utazz az utószezonban! – így használd ki a vénasszonyok nyarát

2018. október 15.
Mostanra a nyári szabadságolások után minden visszatért a megszokott kerékvágásba, lehullottak az első őszi falevelek is, de az indián nyár még javában tombol, amit vétek lenne nem a szabadban kiélvezni. Ha az erdei sétáknál kulturálisan sokszínűbb programlehetőségeket keresel, akkor ruccanj ki az egyik (hosszú) hétvégén a közeli európai városok egyikébe és töltődj fel új élményekkel a népszerű gasztro- és design fesztiválok egyikén!

utazz az utószezonban! – így használd ki a vénasszonyok nyarát

(a kép forrása: pixabay)

Gwledd Conwy Fesztivál

Idén október 26-28. között rendezik meg a walesi folyóparti városka ünnepét. Az ABC bármely betűjével kezdődő étel vagy ital megtalálható itt: az almalétől kezdve a sörön, sajton és a kebabon át a borkülönlegességekig, mindenféle sütemény és fagylalt. Ha szeretsz folyamatosan új ízeket kipróbálni, és szívesen elutaznál mindezért egy ódon hangulatú, mesebeli történelmi városkába, akkor ott a helyed a Gwledd Conwy Fesztiválon! Jó hír, hogy családosoknak is kiváló választás a rendezvény, hiszen gyerekeknek ingyenes a belépés!

Csokoládéfesztivál Perugiában

Umbria tartomány székhelye a Rómától 135 km-re fekvő Perugia. A közel 170 ezer lakosú városka igen népszerű a művészetet kedvelők körében. Fő nevezetességei a történelmi központban, a Centro Historico-ban találhatóak. De nem csak a művészet szerelmeseinek lehető kitűnő választás Perugia. Ezen a varázslatos olasz településen hagyományosan minden évben megrendezik a csokifesztivált. Az idén 25. születésnapját ünneplő rendezvény a csokiimádók valóságos fellegvára!

Október 19-28. között a város szabadtéri édességbolttá változik; minden csak és kizárólag a csokoládéról fog szólni! A rendezvény évente több mint egymillió látogatót vonz a városba, akik megcsodálhatják a csokiból készült szobrokat, és kóstolhatnak saját „kapacitásuk” szerint a több mint 6000-féle édesség közül! Perugiát gyakran a csokoládé városának is nevezik, egyrészt a csokifesztivál miatt, másrészt pedig azért, mert itt gyártják a híres ezüstpapírba csomagolt, mogyorós étcsokis édességet, a nálunk is egyre népszerűbb „Baci”-t.

utazz az utószezonban! – így használd ki a vénasszonyok nyarát

(a kép forrása: pixabay)

Derry Halloween

Ugyan az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki komoly hagyománya annak, hogy október 31-én elmaszkírozott gyerekek házról házra járnak csokit és édességet kéregetve, mostanra Európát is elérte a halloween-i őrület. A legnagyobb Halloween fesztivál a Derry-Londonderry október 26-tól egészen november 3-ig várja a látogatóit Észak-Írországban, Derry városában; de már ezt megelőzően is hangolódnak kisebb tematikus eseményekkel a „nagy napra”. A több napon át tartó fesztivál igencsak változatos, a rémisztő jelmezeken túl lesz kísértet ház, finom falatok, rémisztő előadások és karneváli hangulat, melyek mindegyike a hátborzongató szórakozást garantálja.

Amsterdami Light Fesztivál

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a „fény ünnepét” a holland fővárosban. A november 29-től egészen január 20-ig tartó szabadtéri kiállításon idén 16 ország 30 neves művészének és építészének fény-installációit lehet majd megcsodálni a történelmi belvárosban. Ha szereted a design-t, a képzőművészetet és az építészetet, mindenképpen érdemes erre az időszakra időzítened az utazást, hiszen ilyenkor a Piros lámpás negyed fényei mellett a világító installációk is szinte beragyogják az utcákat. Az esemény honlapján különböző túrák közül is választhatsz: a hagyományos gyalogtúrák mellett lehetőség van biciklivel is körbejárni a várost, ha pedig a hajókirándulás mellett döntesz, igazán különleges perspektívából is láthatod a kiállítást.

Kedvet kaptál, hogy a közeli európai városok szabadtéri fesztiváljainak egyikén élvezd ki a napsütéses őszi hétvégéket? Ne felejts el indulás előtt utasbiztosítást kötni, melyek között akár kifejezetten városlátogatásra specializált megoldást is igényelhetsz pár kattintás után, online! 

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás