irány az egyetem: 5 tipp a sikeres kezdéshez

2021. július 20.
Viszlát gimis évek, irány az egyetem!& Te várod már? Tudjuk, hogy egy új korszak kezdete sokszor ijesztőnek tűnhet, de éppen annyira izgalmas is. Ha már te is izgatottan készülsz, hogy új barátokat szerezz, új dolgokat tanulj és elkezdd építeni a saját életedet, akkor kövesd tippjeinket és indítsd sikeresen az első szemesztert!

bankszámlanyitás egyetemkezdésre

1. nyiss bankszámlát

Akár egyetemet vagy más felsőoktatási képzést kezdesz szeptemberben, akár munkába állsz, mindenképp szükséged lesz egy saját bankszámlára. Miért? Mert ide érkezik majd az ösztöndíjad vagy a diákmunkával szerzett fizetésed, a számládról fizetheted majd be az utóvizsga díjakat (reméljük, minél kevesebb lesz belőlük), a különböző támogatásoknak és pályázatoknak is feltétele az élő bankszámla, de ahhoz is szükséges, hogy gyorsan és könnyen vásárolhass a neten, mondjuk vacsorát egy nehéz nap után. Nem mindegy azonban, hogy milyen számlát választasz! Figyelj oda rá, hogy diák vagy ifjúsági számlacsomagot nyiss, mert jellemzően az így elérhető szolgáltatások illeszkednek legjobban egy fiatal felnőtt igényeihez.

A K&H ifjúsági számlacsomag 0 Ft-os havidíjjal (EBKM: 0,01%) és kedvezményes Mastercard bankkártyával szuper választás lehet, hiszen a díjai kedvezőek és akár a mobiloddal vagy okosóráddal is fizethetsz a Google Pay vagy az Apple Pay mobilfizetési megoldásokkal, még a bankkártya sem kell, hogy nálad legyen. A K&H mobilbankon keresztül sok mindent tudsz egy kattintással elintézni, legyen az ingyenes PIN-kód lekérdezés, vagy a bankkártya letiltása és felfüggesztése (ha esetleg elveszítenéd), de bármikor csekkolhatod az egyenlegedet és számlatörténetedet is, vagy azonnal átutalhatod a barátoknak a mozi árát.

 tipp!

Kíváncsi vagy, mi mindenre jó még a K&H ifjúsági számlacsomag? Nézd meg videónkat a legfontosabb tudnivalókról!

 

2. kezdj el félretenni

Nyáron nincs megállás, ezt mi is tudjuk. Buli, szórakozás, nyaralás... Emellett azonban eljött az ideje, hogy felkészülj a felnőtt évekre, és elkezdj félretenni. Mire lenne a legnagyobb szükséged? Egy új laptopra? Egy kényelmes fotelre az albérletbe? Egy SUP-deszkára az első közös nyaralásra a barátokkal? Jogosítványra? A lista hosszú, de ha időben elkezdesz takarékoskodni és felállítod a céljaidat, akkor többet valósíthatsz meg a terveidből, mint azt elsőre gondolnád! Ha nem vagy rutinos spóroló, akkor tudj meg többet a K&H ifjúsági megtakarítási számláról, ahol különböző célokat állíthatsz be és eltervezheted, mennyit kell majd félretenned havonta az álmaid megvalósításához. Sőt, egy helyen, kényelmesen, ezt is láthatod a K&H mobilbankban és bármikor utalhatsz rá, a nap 24 órájában.

3. ugorj fejest a nyelvtanulásba

A legtöbb magyarországi egyetemen lehetőséged nyílik külföldi utazásokra, tanulmányi ösztöndíjakra vagy szakmai programokon való részvételre. Ugye jól hangzik? Ennek feltétele azonban, hogy egy (vagy akár két) idegennyelvet elég jól beszélj. Ha úgy érzed, fejlesztened kellene a szókincsedet, vagy belekezdenél egy számodra teljesen új és vonzó nyelv tanulásába, bátran vágj bele! Ma már nem is feltétlenül kell hozzá nyelvtanár: gyakorolni mobilapplikációk segítségével is elkezdhetsz.

4. főzz a családdal

Főzni manapság nemhogy nem ciki: egyenesen menő! Akár kollégiumban, akár albérletben laksz majd a következő években, van egy jó tanácsunk: tanulj meg pár alapvető fogást elkészíteni, mert a mélyhűtőből hamar elfogy majd az otthonról hozott étel... A nyár tökéletes időszak arra, hogy még kicsit több időt tölts a családoddal és ellesd a trükkjeiket a főzés terén. Kérdezd meg anyukádat vagy a nagymamádat, hogyan készül a kedvenc tésztád vagy húslevesed, majd fogj egy füzetet és jegyezz fel minden fontos információt. Hidd el, kincset ér később ez a tudás!

5. jöhetnek az új képességek?

Szánj egy fél napot arra, hogy végig gondold, mik azok a készségek és képességek, amikkel rendelkezel, és amelyeket könnyen tudsz akár már egyetem alatt is használni. Írj listát! Ilyen lehet például a jó problémamegoldó képesség, de akár a különböző számítógépes programok ismerete is. Még nem tudod, miben vagy jó? Keress rá készség- és képességtesztekre, melyekből a neten már többfélét is kitölthetsz. Ha megvagy, jegyzeteld ki, és ha van olyan terület, amiben fejlődni szeretnél, kezdj bele és tartsd szem előtt a céljaidat. Ne gondolj feltétlenül nagy változásokra és komoly magolásra: sokszor elég, ha akár egy YouTube videó megnézésével szerzel új ismereteket.

számlavezetés [K&H lakossági kényelmi plusz számlacsomag online, K&H ifjúsági számlacsomagok]
betétikártya-szolgáltatás [K&H lakossági bankkártyák] 
internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank, Google Pay, Apple Pay]
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön vagy külföldön
átutalás belföldön forintban

 

Nyisd meg első K&H bankszámládat & fizess akár azonnal a digitalizált bankkártyáddal, a mobilod vagy egyéb okoseszközöd segítségével!

K&H ifjúsági bankszámla

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a K&H Bank Üzletszabályzata, az Ügyfélszerződés, az Általános szerződési feltételek a Devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek részére nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatás Általános szerződési feltételei, az Elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, a Hirdetmény természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan, a Betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére, K&H forint folyószámlahitelének kondíciói tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon.
Az Akció részleteit a K&H Bank „Nyiss számlát extra 10.000 forint jóváírásért!” részvételi feltételei tartalmazzák.