így találd meg a tökéletes nyári tábort a gyereknek!

2018. május 08.
Alig néhány hét és itt a nyár, ez pedig a kisebb gyerkőcöket nevelő szülőnek egyet jelent azzal is, hogy gondoskodniuk kell a két és fél hónapos vakáció alatti gyerekprogramokról. Most szétnézünk kicsit, milyen táborlehetőségek akadnak az idei nyárra.

így találd meg a tökéletes nyári tábort a gyereknek!

(kép forrása: pixabay)

mi érdekli a gyereket?

Evidenciának tűnhet, sok szülő mégis beleesik abba a hibába, hogy nem gondolja át, mi az, ami tényleg érdekli a gyereket. Pedig abból, ha olyan tábort talál a kicsinek, melyre már első hallásra is finoman húzza a száját, kevés jó sülhet ki. Szerencsés esetben persze meg vannak az egyértelmű szenvedélyei, hobbijai csemeténknek, de sokszor szükség lehet némi plusz “kutatómunkára” is.

sportosoknak

Gyermekednek lételeme a mozgás? Akár labda-, vízi- vagy küzdősportokban tűnik tehetségesnek, széles palettából választhatsz.

A „vizes” táborok esetén a sportág hozza magával a helyszínt is: az evezés, kenu, szörf jellemzően a Duna, a vitorlázás pedig a Balaton sajátja. Az ilyen táborok egész nyáron zajlanak heti turnusokban. A labdajátékok, így például a foci vagy a kosárlabda nyári táborait elsősorban sportegyesületek szokták szervezni, a lehetőségekről, időpontokról és a költségekről közvetlenül náluk lehet érdeklődni. Mindezek mellett népszerűek manapság a különböző küzdősport hetek, illetve a lovas táborok is, melyeknek jellemzően július a fő szezonja.

kreatív táborok

Szintén rengeteg lehetőség adódik akkor, ha művészi hajlamú a kicsi. Sok mindent találhatnak a szülők az általános fotózási, filmezési alapokat megadó programoktól egészen a jobb agyféltekés rajzolásig. Külön előnyük, hogy a sport tematikájúakkal ellentétben nem időjárás függők, így nem kell attól tartani, hogy egy esetleges esős nyári hidegfront keresztül húzza a számításokat.

ismeretterjesztő táborok

A tudásbővítő, készségfejlesztő táborok mindig is népszerűek voltak, az egyre szofisztikáltabb és játékosabb tanulási formák pedig az élmény mellett a hatékonyságot is növelik. Na, persze ez nem azt jelenti, hogy az iskola végét követően jó ötlet volna rögtön egy másik iskolába elküldeni a gyereket a pihenés helyett! Relaxáljon, fújja ki magát egy kicsit, aztán a nyár közepén már jobban bírhat egy angol nyelvi, programozó vagy akár egy ökotábort.


az egzotikumok

Megeshet viszont, hogy különleges, formabontó táborba szeretnénk elküldeni a gyereket, ahol teljesen új élmények érhetik. A teljesség igénye nélkül megírunk néhány ilyet a Táborfigyelő.hu gyűjtéséből: robotika, retorika, madármentés, varázslás, vagy éppen a Fővárosi Állatkert gyerektábora.

Ha a tökéletes nyári tábor azonban külföldön lesz, ne felejts el gyermekednek utasbiztosítást kötni a nagy kaland előtt!


Forrás: http://www.taborfigyelo.hu/

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás