maximalizáld otthonod biztonságát

2017. szeptember 07.
Az ember egyik legősibb vágya a biztonság, főleg, ha az otthonáról van szó. A megfelelő védelmet nyújtó lakásbiztosítás mellett a legkorszerűbb riasztók, kamerarendszerek, illetve rácsok, széfek vagy páncélszekrények gondoskodhatnak arról, hogy ne érjen minket sem anyagi kár, sem személyi sérülés.

maximalizáld otthonod biztonságát

(kép forrása: pixabay)

Az elismert közgazdász, Abraham Maslow piramisán nem véletlenül szerepel a legalsó szintek egyikén a biztonság szükséglete: vágyjuk a védettséget a természettel és – sajnálatos módon – némely embertársunkkal szemben is. Az idők folyamán a betörők és a házigazdák közötti versenyfutás egyre kiforrottabb biztonságtechnikai eszközök gyártására sarkallta a szakembereket.

A piacon jelenleg kapható legmodernebb riasztók és széfek remekül egészítik ki egy jól kiválasztott lakásbiztosítás védelmét. A K&H javaslata, hogy ingatlanbiztosítási konstrukciónk mellé olyan riasztót válasszunk, amelynél nincsenek téves, ún. vakriasztások, de jelez, ha kell, könnyen kezelhető, nem igényel sok szervizelést és esztétikusan illeszkedik otthonunkba.

Magyarországon a két leggyakrabban telepített, megbízhatóan teljesítő márka a DSC és a Paradox, amelyekhez létezik okostelefonos alkalmazás is, így távolról ugyanúgy felügyelhető a lakás védettsége, illetve élesíthető vagy hatástalanítható a rendszer. A távfelügyeleti opció pedig tovább erősíti a biztonság érzését.

Széf vagy páncélszekrény?

Amennyiben illetéktelen személyek mégis képesek kijátszani a rendszert (például azért, mert elfelejtettük élesíteni a riasztót), akkor vizsgázik a mechanikai védelem. Ide tartozik a biztonsági ajtó, a rács, az ablakok, valamint az értéktárolók. Utóbbiakból megkülönböztetünk széfet és páncélszekrényt. Igen, megkülönböztetünk, mert a két szó nem szinonimája egymásnak. A széf szimpla- vagy duplafalú lemezszekrény, amely egy, kettő vagy maximum három irányba záródik, rögzítése pedig 500 kilogramm lefeszítő erőnek kell, hogy ellenálljon. Ezzel szemben a páncélszekrény általában betonnal vagy más speciális anyaggal megerősített duplafalú, három vagy négy irányba zárható zárszerkezettel szerelt tároló, amelyet tartószerkezeti elemhez kell úgy rögzíteni, hogy ellenálljon 1 tonna lefeszítő erőnek.

Mindenképpen csak olyan értéktárolót válasszunk, amely rendelkezik a Magyar Biztosítók Szövetségének ajánlásával . A MABISZ különböző kategóriákba sorolja a széfeket és páncélszekrényeket A-tól egészen O-ig. Az ajánlott kockázatvállalási értékhatárt nagyban befolyásolja ez a besorolás, ezért érdemes odafigyelni a biztonságtechnikai ábécére.
Akár széfben, akár páncélszekrényben őrizzük a készpénzt és/vagy vagyontárgyainkat, a biztonságot tovább fokozhatjuk beépített nyitás-, rezgés- és fúrásérzékelővel, amely már a betörési kísérletet is jelzi a tulajdonosnak.
Az elektronikai (riasztók, kamerák, távfelügyelet) és mechanikai (rácsok, értéktárolók stb.) védelmet pedig nem árt a megfelelő lakásbiztosítással kiegészíteni. A K&H termékeivel személyre szabottan biztosíthatjuk a családi házat, a társasházi lakást, az albérletet és a nyaralót, illetve a benne található értékeket egyaránt.

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás