last minute karácsonyi ajándék ötletek

2017. december 15.
Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy az utolsó pillanatra maradt a karácsonyi ajándékok beszerzése. Adunk most néhány ötletet, ha Neked sem volt időd elintézni a bevásárlást.(A cikk tartalma frissült: 2019. december 10.)

last minute karácsonyi ajándék ötletek

Az ajándék típusa természetesen több dologtól függ: mennyire ismered a megajándékozni kívánt személyeket, van-e a közeledben olyan bolt, ahol be tudod szerezni a kiszemelt ajándékokat (ha online rendeled, akkor kiszállítják-e), illetve attól is, hogy készen vásárolni vagy inkább készíteni szeretnéd az ajándékot.

vásárlási utalvány

Sokan megúszós karácsonyi ajándéknak gondolják a vásárlási utalványt, pedig néha csupán arról van szó, hogy tudod ugyan, hogy akit meg szeretnél ajándékozni, például egy jó könyvnek örülne, de nem tudod eldönteni, melyiket olvasná szívesen. Ilyen esetekben egy vásárlási utalvány valójában nagyon is figyelmes dolognak számít.

Arra figyelj, hogy – ha lehet – ne csak egy bizonyos város egy bizonyos boltjában lehessen beváltani az utalványt, mert az eléggé bekorlátozza a megajándékozott mozgásterét. Az utalvány összegét általában te választhatod ki, bár vannak olyan boltok, ahol előre meghatározott összegű kártyákat kínálnak.

elektronikai eszközök

Nem túl személyes ajándékok, de nehéz mellényúlni velük. Egy új hajszárítóra, egy stílusos fejhallgatóra vagy éppen egy népszerű mozihősöket ábrázoló kenyérpirítóra kevesen mondanának nemet karácsonykor. Fontos, hogy azért tartsd meg a blokkot, mert előfordulhat, hogy a termék nem működik vagy hibás, és ilyen esetben érvényesíteni lehessen a garanciát.

online vásárlás

Ha már minden zárva, akkor jöhetnek az online beszerezhető ajándékok. Egy páros színházjegy, egy szabadulószoba kupon a lazább programok kedvelőink például biztosan örömet szerez, de egy online oktatási kurzusra is befizetheted azt, akit szeretnél meglepni. Olyan ajándékot rendelni ilyenkor, amit futárnak kell kihoznia, már sajnos szinte esélytelen (de nem lehetetlen), hiszen az ilyenkor tapasztalható dömping miatt akár egy hétnél is hosszabb időbe telhet, mire a megrendelt termékek megérkeznek.

saját készítésű ajándék

Amennyiben kreatív ajándékban gondolkodsz, készítsd el magad:

 • fogj egy befőttesüveget, és pakold tele a megajándékozott személy számára inspiráló idézetekkel;
 • készíts személyes kuponfüzetet bármikor felhasználható, közösen eltölthető tevékenységekkel vagy olyan segítségekkel, amelyekre szerettednek szüksége lehet (például közös mozizás, baby-sitting, kirándulás stb.);
 • készíts édességet: bonbont, vagy akár sütis csomagot 
 • állíts össze fotómontázst a közös emlékekből;
 • csinálj emlékdobozt közös emlékekkel vagy éppen új kalandok számára;
 • készíts egy kedves üzenetet egy egyszerű képkeretbe, amit kirakhat a falra vagy a munkahelyi íróasztalra;

varázslatos meglepetés pontNeked

Tudtad, hogy Mastercard vagy Maestro bankkártyád rendszeres használatával akár varázslatos meglepetéseket is szerezhetsz? Csak regisztrálnod kell a K&H pontNeked Mastercard Priceless Specials kedvezményprogramba, ahol a bankkártyás vásárlásokkal összegyűjtött pontjaid után szuper kedvezmények várnak! Egy kis ízelítő a kínálatból:
 
 • Book24 könyvek 30% kedvezménnyel
 • Féláras szauna kedvezmény a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe
 • Élményfestés 10% kedvezménnyel
 • Bluetooth hangszóró 29% kedvezménnyel
 • minden Philips termék 35% kedvezménnyel
Regisztrálj kedvezményprogramunkba és kedveskedj szeretteidnek ötletes ajándékokkal! 
 

 

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év