már leégésre is lehet biztosítást kötni

2012. június 05.
Lassan véget ér az iskolaév, egyre többen tervezik a nyaralást. A vakáció helyszínétől, a kedvenc szabadidős tevékenységtől függetlenül igaz: utasbiztosítás nélkül elindulni nagy kockázatot jelent, hiszen bármikor történhet olyan baleset, amely nemcsak a pihenést teszi tönkre, de a váratlan kiadások az utazás árának többszörösét is elérhetik. A K&H Biztosító a nyárra készülve kilenc különböző úti célra és szabadidős tevékenységre alakított ki utasbiztosítási csomagokat, így akár városnéző körútra, akár tengerparti ejtőzésre indulunk, megtalálhatjuk a nyaralásunk ideje alatt esetleg felmerülő károkra a legmegfelelőbb védelmet.

már leégésre is lehet biztosítást kötni

A balesetek, betegségek soha nem jönnek jókor, főleg egy külföldi nyaralás alatt keseríthetik meg életünket. Sokan számítanak az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) védelmére a vakáció alatt, azonban jó tudni, hogy országonként változó, milyen ellátást kapunk a kártya használatával, kell-e például önrészt fizetnünk. Egy utasbiztosítás akkor is segítséget nyújt, ha olyan országba utazunk, amelyre az EEK nem terjed ki, és a poggyászkárokat, felelősségi károkat, a beteglátogatás költségeit is térítheti.

A K&H Biztosítónál június 8-tól érhetőek el azok az új utasbiztosítási csomagok, amelyek között biztosan megtaláljuk a habitusunkhoz és nyaralási szokásainkhoz leginkább illőt. Köthetünk általános, városnéző, hosszú útra szóló, tengerparti, vitorlázós, extrém sportos, búvár, tengeren túli utazásokhoz kialakított biztosítást. Bármelyik lehetőség mellett döntünk, valamennyiből találunk alap, emelt és ideál díjcsomagot, így pénztárcánk és a lehetséges kockázatok ismeretében gondolhatjuk át, milyen összegű fedezetre lehet szükségünk baj esetén.

Sokan egy közeli mediterrán országban töltik nyári pihenésüket, nekik hasznos a tengerparti nyaralás utasbiztosítás, amely még leégés esetére is kínál fedezetet. Biztosítás birtokában is fontos, hogy megfogadjuk a bőrgyógyászok intelmeit, mégis előfordulhat, hogy a helyi klíma ismeretének hiányában nem készülünk fel megfelelően a napozásra. Ha természetes napsugárzás hatására leégünk, napszúrást kapunk, vagy korábban nem diagnosztizált allergia miatt tartózkodnunk kell a közvetlen napfénytől, erre az időszakra napi 5 000 Ft kártérítést nyújt a biztosító az orvosi elbocsátást követően, legfeljebb 5 napra vagy a hazautazás napjáig.

A sportolóknak nem árt felelősségbiztosítást is kötni, hiszen a pályákon, sport közben okozott esetleges károkért ilyen esetekben a biztosító helytáll a biztosított helyett. A döntés előtt azt is érdemes átgondolni, hogy a célországban mekkorák az egészségügyi ellátás költségei, és ennek megfelelően dönteni az ideális biztosításról. Nem szabad elfelejteni, hogy bár itthon sokszor forintban szerepelnek a biztosítási összegek, külföldön a számlát azonban más pénznemben állítják ki, így a valutaárfolyamok is befolyásolhatják a végső költségeket. “A legjobb, ha feltérképezik a lehetőségeket, és a kiválasztott biztosítást maguknak kötik meg az utazni vágyók. Az út alatt mindig tartsák maguknál a biztosítási kötvényt, esetleg a szerződési feltételeket is” - tette hozzá Kaszab Attila.

„A turisták számának emelkedésével az utazók igényei is többfélék lettek. Sokan próbálnak ki extrém sportokat, és olyan szabadidős tevékenységeket, amelyeket pár éve még csak kevesen űztek, ezért hoztuk létre speciális csomagjainkat.” – mondta el Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Megtörtént eset, hogy ügyfelünket csuklótöréssel szállították kórházba, a mentő és a kórházi ellátás költsége mintegy 100 000 Ft-ra rúgott. Kerékpározás közben balesetet szenvedett ügyfelünk mentőhelikopteres szállításának költsége meghaladta az 1,2 millió forintot, míg síp- és a szárkapocscsont törés esetén már 1 800 000 Ft körül is volt a térítés összege. Ha mellétesszük, hogy online már napi 260 Ft-ért köthető biztosítás, látható, hogy nem éri meg biztosítás nélkül útnak indulni.”

Az elmúlt években nagyon sok honfitársunk találta magát külföldön természeti katasztrófák sújtotta területen, ezért mind a bankfiókban, mind a www.khdirektbiztositas.hu oldalon köthető biztosítások fedezetét bővítette a biztosító: a szálláshely közelében történt természeti katasztrófa miatti, idő előtti hazautazás esetén is térítik a biztosított kárát. Akkor sem kell aggódni, ha a légitársaság nem, vagy hiányosan szolgáltatja vissza a csomagokat, hiszen a poggyászbiztosítási fedezet már ilyen esetekben is segítséget nyújt.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás