K&H ügyfél és Számlázz.hu-t használ?

Most jelentősen csökkentheti a K&H-s bankszámlájára érkező összegek és a kiállított számlák párosításával eltöltött időt, ha igénybe veszi a Számlázz.hu online számlázó autokassza szolgáltatását

 • a díjmentes autokassza használatával jelentős mennyiségű időt takaríthat meg
 • a nyílt bankolásnak köszönhetően összekötheti K&H-s bankszámláját és Számlázz.hu ügyfélfiókját
K&H ügyfél és Számlázz.hu-t használ?

hogyan tudja csökkenteni adminisztrációs terheit a díjmentes autokassza bekapcsolásával?

 • ha egy kiállított számla ellenértéke beérkezik K&H-s bankszámlájára, akkor az online számlázóprogramban automatikusan kifizetett állapotra vált a számla státusza
 • díjbekérő kiállítása után, ha vevője átutalta a díjbekérő összegét, a rendszer ezt felismerve rögzíti, automatikusan kiállítja a számlát és elküldi a vevője részére
 • K&H-s ügyfélként, az autokassza használatával mindig valós idejű információval rendelkezhet kiállított számlái pénzügyi teljesítéséről, mivel a nyílt bankolásnak köszönhetően összekötheti K&H számláját és Számlázz.hu ügyfélfiókját

hogyan tudja összekötni K&H-s számláját a Számlázz.hu ügyfélfiókjával?

nézze meg videónkat a beállítás lépéseiről!

Az autokassza szolgáltatás elindításához nincs szükség személyes ügyintézésre, online elindítható a szinkronizáció a Számlázz.hu ügyfélfiókjában, melyet bankszámlánként kell beállítani:

Az autokassza szolgáltatás beállításának a következő alapfeltételei vannak:

 • Számlázz.hu #profi vagy #digital szolgáltatáscsomag előfizetéssel kell rendelkeznie, melyeken belül díjmentesen érhető el az autokassza szolgáltatás
 • legyen felhasználói jogosultsága a Számlázz.hu online számlázó program használatához
 • vállalata rendelkezzen K&H Banknál vezetett számlával
 • az érintett K&H-s bankszámlához legyen hozzáférési jogosultsága (minimum számlainformáció szintű) a K&H e-bank, vagy K&H Electra szolgáltatáson keresztül

az autokassza szolgáltatás beállítási lépései:

1. jelentkezzen be a Számlázz.hu fiókodba.

2. a fiók beállítások Autokassza menüpontjában válassza ki a K&H bankszámláját és a bankszámlaszám alatt kattintson a „Kapcsolat létrehozása” linkre.

3. A K&H API kapcsolaton keresztül azonosítania kell magát, mint K&H ügyfél, azonos módon, mint amelyet az elektronikus banki ügyintézésnél is használni szokott:

3.1. K&H e-bank esetén SMS azonosítással vagy mobil-token azonosítással

 • Amennyiben az SMS azonosítást (felhasználónév/jelszó párost) választotta, az SMS-ben kapott kódot írja be a felületre.

 • Amennyiben a mobil-token azonosítást választotta, egy push-üzenetet fog kapni. Írja alá a „megbízást” a mobilján, a megszokott módon (mPIN kód megadásával vagy ujjlenyomat azonosítással).

3.2. Electra szolgáltatás esetén ViCa azonosításhoz szükséges K&H énazonosítóval

 • Amennyiben a ViCA azonosítást választotta, indítsa el a ViCA alkalmazást és írja alá a szinkronizáláshoz szükséges megbízást.

4. Sikeres azonosítás után össze is kötötte két fiókját, így a beérkező utalások és a kiállított számlái már automatikusan szinkronizálódnak. Ha további kérdése merül fel, olvassa el Gyakori Kérdések összeállításunkat.

nincs még Számlázz.hu előfizetése?

Az autokassza szolgáltatás eléréséhez a Számlázz.hu #profi vagy #digital díjcsomagok valamelyikére kell előfizetnie. Éves előfizetés választása esetén 2 havi díjat megspórolhat!

érdekel a Számlázz.hu előfizetés

amit még érdemes tudni a nyílt bankolásról és az autokassza szolgáltatásról

A nyílt bankolásról szóló, 2019. szeptember 14-től életbe lépett uniós szabályozás (az ún. PSD2 irányelv) értelmében minden banknak hozzáférést kell adnia – a legszigorúbb biztonsági előírásokat teljesítő, és minősített külső pénzforgalmi szolgáltatóknak – a számlaadatokhoz, amennyiben erre az adott ügyfél – a Bank által biztosított banki felületen keresztül történő erős ügyfélhitelesítéssel – engedélyt ad.

A Számlázz.hu megkapta a Magyar Nemzeti Banktól az ún. AISP (Számlainformációs Szolgáltató) regisztrációt, melynek értelmében – az ügyfelek hozzájárulása után – hozzáférhetnek az ügyfelek szolgáltatás nyújtásához szükséges banki adataihoz annak érdekében, hogy olcsóbb és egyszerűbb digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtsanak számukra.

A Számlázz.hu felületen az autokassza bekapcsolásával a banki tranzakciókat csak a „fiókgazda”, az „adminisztrátor” és a „könyvelő” láthatja – a „számlázó” és a „kezelő” jogosultságú felhasználók nem.

Az adatszinkronizációs kapcsolat 90 napig érvényes, ezt követően erős ügyfélhitelesítés segítségével meg kell hosszabbítani az adott felhatalmazást, mely így újabb 90 napig lesz érvényes.

Az adatszinkronizáció bármikor törölhető a Számlázz.hu beállítások oldalán. Ezt követően több adat nem érkezik a Banktól a számlázási fiókba, de az eddig megkapott adatok továbbra is megtalálhatóak maradnak.

KiberPajzs
Vértezze fel magát a kibercsalásokkal szemben, látogasson el a KiberPajzs honlapra! (kiberpajzs.hu)
A Számlázz.hu online számlázó üzemeltetője a KBOSS.hu Kft., a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban a Bank semmifajta felelősséget nem vállal. A részletes információk a https://www.szamlazz.hu/egyedi-megoldasok/autokassza/ oldalon érhetők el.