Internetes biztonsági kód szolgáltatás (3D Secure Code)

a szolgáltatásnak köszönhetően kártyáddal biztonságosabban fizethetsz az interneten keresztül

 • biztonságos vásárlás interneten keresztül
 • K&H betéti és hitelkártyához egyaránt
 • K&H bankkártya-elfogadó kereskedők részére is

részletek

legfontosabb tudnivalók

Az Internetes biztonsági kód (3D Secure Code) szolgáltatás keretében internetes vásárlás esetén a kártyabirtokos kap egy külön biztonsági kódot (hasonlóan az üzletekben történő vásárlás alkalmával megadandó PIN kódhoz), amelyet a CVC / CVV kódon felül azonosításként meg kell adnia, amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) a bankkártya-elfogadás során alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure) szolgáltatást.

A kereskedő fizetési oldalán található „Verified by Visa”, illetve „MasterCard SecureCode” logó hívja fel a figyelmet arra, hogy az adott kereskedő csatlakozott az Internetes biztonsági kód szolgáltatáshoz. A maximális biztonság érdekében a K&H kereskedők szintén alkalmazzák a 3D Secure fizetési módszerét.

Az Internetes biztonsági kódot (ami minden vásárlás alkalmával egyedi) a fizetés kezdeményezésekor SMS-ben juttatja el a Bank az ügyfél által megadott magyarországi mobil-telefonszámra. A regisztráció során megadott mobiltelefonszám kizárólag  magyarországi szolgáltató hálózatához tartozó telefonszám lehet. A szolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele a szolgáltatásra vonatkozó igény regisztrálása

A regisztráció során személyes biztonsági üzenet (ún. Personal Assurance Message) beállítása is szükséges, amely az ügyfél által szabadon meghatározható szöveg (max. 100 karakter), és ami az Internetes biztonsági kóddal történő vásárlás során megjelenik a fizetési képernyőn. Célja, hogy a kártyabirtokos meggyőződhessen arról, hogy a fizetési felület valóban hiteles banki környezetből érkezik.

A szolgáltatás további biztonságos működését szolgálja, hogy a kártya fizikai jelenléte nélküli vásárlások korlátozására a Bank egy új napi limittípust alakított ki, amely a napi vásárlási limit része. A napi vásárlási limiten belül, amely a kártya fizikai jelenlétével és a kártya fizikai jelenléte nélkül (Card Not Present) végzett vásárlások összességére vonatkozik, lehetőség van egy szűkebb vásárlási limit megadására, amely kizárólag a kártya fizikai jelenléte nélküli (Card Not Present) vásárlások korlátozására szolgál. 

Ezt a szűkebb vásárlási limitet Napi virtuális tranzakciós (CNP) limitnek hívjuk, beállítása és módosítása az Internetes biztonsági kód szolgáltatás regisztrációra alkalmas csatornáin keresztül lehetséges. 

A napi virtuális tranzakciós (CNP) limit összege alapesetben megegyezik a napi vásárlási limit összegével, de a regisztráció során módosítható.

A K&H bankkártya használatával történő internetes vásárlások kizárólag  Internetes biztonsági kód használatával történhetnek, amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) a bankkártya elfogadás során alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure) szolgáltatást.

Az Internetes biztonsági kód használatával lebonyolított tranzakciók a kártyabirtokos által előzetesen jóváhagyott megbízásnak minősülnek a bankkártya használathoz kapcsolódó felelősség tekintetében.

az Internetes biztonsági kód

 • minden vásárlás alkalmával egyedi

 • a piacon elérhető legbiztonságosabb megoldást kínálja az internetes vásárlásokhoz

 • a fizetés kezdeményezésekor SMS-ben juttatjuk el az általad megadott telefonszámra

 • másodlagos biztonsági elem a személyes biztonsági üzenet

 • a szolgáltatáshoz igény szerint külön mobilszám is regisztrálható

 • a szolgáltatás valamennyi internetes használatra alkalmas K&H bankkártyával elérhető

biztonságos használat

 • a kódot kizárólag te tudhatod

 • nagyobb védelmet biztosít az illetéktelen kártyahasználatból eredő online csalások ellen 

kinek ajánljuk?

 • aki rendszeresen vásárol interneten keresztül

 • aki szeretne maximális védelmet internetes vásárlásai során

 • aki szeretné külön limit beállításával korlátozni internetes vásárlásait

szerződéses feltételek, hirdetmények

Üzletszabályzat
Bankkártya és hitelkártya szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei
K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére
K&H hitelkártya hirdetmény természetes személyek részére
Hirdetmény vállalati ügyfelek részére

K&H biztonságos bankolás

tanácsok a biztonságos online bankoláshoz

tartsd távol a hackereket néhány fontos biztonsági óvintézkedéssel

 • Telepítsd a szoftverfrissítéseket, amint azok elérhetővé válnak!
 • Gondoskodj vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózatod biztonságáról!
 • Ne telepíts semmilyen illegális vagy ismeretlen szoftvert!
 • Zárold számítógéped, amikor épp nem használod, hogy senki ne tudjon könnyen hozzáférni személyes adataidhoz és alkalmazásaidhoz!

tedd biztonságosabbá okostelefonodat és tabletedet

 • Zárold okostelefonod és táblagéped, amikor épp nem használod, hogy senki ne tudjon könnyen hozzáférni személyes adataidhoz és alkalmazásaidhoz! Csak a hivatalos Appled App store és Google play store áruházból származó alkalmazásokat telepíts!
 • Ne használj feltört operációs rendszert futtató mobilkészüléket, mert a jailbreakelés és a rootolás az operációs rendszer számos beépített biztonsági funkcióját kiiktathatja!
 • Mobilalkalmazásainknak és mobilkészüléked operációs rendszerének mindig a legfrissebb verzióját használd!

hogyan ismerheted fel az adathalász e-maileket?

 • A megtévesztő (scam) e-mailek gyakran azt állítják, hogy bankkártyádnál vagy bankszámládnál biztonsági probléma merült fel, és ezért sürgősen intézkedned kell.
 • Előfordul, hogy azt is állítják, hogy a problémát egy csatolmány megnyitásával vagy egy linkre kattintva lehet orvosolni, melyek olyan hamis weboldalra irányítanak át, ahol személyes adataid (pl. bankkártyád számának vagy a kártyaolvasó által generált kódok) megadását kérik.

hogyan ismerheted fel az adathalász weboldalakat?

 • Mindig ellenőrizd a weboldal címét a böngésző címsorában! Ha a weboldal URL-je úgy kezdődik, hogy https:// (az ‘s’ az angol secure (=biztonságos) szó kezdőbetűjére utal), akkor a miénkhez hasonló biztonságos weboldalon vagy. Újabb böngészők esetén a címsor teljes egésze vagy egy része is zöld színű lesz.

hol vásárolhatsz az Internetes biztonsági kóddal?

Az Internetes biztonsági kód segítségével csak a rendszerhez csatlakozott kereskedőknél lehet vásárolni. A csatlakozott kereskedők száma folyamatosan növekszik. Ezeket onnan lehet felismerni, hogy a következő logók szerepelnek az oldalaikon: „Verified by Visa” ill. „MasterCard SecureCode”.

Amennyiben ezeket a logókat nem látod a kereskedő oldalán, akkor nem csatlakozott a szolgáltatáshoz, tehát a Bank nem küld Internetes biztonsági kódot és a vásárlásnál csak a bankkártya adatait kell megadnod.

meddig érvényes a biztonsági kód?

Egy biztonsági kód maximum 10 percig él, majd használat hiányában automatikusan inaktívvá válik.

mit jelent az Internetes biztonsági kód-szolgáltatás (3D Secure Code)?

A szolgáltatás lényege, hogy az internetes vásárlás során a kártyabirtokos kap egy egyszer használatos biztonsági kódot, amelyet a bankkártya adatokon túl plusz azonosítóként a vásárlás során meg kell adnia. Az Internetes biztonsági kód minden vásárlás alkalmával egyedi és a fizetés kezdeményezésekor SMS-ben juttatja el a Bank a kártyabirtokos által megadott mobiltelefonszámra. Így ha még valaki a kártyád adataihoz hozzá is fér, a mobiltelefonodra küldött biztonsági kód ismerete nélkül nem tudja végrehajtani az internetes vásárlást.

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit az Ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat, valamint Hirdetmény vállalati ügyfelek részére tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és itt a www.kh.hu internetes oldalon.