a magyarok ötödénél kimarad a nyaralás

2017. szeptember 13.
Vízparton lábat lógatni vagy ismeretlen helyeket felfedezni – mindegy, hogy a pihenés milyen formáját választjuk, feltöltődni fontos a dolgos hétköznapok után. A K&H biztos jövő indexéből kiderült, hogy a 30-59 éves magyarok 80 százaléka az elmúlt 3 évben legalább egyszer volt nyaralni külföldön vagy belföldön, a magyarok ötöde azonban egyszer sem jutott el vakációzni.

a magyarok ötödénél kimarad a nyaralás

(kép forrása: pixabay)

Azoknak, akiknek van lehetőségük elutazni, a többségük a családi körben vagy a párjukkal kettesben eltöltött, vízparti vakációt választja. A pihenést szolgáló nyaralás ellenére a megkérdezettek mindössze 4 százaléka állította azt, hogy sikerült valóban kipihennie magát.

De vajon miért marad el a nyaralás? A legtöbben (71 százalék) pénzügyi gondok miatt nem utazik. A második helyen az időhiány végzett, amely 17 százalékot tart vissza, a megkérdezettek 16 százaléka pedig nem nyaralásra használja fel a megtakarított pénzét.

hová és kivel utazunk?

Azok, akik megengedhetik maguknak, hogy elutazzanak, leginkább szűk családi körben nyaralnak, esetleg a párjukkal kettesben. Jóval kevesebben vannak azok, akik barátaik körében vagy egyedül szeretnék tölteni a pihenésre szánt időt.

A nyaralás alatti legnépszerűbb program továbbra is a strandolás: a válaszadók többsége legszívesebben ezzel üti el az időt, sőt a 2016-os adatokhoz képest népszerűsége még nőtt is: 67 százalékról 71 százalékra. Ez a program leginkább a gyerekes családok körében gyakori. A városnézés, valamint a kirándulás is előkelő helyen áll: az utazók 65 és 56 százalékát érdekli. A kirándulás a budapestieket; a városnézés pedig a gyermekteleneket és a budapestieket érdekelte legjobban. A wellness-szolgáltatások az utazók felének az érdeklődését keltik fel, a fesztiválok idejére 31 százalék szervezi a szabadságát.

hogy intézzük a szállást?

Az utazók többsége a szállásfoglalást saját maga intézi az interneten keresztül. A 30 éves korosztály és a magas jövedelemmel rendelkezők körében az átlagosnál magasabb, 67, illetve 66 százalékos volt azoknak az aránya, akik az online csatornák segítségével saját maguknak foglaltak szállást. Az utazási irodák segítségét csak az érintettek 15 százaléka veszi igénybe.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás