álomutazásból drága rémálom? felejtsd el!

2019. június 04.
A nyaralás az új élményekről, a lazításról és a pihenésről szól. Ám sokszor elég egy apró figyelmetlenség is ahhoz, hogy a régóta várt üdülés igazi rémálommá váljon. Ha viszont előre felkészülünk ezekre a szituációkra, akkor biztos nem lesz a nyaralás idegeket és pénztárcát nem kímélő lidércnyomás!

álomutazásból drága rémálom? felejtsd el!

elkeveredett a foglalás

Meg lehet minden igazolásunk, visszaigazolásunk, kódunk, de sajnos mégis megeshet, hogy a rendszerben elkeveredik a foglalásunk, és ott állunk, távol az otthonunktól, szállás nélkül. Mit lehet ilyenkor tenni? Nyomozni egy kicsit, ami legtöbbször eredményhez is vezet, de ha ez sem válik be, kénytelenek leszünk egy másik szobát foglalni – akár valahol máshol. Ilyenkor aranyat érhet egy hitelkártya a nem várt kiadások fedezésére és persze az is, ha előre készülünk néhány B-tervvel és a biztonság kedvéért kinyomtatjuk a visszaigazolásokat, hogy wi-fi nélkül se legyünk elveszve.

rossz a szállás

Persze az is megtörténhet, hogy rendben van a foglalásunk, ám közel sem azt kaptuk, amit ígértek nekünk. És nem csak arról beszélünk, hogy mégsem a tengerpartra néz az erkély, hanem leszakadó ágyakról, penészes fürdőről, nem működő wc-ről vagy kellemetlen szagokról. Ilyenkor dönthetünk: vagy az „úgyis csak aludni járunk ide” filozófiát követve kibírjuk a megpróbáltatásokat, vagy új szállás után nézünk és megírjuk a véleményünket a szállásadó oldalnak. 

komolyabb gyógyszerekre van szükség

Bár a tapasztalt utazó minden kalandra összekészít egy gyógyszercsomagot, van, hogy valamire nem gondolunk, vagy olyan nyavalyába futunk bele, amire pont nem vittünk magunkkal egyetlen megfelelő tablettát sem. Ilyen lehet egy csúnya gyomorrontás, ételallergia, kiütések, rovarcsípés, fogfájás, esetleg egy makacsabb torokgyulladás... Bármi, amire a normál fájdalomcsillapítóknál és görcsoldóknál speciálisabb gyógyszer kell. Azt pedig inkább ne is említsük, hogy akár orvosi ellátásra is szükségünk lehet... ezért elengedhetetlen az utasbiztosítás, melynek segítségével később fedezhetjük az orvosi ellátás költségeit.

elveszett a bőrönd

Bár sokak számára külön öröm, ha egy teljes ruhatárat vásárolhatnak meg külföldön, van olyan szituáció, mikor ezt nem kitörő boldogsággal tesszük. Például, ha elvesznek a repülőtéren a csomagjaink – ekkor még fehérneműről is gondoskodni kell. Ebben az esetben is az utasbiztosítás jelenthet megoldást, mely az elveszett poggyász tartalmának értéke alapján téríti meg a kárunkat.

átvertek minket

Sajnos sok külföldi városban működnek olyan jól bevált átverések, melyekkel elképesztő összegektől szabadíthatják meg a jóhiszemű utazót, aki ezek után bár tehet panaszt, de minden bizonnyal valóban ő volt figyelmetlen és sétált bele a csapdába. Gondolunk itt például a követhetetlenül lassan visszaadó bolti pénztárosra, az elsőre ingyenesnek gondolt ám fizetős szolgáltatásokra vagy az aránytalanul magas éttermi szervízdíjra. Ilyenkor pedig nincs mit tenni; vagy tanulunk a hibánkból és hitelkártyánkhoz vagy a megtakarításunkhoz nyúlunk, vagy a nyaralás további részét szárazkenyéren és vízen töltjük. De a legjobb, ha mindig résen vagyunk, és az eszünkbe véssük azt az örök igazságot – ingyen semmi sincs (még a levegő sem)!

lekéstük a repülőgépet

Vagy a vonatot. Vagy a buszt. Ilyenkor nincs mese, új jegyet kell venni, amihez pedig mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Ráadásul ebben az esetben az is előfordulhat, hogy akár plusz egy napot kell maradnunk a nyaralás helyszínén. Ami persze el is indítja a dominó effektust: újabb szállás, újabb kiadások ételre... Drága lesz az az öt perc, de megoldható, ha a nyaralás előtt teszünk félre pénzt a nem várt kiadásokra is, melyhez a megtakarítási számlánkról szükség esetén hozzáférhetünk! Vagy elindulunk időben a repülőtérre...

Városlátogatás, tengerparti pihenés, vitorlázás, egy másik földrész felfedezése – te mit tervezel idén nyáron? Ismerd meg az online, pillanatok alatt megköthető K&H utasbiztosításokat, melyek segítségével a nem várt kellemetlenségek egy részét biztosan elkerülheted!

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás