Majomharapásra kötött már biztosítást?

2014. június 03.

Baleseti szempontból a nyár kimondottan veszélyesnek minősül, a K&H biztosítási káreseményei között erre számos példát találunk. Belföldön elsősorban kéz- és lábtörésekkel jelentkeznek a károsult ügyfelek, míg külföldön több esetben az egzotikus állatokkal gyűlik meg a nyaralók baja.

Itthon egyelőre elég szeszélyes még az idő, ám az előrejelzések szerint van rá esély, hogy hamarosan beálljon a tartós meleg, lehessen strandolni. Vigyázzunk azonban, a nyár kimondottan veszélyes időszaknak minősül baleseti szempontból! A K&H biztosítási káreseményei között Magyarországon elsősorban a végtagtörések a leggyakoribbak, jellemzően akkor törik el az emberek kezüket-lábukat, amikor ki-be szállnak a medencébe, vagy elcsúsznak a medence körüli vizes csempéken. Előfordult már olyan eset is, hogy egy csapatépítő tréningen résztvevő vendég a tiltó tábla ellenére beleugrott a leengedett medencébe. 

 
Majomharapásra kötött már biztosítást?

Az elcsúszásokból eredő sérülésekre, megfelelő feltételek esetén fizet a lakásbiztosításokhoz tartozó balesetbiztosítás, aminek ráadásul egész világra kiterjedő területi hatálya van. Érdemes azonban arra figyelni, hogy ez egy előre meghatározott összeget fizet, nem a ténylegesen felmerülő minden költséget téríti meg. 

 

Távoli, egzotikus országokba utazóknak szinte kötelező elem az utasbiztosítás, enélkül nem érdemes elindulni. Az állatokkal különösen vigyázzunk, számos példa van arra a biztosítások történetében, amikor egy-egy békésnek hitt állat megtámadta az ügyfeleket. Kanadában például egy apartman körül futkározó mókus harapott meg egy férfit. Balin a szabadon tartott majmok okozhatnak galibát, egy hölgy például majomharapás miatt nyújtott be kárigényt. De akadt olyan ügyfél is, akin valószínűleg a nem szakszerűen végzett masszázs okozott fizikai sérülést Dél-Kelet Ázsiában.