K&H SZÉP Kártya elfogadása élelmiszer vásárláskor

Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy a K&H SZÉP Kártya elfogadásával kapcsolatos megnövekedett érdeklődés következtében a beérkezett szerződések feldolgozása folyamatos, azonban több időt vesz igénybe, így megértésüket és türelmüket kérjük!

A K&H SZÉP Kártya elfogadásának mihamarabb beállítása érdekében kollégáink és a POS terminált biztosító intézmények mindent megtesznek, hogy a beállítások a lehető leggördülékenyebben, mihamarabb megtörténjenek. A beállítást követően e-mailes értesítés került kiküldésre a beállítással kapcsolatosan.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény, a Széchenyi Pihenőkártya 781/2021. (XII. 24.) melyet módosítja a 162/2022. (IV. 28.) Korm. rendelet és a 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendeletek együttes értelmezése alapján 2022. február 1.–2022. július 1. között hideg élelmiszer vásárlására van lehetőség K&H SZÉP Kártyával az arra jogosult, K&H SZÉP Kártya szerződéssel rendelkező elfogadóhelyeken.

A 781/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet alapján a K&H SZÉP Kártya elfogadására jogosult elfogadó helyeken lehetőség nyílik hideg élelmiszer vásárlására K&H SZÉP Kártyával, azonban ez alól kivételt képeznek az‑ alkoholtartalmú folyadékok, valamint a dohány és feldolgozott dohánypótló termékek.

Felhívjuk kedves Partnereink figyelmét, hogy a 781/2021. (XII. 24.) Korm. rendeletben feltüntetett új TEÁOR kód egyike sem kerül automatikusan beállításra. Amennyiben tevékenységi köre lehetővé teszi, ennek megfelelően a saját K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyi felületükön lehetőségük van új TEÁOR beállítására. Azonban javasoljuk, a jelenleg már K&H SZÉP Kártya elfogadással rendelkező elfogadóhelyek számára, hogy amennyiben szeretnének 2022. július 1 után továbbra is elfogadni K&H SZÉP Kártyát, ne végezzenek módosítást TEÁOR kódjukon, nekik teendőjük nincs!

Amennyiben az alábbi TEÁOR kódok valamelyike szerinti főtevékenységet folytatja, kössön K&H SZÉP Kártya elfogadói szerződést

Töltse ki online a szükséges adatokat! A kitöltött szerződést (a szükséges mellékletekkel) küldje be postán a K&H SZÉP Kártya - 1851 címre. A szerződést ide kattintva töltheti ki!

gyakran ismételt kérdések

már van K&H SZÉP Kártya elfogadói szerződésem, mit kell tennem, hogy élelmiszerre is elfogadhassam a K&H SZÉP Kártyát?

Ha a boltban lévő összes terminálon be van állítva a K&H SZÉP Kártya elfogadás, akkor nincs semmilyen teendője, 2022. február 1. és július 1. között élelmiszerre is elfogadhatja a K&H SZÉP Kártyát fizetőeszközként.

Ha nincs minden terminálra beállítva a K&H SZÉP Kártya elfogadás, akkor jeleznie kell felénk az igényét.

bármely termékemet eladhatom K&H SZÉP Kártyás fizetés esetén?

A jogszabály kizárja az alkohol és dohánytermékek SZÉP Kártyás értékesítését, csak az élelmiszerekre teszi lehetővé a SZÉP Kártya elfogadást. A jogszabálynak való megfelelés az Ön felelőssége.

mindhárom alszámláról történő fizetés esetén lehet élelmiszert vásárolni?

Igen, az átjárhatóság egy általános szabály.

Az alszámlák (szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság meghosszabbítása alapján 2022. december 31-ig bármelyik alszámláról van lehetőség fizetni, minden K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyen. Ez alapján mindhárom alszámlán lévő összeg felhasználható korlátozások nélkül hideg élelmiszer vásárlására is a szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások mellett.

A K&H SZÉP Kártyán már meglévő és újonnan ráutalt összegek egyaránt felhasználhatóak mind a három alszámla esetében, összegkorlát nélkül a K&H SZÉP Kártya elfogadására jogosult elfogadó helyeken.

még nem vagyok K&H SZÉP Kártya elfogadó, mit kell tennem?

Szerződnie kell a K&H Bankkal a K&H SZÉP Kártya elfogadásra.

Az általános tájékoztatást itt találja.

milyen főtevékenység esetén fogadhatok el hideg élelmiszerre SZÉP kártyát? Milyen TEÁOR kell hozzá?

jogszabály alapján a következő TEÁOR kódú tevékenységek valamelyikét kell főtevékenységként végezni ahhoz, hogy elfogadhasson élelmiszer vásárlás esetén SZÉP Kártyát:

 • 47.11 élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
 • 47.21 zöldség, gyümölcs kiskereskedelme
 • 47.22 hús-, húskészítmény kiskereskedelme
 • 47.23 hal kiskereskedelme
 • 47.24 kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem
 • 47.29 egyéb élelmiszer-kiskereskedelem
 • 47.81 élelmiszer, ital, dohányáru piaci kiskereskedelme

minden kártyaterminálon el lehet fogadni K&H SZÉP Kártyát?

A következő szolgáltatók által üzemeltetett terminálokon beállítható a K&H SZÉP Kártya elfogadás:

 • K&H Bank Zrt.
 • Budapest Bank Zrt.
 • B-Payment Zrt.
 • CIB Bank Zrt.
 • Global Payments
 • OTP Bank Zrt.
 • SIX Payment Services S.A.
 • Unicredit Bank Zrt.

elég egy SZÉP Kártya kibocsátóval szerződni bármely SZÉP Kártya elfogadásához?

Nem, mindegyik SZÉP Kártya kibocsátóval (K&H, OTP, MKB) külön-külön kell szerződni.

milyen adat szükséges a POS terminál beállításához?

Meg kell adnia a POS kártyaterminálja(i) azonosítóját és a terminál üzemeltetőjét.

hol találom a POS terminál azonosítót?

A POS terminál azonosítóját a terminál üzemeltetőjével kötött szerződésén, a készüléken, vagy a kártyatranzakciós slippen/bizonylaton is megtalálja (TID, terminál ID vagy POS azonosító megjelöléssel). A POS terminál azonosítója általában 8 karakter hosszú.

beállíttatjuk Önnek a K&H SZÉP Kártya elfogadást

Kollégáink a beküldött dokumentumok ellenőrzését követően megkérik a terminálját üzemeltető céget a K&H SZÉP Kártya elfogadás beállítására.

milyen költsége van a K&H SZÉP Kártya elfogadásnak?

A forgalom alapján tranzakciónként minimum 12 forintot, de legfeljebb a Kormányrendeletben meghatározott 3,6% jutalékot számítunk fel.

Elszámoláskor a bankszámlájára utaljuk a - jutalékkal csökkentett - összeget a tranzakciót követő munkanapon. Több elfogadóhely esetén az elszámolás elfogadóhelyenként történik.