az utazók rémálma: az elveszett csomag

2014. október 17.
Csomagot elveszíteni sosem jó, de a legrosszabb talán akkor, amikor éppen kikapcsolódni, nyaralni megyünk. Hiába érkeztünk meg álmaink üdülőhelyére, ha ott állunk utolsóként a reptéren az üresen körbejáró futószalag mellett, és a táskáink, bőröndjeink csak nem akarnak megjelenni. Vagy megjönnek, de nyitva és félig üresen. Így válhat át a megérdemelt pihenés egyik pillanatról a másikra bosszantó ügyintézések sorozatára.

az utazók rémálma: az elveszett csomag

(a kép forrása: Katy Warner / Creative Commons 2.0)

A reptéren mindig érdemes fokozottan figyelni a csomagjainkra. Ha nem akarjuk, hogy az utazásunk rémálommá váljon, elég néhány apróságot szem előtt tartani.

jó minőségű táskát válasszunk

Takarékoskodni jó dolog, de nem mindenből érdemes a legolcsóbbat választani, mert a rossz minőség visszaüthet. Ne feledjük: a repülőút során sokszor pakolgatják ide-oda a táskánkat, és ezt bizony az anyagának ki kell bírnia.

jól zárjuk le a csomagot

Győződjünk meg róla, hogy a csomagunk semmilyen körülmények között nem tud magától kinyílni. Rengeteg különféle eszközt lehet kapni, amivel megerősíthetjük a táskáink vagy bőröndjeink saját zipzárait, csatjait, illetve egyéb zárait, legyen szó egy kis lakatról vagy valamilyen kötözőanyagról.

használjunk feltűnő színeket

A szürke és a fekete lehet, hogy elegáns, de ha keresni kell, akkor beleolvad a tömegbe. Akár a táskánk is lehet élénkebb színű, vagy ha ezt nem tudjuk, vagy nem akarjuk megoldani, akkor legalább a rárakott címkék, vagy kötözőanyagok legyenek azok. És máris van a csomagunknak egy különös ismertetőjele.

tüntessük fel a nevünket

Mégpedig jól láthatóan, és olvashatóan! Apróságnak tűnik, de éles helyzetben életmentő lehet. Ha a csomagunknak van saját címkézhető felülete, akkor használjuk. Ha nincs, vagy nem tűnik elég biztonságosnak, akkor akár azt is megtehetjük, hogy öntapadós címkéket ragasztunk a táskánk mindkét oldalára, rajta a nevünkkel.

ne bízzuk a dolgainkat ismeretlenekre

Előfordulhat, hogy el kell intéznünk valamit, és kényelmesebb lenne addig megkérni valakit, hogy figyeljen a táskánkra. Ne vállaljuk a kockázatot, inkább cipeljük magunkkal a csomagot is.

és végül: figyeljünk oda

A reptéren számos élmény ér minket, és sok információ zúdul a nyakunkba, amelyek könnyen elterelhetik a figyelmünket. Éppen ezért tartsuk észben, hogy mindemellett még a csomagjainkra is figyelni kell. Sose távolodjunk el tőlük túl messzire, és időnként pillantsunk rájuk.

Ha mindezek ellenére mégis elveszne valamink, azonnal jelentsük az elveszett csomagokkal foglalkozó reptéri munkatársaknak.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás