európai fesztiválkörkép

2018. április 25.
Rohamléptekben közeleg a nyár, azaz egyre többször gondolunk arra, hova menjünk nyaralni. Belföld? Külföld? Tengerpart? De mi lenne akkor, ha külföldi fesztiválra mennénk? Most bemutatjuk neked az 5 legjobb európai eseményt Glastonburyvel, Tomorrowlanddel és a többiekkel!

európai fesztiválkörkép

(kép forrása: pixabay)

Exit festival

A „szerb Sziget”, ahogy sokan ismerik, alig egy órányira található a határtól, déli szomszédainknál. Az újvidéki Duna partján, egy régi erődben zajló Exit létrejötte regénybe illő. Diáktüntetésként indult a Milosevics rezsim ellen 2000-ben, melyet bebörtönzésekkel és erőszakkal el is fojtott a hatalom, majd amikor szabadabb szelek kezdtek el fújni, néhány év alatt összerakták a szervezők Szerbia máig leghíresebb kulturális rendezvényét. A fesztivált fennállása óta több mint 2 millióan látogatták; számos díjat nyert és a világsajtó is előszeretettel foglalkozik vele nyaranta. Július második hétvégéjére szokták időzíteni.

Tomorrowland

A Tomorrowland az elektronikus zenei rajongók Mekkája. A belga Boomban minden év júliusának végén megrendezett, sokszoros díjnyertes fesztiválon Tiesto-tól kezdve Armin Van Buuren-en át Martin Garrix-ig minden nagyágyú képviselteti magát. A techno rajongók zöménél bakancslistás ez a fesztivál.

Sónar

A barcelonai Sónar küldetéstudata szerint a modern művészetek és a modern zene olvasztótégelye szeretne lenni. Sehol sem találkozni olyan lélegzetelállító színpadképekkel és installációkkal a fesztiválmezőnyben, mint itt. Egy ideje kettévált a program, Sónar by Day-re és Sónar by Nightra: előbbin a művészeti programoké, utóbbin a zenéé a főszerep. A fesztivál időpontja jellemzően június közepe.

Nova Rock

Már a nevéből is sejteni lehet, hogy a Nova Rock egy rock ünnep. Az osztrák Nickelsdorfban, a magyar és szlovák határhoz közel június közepén megrendezendő fesztivál minden szcénabeli világsztárt felvonultatott már az évek során.

Glastonbury

Nem lehet teljes egy európai fesztiválkörkép a legendás Glastonbury nélkül. Az alapító a saját farmjára szervezte az elsőt 1970-ben, és minden bizonnyal a legszebb álmaiban sem gondolta volna, hogy 50 évvel később Skócia legfontosabb kulturális exportcikkévé válik majd. Sok világsztár szervezi ide az évi egy európai fellépését, a legismertebb marketing kampányát pedig épp a rajongói adják össze: a jegyeket általában háromnegyed órán belül elkapkodják, de volt olyan is, hogy 25 perc után nem maradt semmi. 2018-ban épp az ötévenkénti pihenő évüket töltik, de biztosak lehetünk benne, hogy a ’19-es fesztivál így a szokásosnál is erősebb lesz majd!

a biztosítást ne hagyd otthon!

Reméljük, hogy Te is kedvet is kaptál valamelyik híres európai fesztiválhoz, esetleg már meg is rendelted a jegyedet. Ne feledd azonban az utasbiztosítást sem, hiszen egy külföldi zenei fesztivál az őrült kalandokról is szól! 

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás