miért ne helyeznénk ki az ünnepi dekorációt akár már most? És talán még arra is marad időnk, hogy idén magunk készítsük el az adventi koszorút, az asztaldíszt a nappaliba vagy egy kreatívan újragondolt karácsonyfát, díszekből és hungarocellből. Szuper ötleteket találhatunk a közösségi oldalak csoportjaiban vagy a videómegosztó oldalak „csináld magad” tartalmai között.

vásárlás okosan

Ha lennének ünnepi forgatagok, most biztosan vennénk pár olyan holmit is a vásárlás hevében, amire igazából nincs szükség. Legyen most az idei év az okos vásárlásé! Online jó eséllyel elkerülhető az impulzusvásárlás miatti túlköltekezés és lesz lehetőség utánanézni annak is, hogy pontosan mit is veszünk. Használjunk árösszehasonlító oldalakat, nézzünk termékteszteket és fizessünk biztonságosan, érintésmentesen online bankkártyával, elkerülve a szokottnál is hosszabb sorban állást.
Sőt, most már akár a nagybevásárlás is intézhető cipekedés és a tömegben tolongás helyett, a kanapéról. Liszt, cukor, tojás, tészta, víz, üdítő – nálatok is így kezdődik a bevásárlólista? Mennyivel kényelmesebb lesz, ha a nehéz csomagok házhozszállítását meghagynánk a futárszolgálat sportos munkatársainak.

ünnepi maszkok

Szintén segíthet a karácsonyi hangulatban - és nem mellesleg mosolyt csalhat mások arcára is - ha a maszkunkat is karácsonyi hangulatúvá varázsoljuk. Még a legegyszerűbb, egyszer használatos maszkokat is lehet díszíteni csillogó filctollal,  de az ügyesebbek a textilből készült maszkokat is néhány öltéssel ünnepivé tehetik. Pár ötlet ide kattintva.

rokonlátogatás a távolból

Ha eldöntöttétek, hogy idén nem gyűlik össze a teljes család egy helyen, attól még meglephetitek egymást! Ha elérhető távolságban éltek, akkor az ajtó előtt hagyott kedvességek még mindig biztonságosnak számítanak. Készítsd el a kedvenc ünnepi kekszed, csomagolj hozzá egyedi képeslapot, vagy ünnepi dekorációt és legyél te a futár. Még egy integetés is belefér megfelelő távolságból vagy az ablak, vagy az erkély alatt állva.

együtt a család, ha nem is személyesen

Az idei évnek hála már a nagyi is megtanulta profin kezelni a különböző videóhívásra alkalmas felületeket, így semmi sem gátol meg abban benneteket, hogy ha személyesen nem is találkoztok, együtt ünnepeljetek!

  • kulcs az időzítés: beszéljétek meg előre, hogy kivel mikor kapcsolódtok be egy beszélgetésbe, amihez készíthettek menetrendet is. 
  • gondoljatok a nem annyira rutinos rokonokra is: érdemes előre tartani egy kis oktatást azoknak a rokonoknak, barátoknak, akik még nem használtak videóhívásra alkalmas platformokat. Segíts a beállításban, próbáljátok ki a mikrofont, hogy ne akkor kelljen, amikor már a meghitt beszélgetésé lenne a főszerep
  • adj hozzá egy kis extrát: online minden beszélgetés más egy kicsit, mint élőben, ilyenkor mindig jól jön egy kis játékos bátorítás vagy pár vicces programelem. Rendezzetek karácsonyi pulcsi szépségversenyt, vagy karácsonyfabemutatót, de készülhettek akár rokonokkal kapcsolatos találóskérdésekkel is.

figyeljünk oda egymásra

Ez az év mindannyiunknak sok tekintetben nehéz volt, így talán még aktuálisabb most olyanoknak is segíteni, akiknek nálunk sokkal nagyobb szüksége van a segítségre. Adományozzatok játékokat, régi ruhákat, ételt vagy akár anyagi támogatást a nehéz helyzetben lévő családoknak, kórházaknak és mutassátok meg ezáltal is, hogy senki sincs egyedül!

számlavezetés
betétikártya-szolgáltatás
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön és külföldön

Mi az, ami nélkül nem lehet a kanapéról se az ajándékokat, se az ünnepi menü hozzávalóit beszerezni? Talált, a bankszámla és a hozzá kapcsolódó bankkártya! Tudj meg többet a K&H számlacsomagokról, és lepd meg magad innovatív szolgáltatásokkal karácsonyra!

K&H számlacsomagok

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, az Általános szerződési feltételek a devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek részére nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat, a Hirdetmény természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan, a Betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza. Részletek a kh.hu weboldalon és a K&H bankfiókokban.