last minute családi út az őszi szünetben

2017. október 12.
Idén október 28. és november 5. között van az iskolák többségében az őszi szünet. Ha úgy dönt a család, hogy elutaznátok valahová, akkor az alábbiak szerint válasszatok a last minute utak közül.

last minute családi út az őszi szünetben

(kép forrása: pixabay)

Az iskolai szünetek tökéletes alkalmat szolgáltatnak arra, hogy a család egy kis időt együtt töltsön egy felfedezésre váró helyszínen. Az úti cél kiválasztásakor természetesen több dolgot is mérlegelni kell, de egy kis tervezéssel felejthetetlen élményben lesz részetek.

időpont

Mivel az iskolák többségében egy időben van az őszi szünet, készüljetek fel arra, hogy nem csak ti akartok a legjobb helyek egyikére szállást foglalni. Ha tehetitek, próbáljátok meg elkerülni a hétvégéket, hiszen a szabadságok összeegyeztetése miatt sokan a péntek–szombat–vasárnapot választják.

Amennyiben a hétköznapi utazás nem megoldható, akkor jöhetnek a last minute utak, amelyeknek egyik sajátossága éppen az, hogy azt a néhány szabad helyet próbálják értékesíteni, ami a nagy roham végén megmaradt.

helyszín

Nem mindig a legnépszerűbb helyek a legjobbak, próbáljatok egy kis színt vinni a helyszínkeresésbe. A Balaton környéki települések például egyre inkább próbálnak kitörni a „csak nyári úti cél” skatulyájából, és rengeteg érdekes programot, pihenési lehetőséget kínálnak már ősszel is. De kisebb falvakban is kincsekre találhattok, ha szemfülesek vagytok.

Ha külföld mellett teszitek le a voksotokat, nézzétek meg az adott ország ünnepnapjait, fesztiváljait, hátha olyan élményben lehet részetek egy kis utánajárással, amit a családnak, barátoknak még évekig meséltek majd!

utazás

Fontos azt is eldöntenetek, hogy milyen módon juttok el a kiválasztott úti célhoz. Belföldön sem muszáj autóval mennetek, egy hosszabb vonat- vagy buszút szintén remekül összekovácsolhatja a családot. Ha mégis az autó mellett döntöttetek, ellenőrizzétek a járművet indulás előtt, hogy ne érjen benneteket semmilyen kellemetlen meglepetés.

Külföldre szintén mehettek személygépkocsival vagy kisbusszal, de utazási irodán keresztül választhattok társas utazást is busszal vagy repülővel. Ha szeretitek az előre meghatározott, de bőséges programokat, akkor utóbbi javasoljuk nektek.

választás

Mivel egyre több embernek van egyre kevesebb ideje, a last minute utak piaca egyre csak növekszik. Az utazási irodák kínálatában éppúgy megtalálhatod az ilyen ajánlatokat, mint a szálláshelyeket gyűjtő honlapoknál.

Éppen a lehetőségek egyre bővülő tárháza miatt érdemes olyan szálláshelyet, illetve ha úgy adódik, akkor olyan utazási irodát választani, ami már jó értékeléseket kapott másoktól, akik korábban kipróbálták. A Tripadvisor alkalmazásában szálláshelyek, éttermek értékelését egyaránt megtalálhatjátok, így könnyebb lehet kiválasztani a számokra megfelelőt, és jó eséllyel mehettek „biztosra”. Természetesen a barátok és az ismerősök visszajelzései is sokat segíthetnek a választásban, szóval ne szégyelljétek megkérdezni őket.

Ha megvan az időpont, a helyszín és az utazás módja, gondoskodjatok a szükséges úti okmányokról (főleg, ha a házi kedvencet is magatokkal viszitek például külföldre), illetve a megfelelő utas- és járműbiztosításról is, mielőtt belevágtok a családi kalandba.

Jó pihenést!

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás