egészség

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának és ezen belül közösségi szerepvállalásának keretében kiemelt figyelmet fordít a sportra. Mivel a K&H életében meghatározó az elhivatottság, eltökéltség és a kiváló teljesítmény - ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a sport területén hosszú távú és nagy mértékű szponzori tevékenységet is vállaljunk.

A K&H négy társadalmi felelősségvállalási területeinek egyike az egészség, így ezen belül is a K&H kiemelt figyelmet fordít a gyermekegészségügyre. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, melynek eredményei alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

K&H gyógyvarázs 2016

2016-ban 13. alkalommal indítjuk el a K&H gyógyvarázs gyermekegészségügyi programját. A program fő elemét képező országos pályázatra a társadalombiztosítási támogatással rendelkező, Magyarországon fekvőbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályai, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatok nyújthatják be jelentkezésüket

A K&H által felajánlott teljes támogatási összeg 20 millió forint, amely a zsűri döntése alapján kerül majd szétosztásra. Egy-egy intézmény maximum 4 millió forint értékű eszközökre, berendezésekre adhat be pályázatot. 

A 2016-os pályázati évben kiemelt (de nem kizárólagos!) figyelemben részesülnek az elbírálás során azok a Magyarországon fekvő-, és/vagy járóbeteg szakellátást végző intézmények, szervezetek, amelyek a pályázatukban megjelölt eszközökkel a gyermekellátásban innovatív, a gyógyulást megkönnyítő, lerövidítő, biztonságosabbá tevő, a betegek megpróbáltatásait csökkentő célokat kívánnak megvalósítani.

A pályázatra 2016. június 3-ig lehet jelentkezni a pályázati anyagok leadásával.