K&H prémium európai tőzsdék rugalmas származtatott alap

Kedvező feltételes hozam lehetősége európai cégekre támaszkodva.

 • éves 6%-os feltételes hozam lehetősége
 • lejárat lehetősége a futamidő vége előtt
 • beépített veszteségcsökkentő megoldás részvénypiaci csökkenés esetén

részletek részletek

legfontosabb tudnivalók

futamidő kezdete
a felügyeleti nyilvántartásba vételt követő banki munkanap, de legkorábban 2017. október 25.
maximális futamidő
5 év (legkésőbb 2022. november 18-ig)
befektetési jegyek futamidő vége előtti lejáratának feltétele
az Index értéke a köztes megfigyelési napokon nagyobb, mint az Index induláskori értéke, vagy azzal egyenlő
feltételes hozam mértéke befektetési jegyek bevonása esetén
első visszahívási nap: 6%
második visszahívási nap: 12%
harmadik visszahívási nap: 18%
negyedik visszahívási nap: 24%
feltételes hozam mértéke a maximális futamidő végén (feltételt lásd: "hogyan működik az alap?" cím alatt)
30%
"légzsák" mértéke (lásd: "hogyan működik a "légzsák" szerkezet?" cím alatt)
15%
elérhető hozam alapjául szolgáló Index

EURO STOXX 50 Index

jegyzési időszak 2017. augusztus 28. - 2017. október 6. 
(korábban is lezárható)

 

hogyan működik az alap?

Az ötéves maximális futamidő során az alap évente megvizsgálja, hogyan teljesített az alap mögöttes befektetése - az Európa vezető vállalatiaból összeállított EURO STOXX 50 Index (Index) - a futamidő indulásakor rögzített értékéhez (Induláskori érték) képest. A vizsgálat eredményétől függően a futamidő első négy évében két kimenetel lehetséges:

 1. ha az Index értéke elérte vagy meghaladta az Induláskori értékét:
  az alap lejár (visszahívásra kerül), kifizeti a befektetési jegyek névértékét és annyiszor 6% feltétes hozamot ahányadik év végén kerül sor a visszahívásra
 2. ha az Index értéke csökkent az Induláskori értékhez képest:
  az alap az adott évben nem fizet hozamot és a futamidő folyatódik.

Abban az esetben, ha a feltétel nem teljesül, így az alap nem jár le az ötéves maximális futamidő vége előtt, úgy a futamidő ötödik évének végén mért teljesítmény alapján háromféle végkimenetel lehetséges:
 

 1. ha az Index értéke elérte vagy meghaladta az Induláskori értékét:
  az alap kifizeti a befektetési jegyek névértékét és 30% hozamot
 2. ha az Index értéke legfeljebb 15%-ot csökkent az Induláskori értékhez képest:
  az alap kifizeti a befektetési jegyek névértékét
 3. ha az Index értéke 15%-nál többet csökkent az Induláskori értékhez képest:
  az alap nem fizeti ki a befektetési jegyek névértékének egészét, de a befektető csak a csökkenés 15%-ot meghaladó részét szenvedi el veszteségként, mivel a beépített „légzsák” szerkezet csökkenti az Index negatív teljesítményéből következő veszteséget

 
hogyan működik a "légzsák" szerkezet?
 
A „légzsák” szerkezet nem nyújt tőkevédelmet, de csökkenti az Index negatív teljesítményéből következő veszteséget. Negatív részvénypiaci teljesítmény esetén, a futamidő végén „bekapcsol”, és ha az Index 15%-nál kisebb mértékben csökken, ezt a csökkenést „elnyeli”, vagyis a befektető veszteséget nem realizál és visszakapja a befektetetési jegyek névértékét. Ennél nagyobb esés esetén, tehát abban az esetben, ha 15%-nál nagyobb az Index csökkenése, a befektető csak a csökkenés 15%-ot meghaladó részét szenvedi el veszteségként.
 
 

amit még jó tudni, mielőtt döntesz

 • ha az alapot K&H tartós befektetési számlán vásárolod, megtakarításod kamatadó-kedvezményt élvezhet
 • ha K&H nyugdíj-előtakarékossági számlán helyezed el megtakarításod, kamatadó-mentességben részesülhetsz, továbbá a befektetett összegre állami támogatást kaphatsz
 • másodlagos forgalmazás: Budapesti Értéktőzsde
 
 • az alap kockázati besorolása:

 

kinek ajánljuk?

 • aki előnyben részesíti a különleges befektetéseket
 • aki dinamikus befektetést keres
 • aki az elérhető hozam érdekében, hajlandó lemondani a befektetett tőke védelméről

dokumentumok

Kezelési szabályzat
Tájékoztató
Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum
legfrissebb éves jelentés
legfrissebb féléves jelentés
Általános Terméklap
befektetési szolgáltatások hirdetménye
Figyelmébe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhet el.

Jelen marketing célú hirdetés nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Az alap részletes leírását, befektetési politikáját, a mögöttes részvényindex értékváltozásának kiszámítási módját a Tájékoztató és a Kezelési Szabályzat tartalmazzák, melyek magyar nyelven elérhetők a vezető forgalmazó K&H Bank Zrt. fiókjaiban, mint forgalmazási helyeken papír alapon és a www.kh.hu (vagy a www.khalapok.hu) internetes oldalon elektronikus formában. Ugyanitt elérhető az alap Kiemelt információkat tartalmazó dokumentuma, mely az alap alapvető jellemzőit tartalmazza tömör formában, önmagában azonban nem ad teljes körű leírást az alapról. Megalapozott befektetési döntése érdekében előzetesen alaposan vizsgálja meg az ezen dokumentumokban szereplő adatokat, különös tekintettel a kockázatokra. A futamidő végén az Alapkezelő a MNB jóváhagyásának és a kondíciók előzetes meghirdetésének feltételével, de a befektetők kifejezett hozzájárulásának hiányában is jogosult – visszaváltási lehetőség biztosítása mellett – az alapot átalakítani. A K&H zártvégű alapok a lejárat előtt kizárólag tőzsdei forgalomban értékesíthetők. A befektetési jegyek forgalmazási költségeiről tájékozódjon a forgalmazási helyeken található hirdetményekből és a Vezető Forgalmazó www.kh.hu internetes oldalán. A K&H származtatott alapok származtatott eszközökbe fektetnek, ezért a szokásostól eltérő kockázati szintűek! Az alap nettó eszközértéke a futamidő alatt jelentősen ingadozhat! Az elérhető hozam mértéke teljes egészében kizárólag a futamidő lejárati napjáig, a bevonáskori feltételes hozam a bevonási napig megtartott befektetésekre érvényes, azt kizárólag az alap pénzügyi eszközei és befektetési politikája biztosítják, kifizetésére harmadik személy garanciát nem vállal. Az alap tőkevédelmi vagy hozamvédelmi ígéretet nem tesz, ilyen garanciát nem vállal! A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményekre! A befektetési jegy hozama – kivéve, ha tartós befektetésből származó jövedelem - kamatjövedelemnek minősül, mely után a fizetendő adót a kifizető a kifizetéskor köteles levonni. A konkrét adófizetési kötelezettség mindenkor csak az egyedi körülmények alapján állapítható meg, továbbá az adószabályok a jövőben változhatnak. A tartós befektetési szerződés alapján szerzett jövedelemre sajátos adózási szabályok vonatkoznak. Az alapot a K&H Alapkezelő Zrt. kezeli, amely a PSZÁF III/100.058/2002 az MNB H-EN-III-70/2014. számú határozata alapján gyakorolja tevékenységét. A K&H Bank Zrt. termékeinek értékesítése során a MiFID rendelkezéseinek megfelelően jár el. A K&H Bank Zrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja, tevékenységi engedélyének száma: a PSZÁF (illetve jogelődje) 41.064/1998., III/41.064-3/2001., III/41.064-11/2002. és III/41.064-16/2003. számú határozata.