gombnyomásra megoldódik a probléma?

2014. november 30.
Mindenki rémálma, amikor külföldön elromlik az autó, feltörik vagy ellopják a járművet, a poggyászt, a fényképezőgépet, mi meg csak állunk tehetetlenül egy idegen országban, aminek nem is biztos, hogy beszéljük a nyelvét és azon töprengünk, most mi legyen.

gombnyomásra megoldódik a probléma?

Aki már volt ilyen szituációban, azért, aki még nem, az pedig azért olvassa el figyelmesen ezeket a sorokat, hogy ne is kerüljön soha ilyen helyzetbe. Az utazás megtervezésének ugyanis szerves része az is, hogy előre utánanézzünk, baj esetén kihez fordulhatunk.

Ha autót bérlünk, általában megadja a cég azt a segélyhívószámot, amelyet éjjel-nappal elérünk, ha lerobban valahol a kocsi. Ha saját kocsival kerülünk bajba, jó tudni, hogy a Magyar Autóklub rajtunk is segít, igaz, kicsit drágább összegért, mint a klubtagoknak. A 188-as segélyhívó számot tárcsázva a külföldi partnercégek sietnek a segítségünkre, ha szükséges, küldenek pótalkatrészt, gondoskodnak a jármű hazaszállításáról vagy a sofőrszolgálatról.

Szükségünk lehet a kinti magyar nagykövetség elérésére is, nem árt az ő számukat sem elmenteni a telefonunkba, ahogy a helyi mentő, rendőrség és tűzoltóság számára is szükség lehet baj esetén. A kisgyerekkel utazó rutinos családok a helyi orvosi ügyeletnek is utánanéznek.

Az Európai Unióban a központi segélyhívószám a 112-es, amely minden tagországból ingyenesen hívható. Itt egy helyen elérhetjük a rendőrséget, mentőket és a tűzoltókat. Belgiumban még saját honlapja is van a 112-es számnak, amely 4 nyelven is elmagyarázza a szolgáltatás működését.

Ez így elég sok szám, igaz? Jó tudni azonban, hogy már létezik olyan mobilapplikáció, amivel mindezeket a számokat automatikusan, egy gombnyomásra elérhetjük. Sőt, mivel nem biztos, hogy beszéljük az adott ország nyelvét, az app segítségével lehetőség van a magyar nyelvű segélykérésre is. Az már csak a hab a tortán, hogy a telefonban zseblámpa funkció is lesz, így a sötétben sem félünk addig, amíg megérkezik a segítség. A K&H Útitárs elnevezésű alkalmazást letölthetjük Android és iOS rendszerű mobil eszközünkre is.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás