#fesztiválpara: így csökkentheted a költségeidet!

2017. július 14.
Ha nyár, akkor fesztiválok! Sziget, VOLT, Balaton Sound, STRAND, EFOTT – Te honnan nyomod majd a live-ot? Most megmutatjuk, hogyan éld túl anyagilag a bulikat, hogy másnap legalább a költéseid miatt ne fájjon a fejed!

(A cikk tartalma frissült: 2019.07.22-én)

fesztiválpara: így csökkentheted a költségeidet!

napi 10 ezer

A legtöbben 1-2 napot maradnak és átlagosan naponta 10 ezer forint költőpénzt tartanak szükségesnek, aminek nagyrészét az italok és az étkezés viszi el. A többség fizetéshez szinte azonos arányban preferálja az érintős bankkártyákat és a fesztiválos karszalagot, a belépőjegyek árát pedig részben vagy teljesen majdnem 90% maga fizeti a nyári munkával összegyűjtött pénzből. 

így spórolhatsz

Az összes kiadással együtt a fesztiválok igen költségesek lehetnek, de ha néhány dologra figyelsz, olcsóbban is megúszhatod. Érdemes kihasználni az early bird kedvezményeket: sokat spórolhatsz ha időben kapcsolsz, és korán lecsapsz a teljes áruhoz képest sokkal olcsóbb jegyekre.

Ha nem szeretsz sátorozni, ma már számos más szálláslehetőség közül választhatsz: nézz szét például a fesztiválhoz közeli kollégiumok között, hogy lehet-e szobát foglalni arra az időre, sok esetben ugyanis meglepően kedvező áron lehet szálláshoz jutni néhány éjszakára.

Azonban a fesztivál alatt is lefaraghatsz a költségekből, ha egy kicsit odafigyelsz:

  • nem árt már indulás előtt eldönteni, hogy mennyit szeretnél költeni naponta: ha van egy napi költési kereted, akkor nem fogsz arra ébredni a második nap után, hogy máris elfogyott a teljes hétre szánt pénzed. 
  • Ha saját érintő bankkártyádat használod, tudsz előre beállítani napi vásárlási limitet, amit szükség esetén módosíthatsz, viszont segít, hogy ne költekezz túl.
 tipp!

Töltsd le a K&H mobilbank ingyenes applikációt, aminek segítségével mindig naprakészen láthatod költéseidet a számlatörténet menüpont alatt, de akár módosíthatod a napi limited is pár kattintással. Reggel pedig nem árt pár percet szánni a tételek átböngészésére, hogy másnap, újult erővel racionálisabb döntéseket hozhass...

 

  • a fesztiválokon rengeteg étel és ital között szemezgethetsz, de ezek általában nem a legolcsóbb megoldások. Sok helyen van a fesztivál területén is élelmiszerbolt, vagy próbálj meg a fesztivál területén kívül étkezni
  • sőt, ha két étkezés között megéheznél, vigyél magaddal nassolni valót, így nem kell mindig ételre vadásznod 2 koncert között. Érdemes azt is megnézni, hogy az adott fesztiválra mennyi ételt és italt lehet bevinni, amit a házirendben olvashatsz.
  • mérd fel a kínálatot! sokan hajlamosak az első büfébe beülni, ha megéheznek. Az árak azonban jelentősen eltérhetnek (az árak attól is függhetnek, hogy a büfé mennyire frekventált helyen található a fesztiválterületen belül), ezért szánj az első nap egy kis időt arra, hogy felmérd, hol, mit és mennyiért lehet kapni
  • a fesztiválokra válassz kényelmes ruhákat, és kalkulálj azzal is, hogy porosak, sárosak lehetnek a dolgaid, így a drága, kényes holmikat hagyd otthon! 
  • a végére pár jótanács Anyutól kölcsönözve: ne legyen nálad sok készpénz, vagy nagy értékű elektromos kütyü és mindig vigyázz a mobilodra, bankkártyádra, értékeidre még a legvadabb bulikban is!

Szeretnél féláron bulizni a STRAND-on a haverokkal?

Akkor tudj meg többet a K&H ifjúsági számlacsomagokról, amelyek mellé most 6500 forint értékű STRAND fesztivál voucher kódot kaphatsz! Kattints a részletekért, az akció 2019. augusztus 9-ig érvényes! 

K&H ifjúsági számlacsomagok