tanácsadási modellünk

  • a portfólió építés pillérei
  • irányadó célportfólió rendszer
  • egyedi portfólió építés

A K&H privát banki szolgáltatás nem egy-egy termék értékesítésére koncentrál. Célunk az ügyfeleink igényeinek, lehetőségeinek és mindenekelőtt kockázatvállalási hajlandóságának megfelelő befektetési portfólió kialakítása. Természetesen a befektetési terméktípusok többsége, ami a világ tőkepiacain fellelhető, az a K&H privát banki szolgáltatás keretein belül is elérhető.

a portfólió építés három pillére

magasabb kockázat – magasabb hozam: ha megfigyeljük az egyes eszközosztályok pl. a részvények, kötvények, pénzpiaci befektetések árfolyammozgását, akkor azt látjuk, hogy ahol magasabb az árfolyam ingadozása (tehát nagyobb az adott eszköz kockázata), ott hosszabb távon magasabb hozam várható.

a portfólió hatékonyabb az egyedi értékpapírnál: az értékpapírok egy csoportja, portfóliója mindig jóval kevésbé kockázatos, mint az egyedi papírok. Egy különböző típusú eszközökből álló portfólió azonban nem csak kevésbé kockázatos, de hatékonyabb is: ugyanazt a várható hozamot alacsonyabb kockázat mellett érhetjük el, mint az egyedi értékpapírral.

befektetéseinket igazítsuk céljainkhoz és kockázatvállalási hajlandóságunkhoz, hiszen elsősorban ez határozza meg, hogy mekkora kockázatot vagyunk képesek elviselni. Ahány élethelyzet annyi egyedi befektetési megoldás létezik.

a portfólióépítés eszközei

  • a pénzpiaci eszközök a rövid távú, bármikor hozzáférhető biztonsági tartalékhoz szükségesek 
  • a kötvény-kitettség növeli a portfólió stabilitását
  • a részvények a hosszú távú magasabb hozamlehetőséget biztosítják
  • a vegyes alapok a portfólióépítés fontos, hosszútávra szóló bázisát jelentik
  • az alternatív eszközök speciális befektetési igényekre adhatnak választ

K&H célportfólió rendszer

A K&H célportfólió szemléletű tanácsadás során összevetésre kerül az Ön befektetéseinek aktuális összetétele a szakértők által javasolt modellportfóliók szerkezetével. Ennek ismerete segítséget nyújt abban, hogy kialakíthassa az Ön számára optimális befektetési szerkezetet, illetve abban, hogy a portfóliója szerkezetét időről időre a célportfólió összetételéhez igazítsa. A K&H célportfóliók egyfajta iránymutatást jelentenek a befektetéseiben. 

rugalmas keretrendszer

A portfólió szintű kockázati érték számítás teszi igazán rugalmassá a modellportfóliós megközelítést, mivel ügyfeleinknek a teljes portfóliójuk kockázata alapján tudunk befektetési megoldásokat javasolni. Ez a megközelítés amellett, hogy maximalizálja az adott kockázati besorolású portfólióval elérhető középtávú hozam lehetőséget, lehetőséget teremt a teljes termékpaletta elérésére ügyfeleink számára.

egyedi portfólióépítés

A K&H privát banki szolgáltatás fókuszában a személyre szabott befektetési tanácsadás áll. Ennek keretében privát banki tanácsadója - az Ön kockázati profiljának és élethelyzetének megfelelően – a K&H célportfólió keretein belül javaslatokat tesz portfóliójának kialakítására, vagy annak átalakítására. Ezzel biztosítjuk, hogy portfóliójával az élethelyzetének, preferenciáinak megfelelő, az adott kockázati szint mellett elérhető legjobb hozamot érhesse el. A javaslatokat követő döntés joga mindig az Öné, elfogadhatja vagy visszautasíthatja a javaslatunkat.

válasszon megtakarítási és befektetési lehetőségeink közül

érdekel