új, önhajtós kerekesszék segíti a gyermekrehabilitációt Miskolcon

Közel 10 ezer rehabilitált gyereknek adhat sikerélményt az az önhajtós kerekesszék, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően szerezhetett be. A Gyermek Rehabilitációs Osztályon kezelt gyerekeket ugyanis több gyakorlásra motiválhatja a modern eszköz, így mielőbb felépülhetnek, visszatérhetnek családjuk, barátaik körébe, és újra teljes életet élhetnek.

A K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet, több mint 8 millió forint értékben. Köztük új, önhajtós kerekesszékkel bővül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Rehabilitációs Osztálya.

„A 15 éve működő K&H gyógyvarázs program a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A K&H gyógyvarázs területi pályázattal célunk, hogy olyan gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást az ország teljes területén, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább ezeket az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás a mi régiónkban is sokakat megmozgatott, hiszen országosan összesen 220 ezer voksot adtak le a helyi közösségek, melynek közel egyharmada a kelet-magyarországi régióból érkezett” – mondta Horváthné Galamb Andrea, a K&H Csoport miskolci területi egységének vezetője.

„A gyermekek rehabilitációja jóval nehezebb a felnőttekénél, hiszen a felépüléshez hosszú kitartásra, motivációra és összpontosított együttműködésre egyaránt szükség van. Gyermekkorban azonban még nem alakul ki az a tudatos döntés, hogy elveszett képességeiket visszaszerezzék, így különösen nagy figyelmet kell fordítani a motiválásukra. A K&H gyógyvarázs területi pályázaton elnyert aktív kerekesszékkel kis betegeinket olyan sikerélmények érhetik, amelyek bátoríthatják őket a mozgásgyakorlatok rendszeres elvégzésére. Így nagyban fejlődhet motoros képességük, kognitív praktikus mozgásuk a mielőbbi felépülés érdekében” – mondta Dr. Zahuczky Katalin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Rehabilitációs Osztályának osztályvezető főorvosa.

Az összesen több mint 8 millió  forint értékű támogatás a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető. Ez a jelentős összeg ugyanis a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után a pénzintézet bevételeiből elkülönített 1 forintokból, valamint a partnerek karácsonyi ajándékozásra szánt összegéből gyűlt össze.

A K&H gyógyvarázs területi pályázat kelet-magyarországi nyertesei:

Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Gyermek Rehabilitációs Osztály

Berettyóújfalu

Gróf Tisza István Kórház, Gyermekosztály

Gyöngyös

Gyöngyös Mentőállomás

Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Csecsemő és Gyermekosztály

Balassagyarmat

Dr. Kennessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Gyermekosztály

Mátészalka

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Gyermekellátás

A K&H gyógyvarázs területi pályázat további nyerteseiről itt tájékozódhat: https://www.kh.hu/csoport/egeszseg

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta több mint 626 millió forint értékben, összesen 416 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 46 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség