befektetések

Ön értéket teremt, mi megőrizzük generációkon át

befektetési alapelvek

Befektetési alapelveinknek, portfolió-építési megközelítésünknek kiinduló pontja az Európai Bizottság befektető-védelmi szabályozása (MIFID). A kialakításra kerülő portfoliók sarokköve az ügyfél kockázati besorolása, amely számára és számunkra is eligazításképpen szolgál a felvállalható kockázatok és termékek tekintetében.

A befektetési tanácsadás keretében a privátbankár – az előzetes kockázati ellenőrzést követően – javaslatokat tesz az ügyfél portfoliójával kapcsolatban, de a végső döntés joga és felelőssége minden esetben ügyfeleinket illeti meg, akik természetesen dönthetnek a javaslataink elfogadásáról, a Bank ajánlásának követéséről, de a felvetettektől független, vagy akár azokkal ellentétes befektetési döntéseket is hozhatnak.

Portfolió-építési megközelítésünk, az ún. „bázis-kiegészítők” sokkal több, mint a „hagyományos” portfólió építés: megőrzi annak előnyeit, ugyanakkor kiegészíti azt az aktív kezelés jelentette magasabb hozampotenciállal.

A „bázis” befektetések keretében az egyéni kockázati profilnak megfelelő, nemzetközileg diverzifikált befektetéseket ajánlunk hosszú távra. Ha árfolyamvédett vegyes alapot választunk, akkor a bázis befektetések összetétele folyamatosan igazodni tud a piaci környezethez.

A  „választható bázis” befektetések jelenítik meg a közép távú (1-3 év) stratégiát. Itt egy adott piacra koncentráló befektetéseket lehet eszközölni, melyekre közép távú ajánlás vonatkozik.

A „kiegészítő” befektetések keretében rövid távú (3-6 hónap) piaci lehetőségeket lehet kihasználni a magasabb hozam reményében. Ezek ugyanakkor tipikusan kockázatos, nagy odafigyelést igénylő befektetések.