külföldi síelés olcsón?

2018. december 13.
A hazai földrajzi viszonyok és az eszközigény miatt síelni általában nem olcsó mulatság, most viszont adunk néhány tippet, hogyan lehet csökkenteni a családi vagy baráti síelés költségeit!

külföldi síelés olcsón?

(a kép forrása: pixabay)

meglepően sok magyar szeret síelni

Egy 2017-es kutatás szerint 600 000 magyar csatolja fel a síléceket egy évben legalább egyszer*, így bátran mondhatjuk azt, hogy népszerű sportnak tekinthető itthon a síelés, valamint a hóhoz köthető egyéb sportágak. A legkedveltebb úti célok a Tátra és Ausztria, az utazók 90%-a ezeket választja. Ha hozzávesszük az iménti számokhoz, hogy a környező országokban minimum hasonló érdeklődéssel lehet találkozni sí fronton, könnyen kikövetkeztetjük, hogy bizony a jó szállások hamar betelhetnek, az alternatíváik pedig sokszor csak borsos felárral érhetőek el.

mikor utazzunk?

Az egyik legköltséghatékonyabb megoldás az, ha az utó- vagy előszezonra tervez az ember, vagyis október-novemberben, illetve március-áprilisban vág neki a havas hegyeknek. Érdemes minél inkább a szezon elején elkezdeni tervezni, hiszen a legjobb helyek, szállások hamar elfogynak. A tapasztalt síelők már az előfoglalási szezon legelején lecsapnak a legjobb ajánlatokra – érdemes nekünk is ezt a példát követni. A saját autós megoldásnál olcsóbb és kényelmesebb választás lehet a csoportos, busszal történő utazás, főleg, hogyha családdal, baráti társasággal megyünk. Bérelhetünk is buszt, ha a csapatunk létszáma indokolja, de akár választhatjuk egy-egy utazási iroda sírégiókba tartó „menetrendszerű” buszos utazását. Busz esetén több hely jut a sífelszerelésünknek, illetve a vezetéssel járó stresszt és fáradalmakat is megspórolhatjuk.

sokat számít a helyszín

Egy 3–4 napig tartó síeléskor egy négyfős családnak csak a szállás és a síbérlet körülbelül 200 ezer forintba kerül, erre jön még rá minden utazási, étkezési és egyéb költség. Ha nem figyelünk oda, akár fél millió forintba is kerülhet egy hosszabb hétvégi kiruccanás. A legtöbbet a helyszínen spórolhatunk. Szlovénia és a kisebb kelet-olasz sírégiók kevésbé népszerűek, mint osztrák és szlovák társaik, így kevésbé telítettek. A populáris helyeken jellemző 120–130 ezer forint közti négyfős bérletek arrafelé 30–40%-kal olcsóbban is elérhetőek, nem is beszélve arról, hogy a szlovén vendéglátás árszintje is jóval kedvezőbb az osztrákénál. A szálláson is tízezreket lehet spórolni, ha önellátó apartmanba megyünk félpanziós hotel helyett. A szállás elfoglalása előtt pedig érdemes bevásárolni egy közeli szupermarketben, és reggel frissen készíteni a szendvicseket és harapnivalókat a sípályára. Egy étkezés így maximum 1000 forintból kijön fejenként, míg a hüttében ennek a sokszorosát kellene otthagynunk.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy míg nyáron nagyon népszerűek a Last Minute utak, addig a síutak esetén ezek nem jellemzőek, így nem érdemes arra várni az utazás lefoglalásával.

Vannak olyan tételek, amiken érdemes spórolni, az utasbiztosítás viszont nem tartozik ezek közé! A K&H síbiztosítást kifejezetten a síelők, snowboardozók számára alkottuk meg azért, hogy nyugodtan hódolhassanak szenvedélyüknek a sípályákon!

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás


* forrás:
https://www.penzcentrum.hu/utazas/fillerekbol-is-sielhet-kulfoldon-a-csalad-ezek-iden-a-legolcsobb-uti-celok.1070926.html