hitelkalkulátor 2021

Az elmúlt hónapban több mint
150 ezer felhasználó kalkulált.
Hitelajánlatok keresése
Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot, lefuttatunk egy gyors keresést.
Türelem, ez eltart pár másodpercig...
kölcsönösszeg
forint
futamidő
év
= hónap
tipp
1 millió forint hitelösszegtől sokkal kedvezőbb kamattal igényelheted a kölcsönt
0 eredmény
loan.no-result-count

mi mit jelent a lakáshitel kalkulátorban

futamidő

Futamidőnek nevezzük azt az időszakot, mely alatt a kölcsönt vissza kell fizetni, vagyis a kölcsön folyósítása és a lejárata közötti időtartamot.

havi törlesztő

A havi törlesztő a felvett hitel után fizetendő kamat, kezelési költség és tőketörlesztés együttes, kölcsönszerződésben meghatározott rendszerességgel (legtöbbször havi) és összegben a futamidő alatt fizetendő összeg.

teljes hiteldíj-mutató (THM)

A különböző ajánlatok összehasonlítására, az ügyfél megfelelő tájékoztatására szolgál.  A THM egy értékben, százalékos formában mutatja a hitelkamatot és az azon felüli bizonyos, igényléshez, folyósításhoz köthető, bankok felé fizetendő költségeket, díjakat. Vannak olyan költségek, melyeket a THM nem tartalmaz, ilyenek például, de nem kizárólagosan  a késedelmi kamat, a közjegyzői díj és a futamidő hosszabbítás költsége. A THM-ben nem megjelenített költségek, díjak körét jogszabály határozza meg.

kamatperiódus

Kamatperiódus alatt olyan időszakot kell érteni, amely alatt a kamat mértéke változatlan. Jellemzően minél hosszabb a kamatperiódus, annál magasabb a kamat. Hosszabb kamatperiódus esetén a kamatkockázatot a bank viseli, vagyis értelmezhetjük úgy a hosszabb és drágább kamatperiódust, mint egyfajta biztosítást a kamatok kedvezőtlen jövőbeli alakulásával szemben.

éves kamat

A hitel igénybevételének ára, amelynek megfizetésére a hiteligénylő köteles. A hitelkamat mértéke százalékos formában kerül meghatározásra – éves kamatláb formájában – és a kamatperiódusként meghatározott időszakon belül nem módosul.

teljes visszafizetendő összeg

A teljes visszafizetendő összeg tartalmazza a futamidő végéig fizetendő törlesztőrészleteket és a hitel igénylésével kapcsolatban felmerülő valamennyi kamat-, díj- és kezelési költséget. Vannak olyan költségek, melyeket a teljes visszafizetendő összeg nem tartalmaz, mint a késedelmi kamat, a közjegyzői díj és a futamidő hosszabbítás költsége.

megtakarítás kamatkedvezménnyel

A teljes visszafizetendő összeg ennyivel lesz kevesebb a kalkulátorban megjelölt kedvezmények igénybevétele esetén: átutalási kedvezmény (0,5%), K&H életbiztosítási kedvezmény (0,2% K&H életbiztosításra vagy 0,1% törlesztési biztosítás kötése esetén), K&H lakásbiztosítási kedvezmény (0,1%).  A hitelkalkulátor a prémium banki kamatkedvezménnyel nem számol.

kamatkedvezmények feltételei a lakáshitel kalkulátorban

Az átutalási kedvezmény (0,5%) igénybevételéhez a megelőző 6 hónap közül legalább 4 hónapban 150 ezer forint jóváírás kell, hogy érkezzen a számládra.  A kedvezményre jogosító átutalás jóváírás összegébe nem számítanak bele a bankon belüli saját lakossági számlák közötti átvezetések, a kamatjóváírások és a készpénzbefizetések. Ha nem érkezik meg a jóváírás, a Bank a kedvezményt visszavonja. Ha pedig újra érkezik rendszeresen a jóváírás, a kedvezményt visszakapod.

0,2%-kal csökkentheted a kamatot, ha K&H családi életbiztosítást kötsz hitelfedezeti záradékkal vagy K&H jelzáloghitel törlesztési és hitelfedezeti biztosítást kötsz.

Ha fontos számodra, hogy hiteled váratlan esemény (például munkanélküliség, keresőképtelenség, baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás, haláleset) bekövetkezése esetén is biztonsággal tudd törleszteni, köss K&H törlesztési és hitelfedezeti biztosítást! A biztosítás havi díja a törlesztőrészlet mindössze 6,4%-a.

A K&H családi életbiztosítás egy rendszeres díjas kockázati életbiztosítás, mely abban az esetben térít, ha a biztosított elhalálozik, megbetegszik vagy baleset éri. A kockázati életbiztosítási fedezetet kibővítheted kiegészítő baleset- vagy egészségbiztosítási fedezetekkel is. Biztosítottanként eltérő fedezeteket és biztosítási összegeket jelölhetsz meg. Hitelfedezeti záradék esetén 10% kedvezményt adunk az életbiztosítás éves díjából a futamidő végéig. Amennyiben a hitelszerződés megkötésekor már rendelkezel K&H családi életbiztosítással, abban az esetben is jogosult vagy a kedvezményre. Életbiztosítás esetén a haláleseti biztosítási összegnek el kell érnie legalább a jóváhagyott hitelösszeg 50%- át.

A kedvezmény addig jár, amíg a biztosítás díját rendszeresen fizeted. A biztosításokat hitelszakértő segítségével telefonon vagy személyesügyfélponton tudod megkötni.

0,1% kamatkedvezményt nyújtunk K&H lakásbiztosítás megkötése esetén. Jogszabályi kötelezettség, hogy a jelzáloghitelhez fedezetül bevont ingatlanra lakásbiztosítást kell kötnöd. Nem kötelező a K&H lakásbiztosítását választanod, azonban további 10% díjkedvezményben részesülhetsz a lakásbiztosításod éves díjából, ha a biztosítás megkötésekor rendelkezel K&H folyószámlával vagy K&H biztosítással.

A kamatkedvezmények összeadhatóak, azonban a kamat nem lehet alacsonyabb a hirdetményben meghatározott minimum kamatnál.

kamatperiódusok összehasonlítása

A lakáshitel kalkulátor fix és változó kamatozású hiteleket jelenít meg az eredménysávban. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál ritkábban változik a kamat és ezáltal a törlesztőrészlet.

változó kamatozású hitelek:

Éves, 5 éves, 10 éves változó kamatozású hitelek esetén a kamat és így a törlesztőrészlet is 1, 5 illetve 10 évente változik. 

rögzített kamatozású hitelek

A végig fix 10, 15 illetve 20 éves hiteleknél a kamatperiódus megegyezik a lakáshitel futamidejével.

Amennyiben 500 ezer forint alatti az igénylők havi nettó jövedelme, akkor 
az 1 éves kamatperiódusú lakáshitel havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 25%-át,
az 5 éves kamatperiódus lakáshitel havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 35%-át,
a 10 éves kamatperiódus és a végig fix lakáshitelek havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 50%-át

Amennyiben 500 ezer forintot elérő vagy feletti az igénylők havi nettó jövedelme, akkor 
az 1 éves kamatperiódusú lakáshitel havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 30%-át,
az 5 éves kamatperiódus lakáshitel havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 40%-át,
a 10 éves kamatperiódus és a végig fix lakáshitelek havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 60%-át

reprezentatív példa K&H kiemelt személyi kölcsön szabad felhasználásra esetén:
minimum havi nettó 300 ezer forintos jövedelem igazolása mellett, 3 millió forint összegű kölcsön esetén, 60 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), átutalási kamatkedvezménnyel számított, a teljes futamidő alatt fix, éves 9,49% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 62 991 forint, a teljes visszafizetendő összeg 3 835 380 forint, a hiteldíj 835 380 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 55 920 forint, THM: 10,7%.
reprezentatív példa K&H személyi kölcsön szabad felhasználásra esetén:
3 millió forint összegű kölcsön esetén, 60 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), átutalási kamatkedvezménnyel számított, a teljes futamidő alatt fix, éves 13,99% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 69 789 forint, a teljes visszafizetendő összeg 4 243 260 forint, a hiteldíj 1 243 260 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 55 920 forint, THM: 15,7%.
reprezentatív példa K&H minősített fogyasztóbarát lakáshitel 5 éves kamatperiódus esetén:
5 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), átutalási és vagyonbiztosítási kamatkedvezménnyel számított, 60 hónapra rögzített (5 éves kamatrögzítésű), éves 5,09% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 33 247 forint, a teljes visszafizetendő összeg 8 125 560 forint, a hiteldíj 3 125 560 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 146 280 forint, THM: 5,5%. A hitelt a K&H bank nyújtja. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog, illetve elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre.

mennyi lakáshitelt kaphatok? számold ki most