egészség

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának és ezen belül közösségi szerepvállalásának keretében kiemelt figyelmet fordít a sportra. Mivel a K&H életében meghatározó az elhivatottság, eltökéltség és a kiváló teljesítmény - ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a sport területén hosszú távú és nagy mértékű szponzori tevékenységet is vállaljunk.


A K&H négy társadalmi felelősségvállalási területének egyike az egészség, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít a gyermekegészségügyre. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, melynek eredménye alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest a nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

K&H gyógyvarázs

A 2004-ben indult K&H gyógyvarázs program modern, új orvosi eszközökkel támogatja  a társadalombiztosítás által finanszírozott magyar 

gyermekegészségügyi intézményeket – kórházakat és mentőállomásokat egyaránt. Életre hívásának fontos célja volt, hogy az orvosoknak és az ápolóknak jó lehetőséget biztosítsunk, minél több intézményt juttassunk műszerbeszerzési lehetőséghez, így azok a pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. 

A K&H gyógyvarázst az elmúlt évek során folyamatosan bővítettük, és az országos pályázat mellett egyre több forrásból igyekeztünk támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni a gyermekegészségügyi intézmények számára. Mindezek összességeként a program kezdete óta 336 intézmény munkáját támogattuk műszerekkel és berendezésekkel, több mint 577 millió forint értékben. 

A program kezdetétől fogva figyelmet fordítottunk a gyerekek lelki egészségére is, számos programelemmel segítjük tehát a beteg gyerekek lelki felépülését is. 2013-ban indult K&H gyógyvarázs mesedoktorok programunk keretén belül személyesen, illetve videón keresztül küldhetik el az önkéntesek meséiket az ország 84 kórházában fekvő beteg gyerekeknek.

A program fő elemét képező országos pályázati felhívásra idén 93 pályázat érkezett, melyek közül a szakmai zsűri összesen 14 nyertest választott az ország minden tájáról.

A K&H által felajánlott teljes támogatási összeg 20 millió forint volt, amely szakmai zsűri döntése alapján került szétosztásra. A fókuszterület ezúttal az innováció volt, hiszen a K&H amellett, hogy minél innovatívabb megoldásokkal igyekszik kiszolgálni ügyfeleit, úgy a gyermekegészségügyet is minél modernebb eszközökkel kívánja támogatni.

a K&H gyógyvarázs országos pályázatának 2016-os nyertesei:

város

intézmény

Bábolna

Bábolna Mentőállomás

Bácsalmás

Bácsalmás  Mentőállomás

Bicske

Bicske  Mentőállomás

Budapest

Kispesti Egészségügyi Intézet Gyermek Kardiológiai osztály

Budapest

Uzsoki Utcai Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztály

Dombóvár

Dombóvári Szent Lukács Kórház

Fehérgyarmat

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő

Jánoshalma

Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ

Komló

Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ

Ózd

Almási Balogh Pál Kórház

Pécs

Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika

Salgótarján

Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezet Nógrád megyei Kirendeltsége

Sárospatak

Sárospatak Mentőállomás

Vál

Védőnői Szolgálat

A K&H gyógyvarázs médiapartnerei: RTL Klub, Central Mediacsoport, Mediaworks Hungary