nyári rémálom: ha utazás közben elromlik az autónk

2018. augusztus 09.
Autóval vágsz neki a nyaralásnak? Akkor indulás előtt tudj meg többet a gépjármű segítségnyújtási biztosításról, hogy még egy esetleges komolyabb meghibásodás se ronthassa el az utazás önfeledt örömét!

nyári rémálom: ha utazás közben elromlik az autónk

(kép forrása: pixabay)

Kocsival utazni sok szempontból kényelmes: nagyobb szabadságot biztosít az út tervezésében és az idő beosztásában, nincs behatárolva a csomagok mennyisége (bár a csomagtartó mérete, és a gépjármű terhelhetősége azért valamilyen szinten mégiscsak korlátot jelent :) ), és ideális esetben az utastársainkat is jól ismerjük.

Plusz figyelmet igényel viszont indulás előtt az autó megfelelő karbantartása, hiszen ha valami épp út közben romlik el, és a jármű külföldön mondja fel a szolgálatot, bizony kellemetlen helyzetbe kerülhetünk. Bár a casco biztosítás is tartalmazhat autós segítségnyújtási szolgáltatást (például a K&H casco biztosítás is ilyen), de ha nem rendelkezünk cascóval, vagy a cascónk nem tartalmaz ilyen jellegű szolgáltatást, még mindig van egy megoldás: az utasbiztosítás mellé köthető gépjármű segítségnyújtás és biztosítás. Most megtudhatod, hogy mikor és hogyan nyújthat segítséget!

  • helyszíni javítás: közlekedési baleset vagy műszaki meghibásodás esetén a biztosító gondoskodik szerelő kiküldéséről, aki a helyszínen javítható károkat orvosolja. Ilyen lehet a defektes gumi cseréje, az akkumulátor feltöltése, vagy akár az izzó- vagy biztosíték cseréje. Figyeljünk azonban arra, hogy az általunk választott biztosítótársaság milyen összeghatárig téríti meg a javítás költségeit, nehogy utólag érjen minket kellemetlen meglepetés. Ebben segítenek a biztosítási feltételek.
  • autómentés: sajnos nem minden probléma javítható a helyszínen, és ilyenkor bizony el kell jutni valahogy a legközelebbi autószervizbe. Egy menetképtelen járművel mindez igen csak nehézkes, éppen ezért nélkülözhetetlen hozzá az autómentők áldásos munkája. A gépjármű segítségnyújtási szolgáltatás ezt is biztosítja, adott esetben még a sérült autó márkáját is figyelembe véve az elszállításkor. Egyes biztosítók és konstrukcióik még a jármű autómentővel történő hazavitelét is fedezik, amennyiben elhúzódik a javítás folyamata.
  • sérült jármű tárolása: abban az esetben, ha a szervizben történő javítás több napot vesz igénybe, a gépjármű segítségnyújtási szolgáltatások rendszerint az autó elhelyezésének, parkolásának költségeit is megtérítik, ezzel is könnyítve a kellemetlen helyzetből fakadó terheinket.
  • bérautó biztosítása: amennyiben nem sikerül a baleset vagy a meghibásodás napjától számított 1-2 napon belül megjavítani az adott járművet, a szolgáltatás keretén belül gondoskodnak bérautóról is, hogy ne kelljen tétlenül ülnünk a javítás ideje alatt sem. Erre a legegyszerűbb a kölcsönautó kibérlése. Itt sok esetben nem csak a felmerülő költségeket fedezi a biztosítás, hanem a szervezéssel járó ügyintézést is tartalmazza.
  • szállás: Ha az autó javítása a szervizbe szállítás napján várhatóan nem fejeződik be, a Biztosító megszervezi a szerviz közelében található szállodában történő elhelyezésünket.
  • telefonos költségek és tanácsadás: a legtöbb gépjármű segítségnyújtási biztosítás a telefonos ügyintézéssel járó anyagi terheket is magára vállalja, ezek mellett pedig sokszor limit nélküli telefonos „elsősegély-vonalat” tartanak fenn a bajba jutott autósok számára.

Érdemes figyelembe venni, hogy 10-15 év feletti járműre már ritkán kínálnak ilyen jellegű kiegészítő szolgáltatást az utasbiztosítások mellé.

Ha autód mellett szeretnéd saját magadat és családodat is biztonságban tudni, akkor ne feledkezz meg az utasbiztosításról indulás előtt, és válassz hozzá kiegészítő gépjármű segítségnyújtást!

K&H utasbiztosítás

Válaszd autódhoz a K&H gépjárműbiztosításait, amiket kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H kötelező biztosítás K&H casco biztosítás