még a gázcsap elzárására is figyelmeztet

2012. július 11.
Ingyenes utasbiztosítási mobil alkalmazást fejlesztett a K&H, amellyel azonnali indulással is köthető utasbiztosítás. Az alkalmazás nem csak a K&H ügyfelei számára lehet hasznos: iránytű és valutaváltó funkcióval is rendelkezik, valamint segítségével külképviseleti elérhetőségeket és hasznos utazási információkat is megtudhatunk. Az alkalmazás jelenleg a Google Play rendszerében érhető el.

A K&H Biztosító elkészítette első mobil alkalmazását, amely az Android rendszerű okostelefonokon és táblagépeken érhető el. Ha készülődés közben nem volt rá időnk, vagy elfelejtettünk biztosítást kötni, az applikáció segítségével már aznapi indulásra is megköthetjük. Ehhez csak bankkártya adatokra és úti okmányra van szükség. A Biztosító 10%-os online kedvezménye ezekre a szerződéskötésekre is kiterjed. A nyaralás alatt a külföldi vakáció helyszínétől és a kedvenc szabadidős tevékenységtől függ, hogy milyen kockázatoknak vagyunk kitéve, ezekhez már kilenc biztosítási csomag közül (városnézéshez, hosszú külföldi utazáshoz, tengerparti nyaraláshoz, part menti vitorlázásra, veszelyés sportokra, búvárkodásra, tengeren túli utazáshoz, síeléshez, általános utazáshoz) választhatunk az alkalmazásban.

„Az alkalmazás a szerződéskötés mellett más funkciókkal is rendelkezik. Listába gyűjtöttük a legfontosabb úti kellékeket, amelyek nélkül nem érdemes elindulni, így a felhasználók könnyen és egyszerűen ellenőrizhetik, hogy valóban minden kéznél van-e a biztonságos utazáshoz.” - mondta el Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Ha baj történik, gyakran azt sem tudjuk, hova kapjunk, ami különösen igaz külföldi nyaralás alatt. Ilyenkor is hasznos lesz alkalmazásunk, amely különböző veszélyhelyzetekre - mint az autóbaleset, lopás, elveszett iratok vagy betegség - kínál hasznos megoldásokat és tanácsokat.”

Az applikáció az utasbiztosítás megkötése mellett a következő funkciókkal is rendelkezik:

  • vészhelyzeti segélyhívás: egy gombnyomással máris az adott ország segélykérő központjával beszélhetünk, ahonnan mentőt, rendőrt vagy tűzoltót küldhetnek segítségünkre,
  • magyar nyelvű segélyhívószám: ha nem beszélünk idegen nyelveket, megnyugtató lehet, hogy anyanyelvünkön is tudunk segítséget kérni a bajban,
  • magyar követségek elérhetőségei: ritkán, de előfordul, hogy szükség van rájuk, ilyenkor fontos, hogy gyorsan elérhetőek legyenek,
  • mit tegyek baj esetén: ha szerencsétlenség ér minket, gyakran nem tudjuk, hogy mi a legfontosabb teendőnk, az alkalmazás azonban hasznos tanácsokkal lát el minket,
  • zseblámpa: hogy mindig megtaláljuk, amit keresünk,
  • iránytű: ha bármikor kétségünk támadna, melyik a helyes irány,
  • valutaváltó: hogy mindig örülhessünk, mennyivel drágább lenne ugyanez otthon,
  • utazás előtti teendők: a lista segítségével minden fontos tennivalót kipipálhatunk, főleg akkor hasznos, ha az ajtóból mindig visszafordulunk, mert nem tudjuk, elzártuk-e a gázt?
  • mit vigyek az utazásra: segítségével nem fordulhat elő, hogy a fél bőröndöt feleslegesen visszük magunkkal, de a legfontosabbat otthon hagyjuk.

Az alkalmazás jelenleg a Google Play rendszerében érhető el ingyenesen, használatához az Android 2.1-es vagy újabb verziója szükséges. A tervek szerint a jövőben iOS felhasználók számára is elérhető lesz majd.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás