megújult a K&H web Electra

  • könnyen kezelhető, innovatív megjelenés
  • vállalati igényekre szabott funkcionalitás
  • online felületek támogatják vállalata digitalizációját weben és mobilon is

főbb tudnivalók a megújult K&H web Electráról

innovatív kezelőfelület bemutatása

vállalat választása

A ’kiválasztott vállalkozás’ felirat alatt látható, hogy éppen melyik adatai láthatóak. Lenyíló felületen lehet átváltani más vállalatra, itt újonnan már az utolsó belépés dátuma is látszik.

menü felépítése

A menürendszer maradt bal oldalon, de a korábbi lenyíló rendszer megszűnt. A korábbi lenyílóban található almenük a megváltozott tagolás miatt máshova kerültek: van ami kikerült főmenüpontba (pl. hitelek), van ami a főmenüre kattintva látható almenüként továbbra is csak nem a menüsávban és van ami közvetlenül a főoldalra is kihelyezhető gyorsgombok és widgetek segítségével

gyorsgombok

A régi gyorsmenü újra értelmezése, a főoldalon (áttekintő menüre is elérhető) láthatóak ’kék feliratos gombok’, amik a leggyakoribb funkciókat mutatják. Ezek az új menüstruktúrában esetleg csak több kattintással almenükben érhetőek el, így azonban a kezdőoldalra kitehető gyorsítva a mindennapi munkavégzést. A végén lévő ceruza ikonra kattintva módosíthatóak.

widgetek

A gyorsgomboktól független ’kártyák’ a widgetek amik segítik, hogy kezdőlapját (áttekintő menüre is elérhető) személyre szabja és a legfontosabb funkciókat, információkat gyorsan elérje. Amennyiben az információ nem elegendő vagy további teendője van az adott témában, úgy ennek aljára kattintva automatikusan átugorhat az érintett menüpontra. A kártya Alap beállítás szerint kirakott ’kártyák’ megjelenítését a ceruza ikonra kattintva tudja módosítani. A szerkesztéskor minta nézetekből tud választani, a kártya akkor töltődik fel adatokkal, amint kikerül a főoldalra.

egyéb banki alkalmazások

Egységesen felülre, a világoskék sáv bal oldalára kerültek a (pl. e-bank, e-posta, e-trader) a korábbitól eltérően már nem tabokon és menüpontban vannak. Amihez nincs hozzáférése, az szürkén látszik.

asztali/tablet/mobil megtekintés

A K&H web Electrát különböző eszközein is használhatja, a képernyőmérettől függően változik a megjelenítés, hogy a tartalom továbbra is élvezhető legyen. A változó méret miatt van, hogy a menü csökken ikonokra vagy három vízszintes vonalból előhívhatóra, azonban kattintásra előhívható a magyarázat. Amennyiben a képernyőméret mobilon már nem megfelelő a megjelenítéshez, úgy javasoljuk a K&H Electra24 applikáció használatát.

kiléptetés

Az 5 perces időkorlát továbbra is érvényes, inaktivitás esetén a felhasználót kilépteti a rendszer. A korábbi működés, mikor csak a főmenükre való kattintást érzékelte aktív tevékenységnek a rendszer megváltozott, most már tevékenységnek számít több felületi kattintás is, nem lépteti ki olyan könnyen a felhasználót a K&H Electra. A jobb felső sarokban a visszaszámlálóra való kattintás továbbra is újraindítja az órát.

kattintási előzmény

Egy munkameneten belül, amíg nem jelentkezik ki a felhasználó, a rendszer megjegyzi az egyes főmenüpontokon belüli tevékenységét és ha menüpontot vált, akkor mindig az ott utoljára használt almenüt dobja fel alapértelmezettként.

bankszámlák

webelectra bankszámlák

bankszámlák megjelenítése

Előző 24h tranzakcióit mutatja összegezve a terhelés, jóváírás értékénél. Már lehetséges szűrni is, több adatra vonatkozóan pl számlaszám, összeg, csoport szerint (színekkel jelölt), alapértelmezetten devizánként csoportosítva látszik. Nyomtatás esetén mindig az aktuális szűrés szerinti nézet látható. Csillaggal jelölhetők a kedvencek, ez kerülhet ki az áttekintő oldalon widgetbe is.

bankszámlák kezelése

Főbb adatok a kezdőoldalon láthatóak, de a bankszámlára kattintva láthatóak további részletek, illetve a kapcsolódó tranzakciótörténet, alapértelmezetten az elmúlt 30 napra vonatkozóan. A hivatalos K&H e-postában lévő kivonathoz is innen lehet átnavigálni. Itt rögzíthető a másodlagos azonosító is.

más banknál vezetett számlák

Ez korábban a felső sávban kapott helyett, újonnan a bankszámlák menüpont alatt található majd meg egy külön blokkban azok számára, akik le vannak szerződve a szolgáltatásra.

gyakran használt lekérdezések

tranzakciótörténet menüpont tartalma

Minden tranzakcióhoz kapcsolódó információ ebbe a menüpontba lett csoportosítva: tranzakciótörténet, kivonatok, zárolt tételek, értesítők.

adatok rendszerezése

A menüpont a korábbiakhoz hasonló, alapvetésként 30 nap adatait mutatja a rendszer, összegezve feltünteti a tranzakciók értékét devizanemenként is. Az adatok között a szabadszavas keresővel illetve a ’részletes keresés’ -re kattintva lehet további szűréseket indítani. Van lehetőség az egyedileg beállított szűrési feltételek mentésére a ’keresés mentése’ gombbal, így a későbbiekben erre kattintva a korábban megadott szűrések szerint frissül a lekérdezés, ami könnyen exportálható is.

kivonatok

Ez is a tranzakciótörténet menüpont alá került. Ugyanazok a funkciók érhetők el, mint eddig is, az export és nyomtatási lehetőségek is megmaradtak. Az ’utolsó kivonat’ gombra frissül és minden számláról elérhető lesz dátum beállítás nélkül az utolsó kivonat (egyéni szerződés szerint meghatározott időtartamra).

zárolt tételek

Ez is a tranzakciótörténet menüpont alá került. A korábbi bankszámlák szerinti kezdő csoportosítás megszűntetésre került, az új megjelenítésben minden tétel egyből felsorolt és külön szűrési lehetőségek szerint lehet egyéni igények szerint csoportosítani az adatokat.
Itt látszanak majd a sorkezeltek is hamarosan.

értesítők

Ez is a tranzakciótörténet menüpont alá került. Magukban az értesítőkben nem történt változás, az export, nyomtatás funkciók is megmaradtak, egyedül a megjelenítés eltérő. Az új felületen a menüpontra kattintva alapértelmezetten megjelennek az elmúlt hét adatai és csak akkor kell a dátumot beírni, amennyiben ezen változtatni szeretnénk. 

új megbízások indítása és a már rögzített megbízások kezelése

új megbízások menüpont tartalma

A korábbi új megbízások menüpont régi almenüi közül a betétek kikerültek külön főmenübe, a többi (forintátutalás, devizaátutalás, csoportos megbízások, más banki megbízások, új állandó megbízás) pedig az új megbízásokon belül található meg, amennyiben jogosult a szolgáltatásra. Nem mind látszik elsőre, a sor végén lévő ’…’-ra hívható elő a többi lehetőség. A csomagképzés megbontásra került, az új megbízások almenün belül érhető el a kézi, míg az importáltak az importálás almenüben érhetők el.

átutalások

Megújult, dinamikus felülettel segíti a mezők kitöltését. A forrásszámlát a rendszer automatikusan kitölti (ez kattintásra módosítható), a kedvezményezettre és az összegre a jobb oldali sávban partner sablonokat ajánl fel aminek kiválasztásával minden már meglévő mentett információt előtölt a mezőkbe. Nem minden mező látszik egyből a felületen, kiindulásként a kötelezők és a leggyakrabban használtak, minden további mező jelölő boksz pipálással hívható elő. Újdonság, hogy a rögzítést követően az azonnali beküldés/csomagba tétel előtt van egy ellenőrző áttekintés az adatokra. 

megbízások

kézi csomagképzés

Megbízások menüben az előkészített vagy az aláírás/bankba küldés felületeken van lehetősége ezt végrehajtani, amennyiben a csomag még nem lett aláírva. A jobb sarokban az összeg feletti nagyító ikon megnyomásával lehet a keresési felületet megjeleníteni lásd piros karika a képen.
(Az új felületen már ez nem feltétele a csomagok módosítási folyamatának, de amennyiben továbbra is a megbízások listájának bankszámlaszámra vonatkozó szűkítésével kezdene, ezt megteheti a keresési mezők kitöltésével.)

A csomagképzés funkciót adott csomagon belül lehet végrehajtani: be kell lépni a csomagba, majd kijelölni azokat a tételeket, amelyekre szükségünk van a továbbiakban.  A tételek kiválasztása után automatikusan megjelenik a „kijelöltek új csomagba” gomb a felületen.
Ezzel a gombbal vagy teljesen új csomagba rakhatóak a kijelölt tételek vagy egy már meglévő csomagba helyezhetők át.

1 tételes csomagot úgy lehet áthelyezni egy már meglévő több tételes csomagba, hogy a több tételes csomagban lévő összes tételt ki kell választani és az 1 tételes csomagba áthelyezni azokat.

Új megbízás létrehozása esetén, a csomagba helyezéskor a felület felhozza azokat a meglévő csomagokat, amikbe az újonnan létrehozott beleillik.

Az elkészített csomagokat már tömegesen is lehet aláírni és beküldeni.

Az import állományként betöltött több tételes csomagot lehetőség van szétszedni akár 1 tételes csomagokra, vagy 2-3 több tételes csomagokra is.

megbízások menüpont tartalma

Kimenő megbízások státusz szerint vannak szétválasztva (előkészítés, aláírás/bankba küldés, bankba küldve), ezzel megkönnyítve a nyomkövetést. Megbízások sorrendisége az oszlopok tetején állítható, míg a jobb oldalon lévő nagyító ikonra kattintva láthatóak a szűrőfeltételek. Az adatok frissülnek minden alkalommal, amikor almenüre történik kattintás, visszamenőlegesen egy hónapot lehet lekérni, ehhez a dátum a jobb felső sarokban lévő ceruzával szerkeszthető.

megbízások aláírása

Az aláírási folyamat nem változott. Az aláírás/bankba küldés felirat mellett karikában látható egy szám, ami jelöli, hogy mennyi aláírásra váró tétel van még. Az egyes megbízások mellett is látható, hogy hány ponttal van abban a pillanatban aláírva az adott megbízás pl 5/10. Aláírást követően egyesével vagy akár egyszerre többet is lehet bankba küldeni. Amennyiben egy megbízás részletei nem megfelelőek, változás történt, azt előkészítésre vissza is lehet helyezni továbbra is.

státusz értelmezése

Korábban egy fajta végstátuszt mutatott a rendszer, így amennyiben egy csomagban 9/10 sikeres volt, de 1/10 sikertelen, akkor a státusz sikertelen volt. Az új megjelenítésben (bankba küldöttek között) a csomagon belül minden rész státusza látszik a felületen. A csoportos megbízásokról nem látható státusz visszajelzés, azt az értesítőben lehet megtekinteni.

beküldött nagy tételes csomagban tranzakció keresése

Beküldést követően van lehetőség a csomagon belül az egyes tételekre keresni. A csomag tétel lista jobb felső sarkában, a „csomag újra felhasználása” gomb alatt található nagyító ikonnal lehet a kereső felületet megjeleníteni. Csomagon belüli sikertelen megbízásokra szűrni lehetséges a státusz alapján, valamint tranzakció kereshető a megbízáson szereplő információk szerint is mint pl: kedvezményezett neve, bankszámlaszám, összeg.

sablonok

sablonok menüpont tartalma

Ez a menü tartalmazza a sablonok és partnerek almenüpontokat. A partnerekbe automatikusan menti a rendszer azokat a címzetteket, akikkel az elmúlt 1 évben tranzakció történt, sablonokba azonban kizárólag felhasználó által készítettek kerülnek be. Mindkét almenüből lehet exportálni (sablonoknál egyszerre csak azonos típusúakat), szűréssel rendezni, illetve a sor végén lévő kocka ikonra megbízást indítani.  

Korábbi működéshez képest a sablonok és partnerek most 2 külön listában jelennek meg. Új megbízás indításánál az összeg mező esetén a SABLONOK lista jelenik meg, melyben a lista tetején található keresőbe beírva a sablon nevét vagy annak részletét követően az ENTER megnyomásával indítható keresés.A kedvezményezett mező esetén pedig a PARTNEREK lista jelenik meg, a keresés a korábban részletezett, sablonnal megegyező módon indítható.

hitelek

elérése a menüben

A hitelekhez kapcsolódó információk most egyesítve, a főmenüben kaptak helyet, a korábbi számlaáttekintő alatti almenüben történő megjelenítés helyett. Ezen belül érhető el a hiteltörténet is.

hitelkeret és folyósítások

A felső blokkban látszódik a szerződéses hitelkeret, illetve ahhoz kapcsolódó információk, míg a következő kölcsön elnevezésű blokkban a folyósítások adatai tekinthetők meg. Amennyiben az adott napot követő 7 napban esedékes tőkekövetelés, azokat devizánként összesítve a blokk tetején is megjeleníti a rendszer.

hiteltörténet

Az oldal legalján látható a történet, ahol hitelazonosító szerint lehet szűrni is az adatokat. 

betétek

megjelenítése

A menüpontra lépve megjelenik az összes aktív betétje. Ezek sorba rendezésén módosítani nem tud, de a felső részen található nagyítóval jelölt blokkban szabadszavas szűrő segítségével tud keresni.

lekötés/felmondás

Új lekötést a jobb felül található ’új betétlekötés’ gombra kattintva tud indítani, ahol a kitöltést itt is sablonok és lenyíló mezők segítik. Adott betétre kattintva a megnyíló új oldalon jobb felső sarokban található gombra kattintva tudja felmondani.

bankkártyák

kártyák kezeléseFelsorolásban látszanak a kártyák, sorba rendezhető a feltüntetett adatok szerint (birtokos neve, kártyaszám, státusz, lejárat), de részletes keresővel szűrni is lehet benne. Adott kártyára kattintva jogosultság függvényében tekinthetőek meg adatok és módosíthatók is: aktiválható a kártya, állíthatók a napi limitek, biztonsági adatok adhatók meg.

beállítások

beállításokban kezelhető

Ebben a menüpontban található almenük: jogosultságkezelés, egyedi formátumkezelés, kezdeti számlaszámok, tevékenységnapló.

egyedi formátum

Ez az almenü továbbra is a beállítások almenüjeként található. Export és import külön bontásra került, továbbra is lehet újat készíteni, illetve a meglévőket módosítani. Az adatsor mezőinek sorrendje drag&droppal módosítható, ahol a sorok végén X jelzi a módosítható sorokat, ahol ez nem található az kötelező mező.

kezdeti számlaszámok

Továbbra is a beállítások menüpont alatt található meg a felület, ahol az alapértelmezett számla állítható be különböző megbízástípusokhoz. 

tevékenységnapló

Korábban napló megnézése almenü volt, itt látszanak a felhasználói főbb tevékenységek logolása, amit felhasználóra, eseményre, időpontra lehet szűrni és rendezni.

nyelvbeállítás és testreszabás

Korábban a beállításokban voltak, de átkerült a profilbeállításokba, ami jobb felül a névre kattintva hívható elő. Itt látható minden egyéni felhasználóra vonatkozó beállítás pl. jogok, azonosítóeszközök.

kapcsolat/üzenetek

kapcsolat

Korábban a képernyő alján volt látható, újonnan átkerült a kapcsolat menüpontba a telefon, e-mail elérhetőség, egyéb hasznos tájékoztatók: súgó (felhasználói kézikönyv), GYIK. 

üzenetek

Ebben a menüpontban találhatók meg a beérkezett postaláda üzenetek. Új üzenet esetén piros jelzés látható a menüpont mellett. A tranzakciókhoz kötődő értesítők nem itt, hanem a tranzakciótörténeten belül kaptak helyet.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit az ügyfélszerződés, a Vállalati ügyfelek részére nyújtott pénzforgalmi és betéti szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, az Elektronikus azonosítású banki szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, az Üzletszabályzat, valamint az aktuális Hirdetmény vállalati ügyfelek részére tartalmazzák.