K&H Faktor

kapcsolat

 • faktor@kh.hu

 • +36 1 328 9946

 • 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

Kérjük, keresse fel kapcsolattartóját vagy hívja a K&H Vállalati ügyfélszolgálatot

bemutatkozás

A K&H Faktor a K&H Bank Zrt. 100% -os leányvállalata.  Faktoring és követelésvásárlás tevékenységét a KKV és nagyvállalati szektor szervezetei számára nyújtja.  Filozófiája, hogy Ügyfelei igényeinek megfelelő megoldásokat ajánljon, és elősegítse növekedésüket. A K&H Faktor 2009-ben alakult, és az elmúlt években folyamatosan növekvő forgalmával a magyar faktoring piac jelentős szereplőjévé vált. 

részletes bemutatás

A K&H Faktor rövid lejáratú kereskedelmi követelések faktorálásán és vásárlásán keresztül nyújt finanszírozási szolgáltatást ügyfelei részére.  Ügyfelei optimális követelésmenedzsmentre vonatkozó igényeinek magas színvonalú kielégítését rendszereinek folyamatos fejlesztésével, felkészült szakemberekből álló csapatával, valamint a piaci és jogi környezethez való gyors alkalmazkodással biztosítja.

A finanszírozott Szállítók vevői között megtalálhatók hipermarketek, termelő és szolgáltató nagyvállalatok, állami és önkormányzati tulajdonban lévő intézmények (kórházak, iskolák) és külföldi cégek egyaránt.  K&H Faktor a piac által támasztott igények és a törvényi szabályozások adta lehetőségek figyelembevételével folyamatosan fejleszti termékpalettáját.  Az innovatív szemlélet eredménye, hogy szolgáltatás-portfóliójában a magyar faktor piacon egyedülállónak számító termék is található.

A klasszikus vevői faktoring mellett az egyre komplexebb pénzügyi elvárásoknak is megfelelő szolgáltatásokat és megoldásokat is ajánl Ügyfelei részére.

szolgáltatások:

 • vevői faktoring

 • beszállítói program

 • invoice discounting

egyedi megoldások:

 • működőtőke-helyzet Ügyfél igényének megfelelő javítása

 • mérlegen kívüli finanszírozás

 • teljes követelésállomány kezelése

 • követelésbiztosítás

 • visszkereset nélküli követelésvásárlás

faktoring előnyei:

 • gyors finanszírozás

 • kedvező biztosítéki struktúra

 • rugalmasan követi az Ügyfelek növekedését

 • átlátható követeléskezelés és információk

 • jól kalkulálható költségek

 • javítja a vevők fizetési morálját

szolgáltatások, egyedi megoldások

vevői faktoring működése

A K&H Faktor az áruszállításból vagy szolgáltatásnyújtásból származó, rövid lejáratú, a vevő által elismert és leigazolt, nem lejárt követeléseket megvásárolja és megelőlegezi, így juttatva hamarabb pénzükhöz Ügyfeleit.

A faktoring szolgáltatás keretében Faktor vállalja, hogy az előzetesen bevizsgált vevőikkel szemben fennálló követeléseiket nyilvántartja, a számlákat általában 80%-ban megelőlegezi, és az előleget akár már a számla benyújtásának napján folyósítja Ügyfelei bankszámlájára. A számla ellenértékének vevőtől történő beérkezésekor elszámol a költségekkel, a maradványértéket pedig maradéktalanul átutalja az Ügyfelének.

Export vevő faktoring esetén Faktor az Ügyfele külföldi vevőivel szemben fennálló követeléseit faktorálja.  Faktor a külföldi vevő hitelképességi vizsgálatát követően hitelbiztosítást köt rá, amely a vevő fizetésképtelensége esetén csökkenti a Szállító veszteségét. A Szállító kockázatvállalása ebben az esetben 10%.

beszállító program működése

K&H Faktor nagyvállalati Ügyfeleinek működőtőke-helyzet javítására és finanszírozásra irányuló igényeinek megoldására dolgozta ki a Beszállítói Programját.

A Program keretében a K&H Faktor nagyvállalati Ügyfeleinek lehetősége nyílik a szállítókkal szembeni fizetési futamidők hosszának növelésére, miközben a szállítók a teljesítést követően akár azonnal hozzájuthatnak a szállítás ellenértékéhez. Ügyfelek a Programon keresztül igény szerint ütemezhetik, és vonhatják össze fizetéseiket beszállítóik felé.

a program előnyei:

 • a piacinál kedvezőbb feltételek melletti finanszírozási lehetőség a szállítók számára külön hitelfedezetek nélkül. A Programba bevont szállítók a kiállított, Ügyfél által elismert és visszaigazolt számláik ellenértékét a számla kiállításkor, illetve az Ügyfél általi visszaigazolás napján megkapják a K&H Faktortól.  Így a szállítók a teljesítést követően azonnal pénzükhöz juthatnak. A szállítók finanszírozása az Ügyfél kockázatán alapul, amelyért cserébe skontó kedvezményt kérhetnek a beszállítótól
   

 • a fizetési határidők - a vonatkozó jogszabály betartása mellett – akár 120-150 napig növelhetők. Faktor a fizetési határidőhöz képest akár 30-90 nappal hosszabb, utófinanszírozási lehetőséget nyújt az Ügyfelek számára. A szállítóknak ebben az esetben is lehetőségük van arra, hogy a teljesítést követően az Ügyfél visszaigazolása alapján azonnal hozzájussanak a szállítás ellenértékéhez. Ha ezt nem igénylik, Ügyfél viszont élni kíván a hosszabb fizetési határidő nyújtotta lehetőséggel, úgy a faktoring finanszírozás kezdődhet a számla lejáratakor is. Ebben az esetben K&H Faktor a számla lejáratakor kifizeti Ügyfél helyett a szállítói számlákat és 60-90 napos fizetési haladékot biztosít Ügyfél a kifizetésre
   

 • minimális adminisztráció, nagyfokú rugalmasság: a finanszírozás lebonyolítása teljes mértékben elektronikusan történik, nincs szükség számlák, szállítólevelek beküldésére

a számla diszkontálás működése

K&H Faktor Ügyfeleinek vevő fizetésképtelenségéből származó kockázatok csökkentésére, mérlegstruktúra optimalizálására és finanszírozásra irányuló igényeinek megoldására dolgozott ki egy, a magyar piacon is kiemelt terméket, az Invoice Discounting-ot.

Az Invoice Discounting keretében a K&H Faktor visszkereset nélkül megvásárolja Ügyfele vevőköveteléseit a követelés bruttó értékének akár 100%-át kifizetve. K&H Faktor az Invoice Discounting során megvásárolt vevőkövetelések fizetési kockázatát akár 100%-ban átvállalja úgy, hogy a követelésvásárlás tényéről a vevők nem kerülnek kiértesítésre.

előnyei:

 • akár a teljes vevői fizetési kockázatot a K&H Faktor vállalja

 • a vevők nem kerülnek kiértesítésre (csendes követelésvásárlás)

 • gyors, egyszerű, azonnali finanszírozás: a K&H Faktor a megvásárolt követelések akár 100%-át folyósítja Ügyfele részére

 • minimális adminisztráció, nagyfokú rugalmasság: a finanszírozás lebonyolítása teljes mértékben elektronikusan történik

 • a szerződéskötést követően a finanszírozás szinte azonnal igénybe vehető, hiszen nincs szükség a vevők kiértesítésére, illetve a követelések visszaigazoltatására.

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó szerződés, az Üzletszabályzat és Általános Szerződéses Feltételek, valamint az aktuális Hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a www.kh.hu internetes oldalon.