számlavezetés fiataloknak (6-18)
[K&H ifjúsági számlacsomagok (6-18)] – tájékoztató szülőknek

ismerkedés a pénzügyekkel egyszerűen, biztonságosan

  • könnyen használható, modern szolgáltatások
  • kedvezményekkel, 0 forint számlavezetési díjjal (EBKM: 0,01%)
számlavezetés fiataloknak (6-18)
[K&H ifjúsági számlacsomagok (6-18)] – tájékoztató szülőknek

részletek részletek

A K&H ifjúsági csomagokat kifejezetten a fiatalok számára alakítottuk ki. Könnyen használható szolgáltatásokat és számos kedvezményt biztosítunk annak érdekében, hogy könnyebbé váljon számodra a korszerű banki szolgáltatások megismertetése gyermekeddel, fokozatosan, lépésről lépésre. 

  • 6–14 éves korig alapszolgáltatások érhetőek el, teljességgel szülői felügyelet mellett,
  • 14–18 éves korig fiatalokra szabott számlavezetési csomagjainkat kínáljuk, amely szülői hozzájárulással, biztonságos keretek között segíti az első lépéseket a pénzügyi önállósodás útján,
  • 18 éves kortól kedvezményes számlavezetési csomagot biztosítunk azon fiatalok számára, akik folytatják tanulmányaikat, a munkába álló pályakezdők pedig kedvező díjazású számlavezetési csomagjaink közül választhatnak, immár saját pénzügyi igényeik szerint.

K&H ifjúsági számlacsomag / alapszolgáltatások 14 év alattiak számára

szolgáltatás

ennyibe kerül

erre lehet használni

számlavezetés

0 forint

itt biztonságban tartható a gyermek pénzének azon része, amit alkalmanként használna. A bankszámla tulajdonosa a gyermek, de a szülő rendelkezik a számla felett. Bankfiókjainkban pénzt lehet rá befizetni, felvenni, utalni, vagy átvezetni a megtakarítási számlára.

megtakarítási számla

díjmentes
(EBKM: 0,05–0,15%)

ezen a számlán külön lehet félretenni, gyűjteni. Megtakarítási számla bankszámla nélkül, önállóan is nyitható.

K&H ifjúsági számlacsomag / szolgáltatások 14–18 éves kor között

szolgáltatás

ennyibe kerül

erre lehet használni

számlavezetés

0 forint

gyermeked itt biztonságosan tarthatja a pénzének azon részét, amit bármikor el szeretne érni, ide kérheti zsebpénzét, diákmunkából befolyó keresetét, egyéb bevételét

betétikártya-szolgáltatás [Maestro érintő bankkártya]

első évben 0 forint
majd kedvezményes díj egy egész évre csak 1 457 forint

korszerű, érintéses fizetésre is alkalmas bankkártya, meghatározott költési limittel, amellyel gyermeked biztonságosabban fizethet, mintha készpénzt hordana magánál. Fizetésre használható belföldön, külföldön, illetve online vásárlás esetén is.

mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank és K&H mobiltárca]

0 forint

ha a gyermek rendelkezik okostelefonnal, egy letöltött alkalmazással bármikor ellenőrizheti egyenlegét, követheti pénzmozgásait, sőt, egyszerűen, biztonságosan egy érintéssel fizethet okostelefonjával arra alkalmas készülék esetén

internetbanki szolgáltatás [K&H e-bank]

0 forint

könnyen kezelhető online felület, ahol nyomon követhetőek a bejövő-kimenő összegek, áttekinthetőek a havi költések, bevételek, indítható utalás, kezelhetőek a beállítások, pl. bankkártya limit

megtakarítási számla, online tervezővel

díjmentes
(EBKM: 0,05–0,15%)

egy külön számla, ahol a gyermek egy online tervező segítségével egyszerű és játékos formában tanulhatja meg, hogyan tervezze tudatosabban akár kisebb megtakarításait.

telefonos banki szolgáltatás [K&H TeleCenter]

díjmentes

TeleCenter: +36 1/20/30/70 335 3355 (2.1. menüpont)

A K&H ifjúsági számlacsomagok (6-18) az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosított termék.

amit érdemes tudnod, mielőtt döntesz

A gyermek 18. életéve betöltésekor már saját felelősségére intézi pénzügyeit. Számlacsomagja ekkor K&H ifjúsági számlacsomag 18+ csomagra fog váltani, amely kedvezményes szolgáltatásokat tartalmaz azok számára, akik tovább folyatják tanulmányaikat. A Bank jogosult a tanuló státusz ellenőrzésére. Ha megszűnik a tanulói státusz, akkor a fiatal pályakezdők számára ideális „felnőtt” számlacsomagra vált majd a számla, egy egyszerű átszerződéssel. Természetesen erről időben adunk megfelelő tájékoztatást.

gyakran használt szolgáltatások díjai

14 év alattiak számára

havonta az első, bankszámláról való, K&H bankfiókban és belföldön történő készpénzfelvétel díja

0 forint

14–18 éves kor között

betéti kártyával történő vásárlás belföldön és külföldön

díjmentes

készpénzfelvétel belföldön bármely ATM-ből(16 éves kortól ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozat megtételével)

díjmentes
havonta kétszer, 150 ezer forintig

SMS-szolgáltatás [K&H mobilinfo]: választható szolgáltatás, amelynek keretében SMS-t küldünk az egyes tranzakciókról (pl. kártyás vásárlás, terhelés, befizetés)

0 forint havi díj
19 forint / SMS

A további tranzakciókhoz kapcsolódó egyes díjakat a Hirdetmény tartalmazza, illetve azokról munkatársaink készséggel adnak tájékoztatást.

ez a neked való megoldás, ha

  • gyermeked 18 éven aluli tanuló, érvényes diákigazolvánnyal,
  • szeretnéd, ha gyermeked elkezdené megtanulni az önálló pénzkezelést,
  • szereted az átlátható és kényelmes ügyintézést,
  • egy biztos hátterű, országos hálózattal rendelkező bankot választanál

hirdetmények

Üzletszabályzat
Devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek számára nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre vonatkozó Általános Szerződési Feltételek
természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó hirdetmény
lakossági forint kamat hirdetmény - 4. sz. melléklet
K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére
a fiataloknak szóló tájékoztatónk itt érhető el K&H ifjúsági ajánlatok

hogyan lássak hozzá? hogyan lássak hozzá?

Ha az indítás előtt még kérdésed lenne, kérhetsz visszahívást, munkatársunk készséggel ad tájékoztatást.

Gyermekeddel keressétek fel bármely K&H bankfiókot, előzetesen kényelmesen, online időpontot is tudtok foglalni, így sorban állás nélkül lebonyolítható az ügyintézés. A bankfiókban munkatársunk elmondja a részleteket, bemutatja szolgáltatásainkat, válaszol a felmerülő kérdésekre. Legyen nálad és gyermekednél a személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, és a gyermek diákigazolványa.

A bankkártya kb. 1 hét alatt elkészül, és postán megküldjük. Ha megérkezett, akkor a hozzá tartozó PIN kódot bankfiókunkban lehet átvenni (a biztonság érdekében), munkatársunk segít aktiválni.
Figyelmedbe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.
Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termékek, szolgáltatások részletes leírását, kondícióit az Ügyfélszerződés, a Lakossági bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, valamint a Bankkártyára és hitelkártyára vonatkozó Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, továbbá a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény és mellékletei, valamint  a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes és mellékletei, valamint  a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt, a www.kh.hu internetes oldalon. A feltüntetett EBKM értékek és díjak a 2017. július 11-én érvényben lévő Hirdetmények szerint kerültek megállapításra. A Bank a kondíciók megváltoztatásának jogát fenntartja. A K&H ifjúsági bankszámla OBA által biztosított termék.