K&H állatbarát ligetek program

  • fák, cserjék, fűszernövények ültetésével változatos zöld területet hozunk létre
  • madarakat, pillangókat és sünöket csalogatunk az iskolák és óvodák udvarára
  • támogatjuk a biodiverzitást és a fenntarthatóságra nevelést

A K&H évek óta kiemelt gondot fordít arra, hogy szerteágazó társadalmi kezdeményezésekkel hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre, és tegyen azért, hogy bolygónk élhető maradjon a jövő generációja számára is.

A nagy népszerűségnek örvendő K&H hűsítő ligetek után továbbfejlesztettük programunkat, és elindítottuk a K&H állatbarát ligetek kezdeményezést, amelynek hármas célja, hogy változatos növényekkel és állatlakhelyekkel növelje a zöld felületet, támogassa a biodiverzitást a köznevelési intézmények udvarán, valamint formálja a gyermekek környezetvédelmi szemléletét.

A programra pályázat útján, 2024. január 25-ig jelentkezhettek a magyar általános iskolák, középiskolák és óvodák. A pályázókból kiválasztott nyertes intézmények udvarán a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével 100 m2 területen fákat, bokrokat, fűszernövényeket ültetünk. Az állatokat rovarbarát növényekkel, madárodúkkal, -etetővel, -itatóval és sünlakhellyel csalogatjuk a ligetbe. Így egy változatos kis zöld oázis jöhet létre az intézmények udvarán, a gyerekek pedig a növények jótékony hatásait mellett az állatokat is közelebbről megfigyelhetik.

A pályázókat az elbírálás eredményéről 2024. március 31-ig értesítjük ki.

A nyertes intézmények udvarán 2024. március és július között hozzuk létre a K&H állatbarát ligeteket. Emellett edukációs anyagokkal is segítjük a pedagógusokat, hogy a biodiverzitást középpontba helyezve még jobban megismerkedhessenek a gyerekek az állatok, növények és emberek együttélésének fontosságával.