Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyák elfogadása K&H POS terminálon

Kedves Partnerünk!

Tájékoztatunk, hogy Bankunk a teljes POS terminál hálózatában automatikusan lehetővé teszi az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyák elfogadását. A POS terminálok központi paraméterletöltéssel kerülnek felkészítésre, így neked ezzel kapcsolatosan nincs teendőd. A paraméterletöltéseket Bankunk 2016. január 31-én kezdi meg és folyamatosan biztosítja minden elfogadó partnerének. A központi paraméterletöltés a POS terminál elérhetősége, illetve annak kommunikációs vonali sebessége függvényében a lehető leghamarabb, de várhatóan február 29-ig minden POS terminál alkalmassá válik az Erzsébet kártyák elfogadására.

A központi beállítás sikerességét többek között az alábbiak befolyásolhatják:

 • a POS terminál a fent megadott időszakban használaton kívül van,

 • a POS terminálhoz alkalmazott kommunikációs vonal (pl. analóg telefonvonal) rossz minősége.

Kérjük, hogy a fenti határidőt követően a „Leggyakoribb kérdések és válaszok” részben leírt módon ellenőrizd, hogy a technikai feltételként szükséges új POS szoftver verzió automatikus telepítése sikeresen megtörtént-e.

Tájékoztatunk, hogy az Erzsébet kártya elfogadásának Bankunk irányába külön díja nincs, valamint fennálló Fizetőkártya-elfogadói szerződésük módosítására sincs szükség.

Fontos tudni, hogy Bankunk csak az Erzsébet kártya elfogadásának technikai feltételeit biztosítja, ami önmagában nem elégséges az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártya elfogadásához.

Amennyiben élni kívánsz az Erzsébet-utalvány Plusz kártya elfogadásának lehetőségével, ahhoz Elfogadóhelyi Szerződéssel kell rendelkezned az Erzsébet Utalványforgalmazó (EUF) Zrt-vel, továbbá minden érintett POS terminált, melyen el kívánod fogadni a kártyát, regisztrálni szükséges a forgalmazó Online Elfogadóhelyi Felületén

az www.erzsebetutalvanyplusz.hu honlap Elfogadóhely menüpontjában.

A regisztrációhoz Bankunk POS terminál azonosítóját (TID) kell megadni. A TID leolvasásához a „Leggyakoribb kérdések és válaszok” részben találsz útmutatást.

Az Erzsébet-utalvány Plusz kártya elfogadás megvalósításának érdekében kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kártya kibocsátójával, az EUF Zrt-vel az alábbi elérhetőségeken:

telefonszám: +36 1 248 2150
e-mail: ugyfelszolgalat@euf.hu

Bankunk az Erzsébet kártya elfogadásának indulásáról igazolást, vagy az EUF irányába visszaigazolást nem küld.

Fontos tudni! Röviden az Erzsébet-utalvány Plusz kártyáról és POS terminálon történő elfogadásáról:

 • az Erzsébet-utalvány Plusz kártyával az eddig papíralapon kibocsátott hatféle Erzsébet-utalvány (Étkezési, Ajándék, Iskolai, Kultúra, Sport, Gyermekvédelmi) elektronikus formában, kártyára töltve is elérhetővé vált. Az utalványtípusok egyenlegei a kártya külön alszámláin (zsebek) vannak nyilvántartva. Az egyes zsebek felhasználhatósága megegyezik a papíralapon kibocsátott utalványtípusok felhasználási körével. A mágnescsíkkal ellátott Erzsébet-utalvány Plusz kártyát vásárláskor PIN kód védi. Az elektronikus utalványkártya mellett a papíralapú utalványok - egyelőre - továbbra is forgalomban maradnak, azok elfogadásában nincs változás.

 • a K&H POS terminálok egylapos kezelési útmutatóját, ami már tartalmazza az Erzsébet kártya elfogadást is, ezen az oldalon, a kapcsolódó dokumentumok között érheted el.

 • az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyákkal elvégzett tranzakciók a POS terminálok napzárás bizonylatán összesítve megjelennek,

 • ugyanakkor nem fognak szerepelni a Bankunk által nyújtott bankkártya forgalmi elszámolás kimutatásban, mivel az Erzsébet kártyával kapcsolatos minden elszámolást az EUF Zrt. végzi partnereink számára

 • az Erzsébet kártyával végzett tranzakciókkal kapcsolatos észrevételeket, reklamációkat az EUF Zrt. irányába kell megtenni a fent megadott elérhetőségeken.

Gyakori kérdések és válaszok az Erzsébet-utalvány Plusz kártya elfogadásával és használatával kapcsolatban:

1. hogyan lehet ellenőrizni a POS terminálon, hogy az Erzsébet-utalvány Plusz kártya elfogadására alkalmas kezelőszoftver van-e már a terminálon?

A K&H POS terminál program verziójának ellenőrzése kétféle módon lehetséges.

 1.  egyszerűbb verzió:
  A POS napzáráskor a napzárási szalag negyedik sorában látható a "PROGRAM VERZIÓ" sor. Ha ott az 5.5.90. vagy ennél magasabb verziószám szerepel, akkor a terminál alkalmas az Erzsébet-utalvány Plusz kártya elfogadására.
   
 2.  manuális verzió: (ha azonnal meg szeretnéd nézni, de ezért nem kívánsz napzárást indítani)
  A POS terminál F4 gomb (SZERVIZ MENÜ) à 5 - Konfiguráció. Ekkor a kinyomtatott TERMINAL INFO szalagon szintén a "PROGRAM VERZIÓ" sort kell ellenőrizni. Ha ott az 5.5.90. vagy ennél magasabb verziószám szerepel, akkor a terminál alkalmas az Erzsébet-utalvány Plusz kártya elfogadására.

2. POS terminál azonosító - TID - lekérdezése:

 1.  egyszerűbb verzió:
  A POS terminál oldalára ragasztott kék színű matricán található nyolc számjegyű POS azonosító.
   
 2.  POS terminálon keresztül elérhető verzió:
  Amennyiben a matrica lekopott, vagy a szám nem jól olvasható, úgy a POS terminálon az alábbiak szerint érhető el:
  POS terminál F4 gomb (SZERVIZ MENÜ) à majd 5 billentyű lenyomása után (képernyő kiírt szöveg: 5 - konfiguráció) à majd a ZÖLD gomb megnyomása à majd jelszó megadása, mely alapesetben négy darab egyes à majd ZÖLD gomb megnyomása à POS terminál nyomtat à nyomtatott bizonylat első sorában található a POS ID (TID).