egészség

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának és ezen belül közösségi szerepvállalásának keretében kiemelt figyelmet fordít a sportra. Mivel a K&H életében meghatározó az elhivatottság, eltökéltség és a kiváló teljesítmény - ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a sport területén hosszú távú és nagy mértékű szponzori tevékenységet is vállaljunk.

A K&H négy társadalmi felelősségvállalási területének egyike az egészség, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít a gyermekegészségügyre. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, melynek eredménye alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest a nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

K&H gyógyvarázs

A 2004-ben indult K&H gyógyvarázs program modern, új orvosi eszközökkel támogatja  a társadalombiztosítás által finanszírozott magyar gyermekegészségügyi intézményeket – kórházakat és mentőállomásokat egyaránt. Életre hívásának fontos célja volt, hogy az orvosoknak és az ápolóknak jó lehetőséget biztosítsunk, minél több intézményt juttassunk műszerbeszerzési lehetőséghez, így azok a pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. 

A K&H gyógyvarázst az elmúlt évek során folyamatosan bővítettük, és az országos műszerbeszerzési pályázat mellett egyre több forrásból igyekeztünk támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni a gyermekegészségügyi intézmények számára. Mindezek összességeként a program kezdete óta 336 intézmény munkáját támogattuk műszerekkel és berendezésekkel, több mint 577 millió forint értékben. 

A gyerekek testi gyógyulása mellett figyelmet kell fordítani lelki épségükre is. 2013-ban ezért kiegészítettük az anyagi támogatást, és létrehoztuk a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot, mely mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált. Ennek keretében személyesen és videón keresztül is olvashatnak mesét azok az önkéntesek, akik egy-egy mesével szeretnének segíteni abban, hogy a kórházban töltött idő gyorsabban és vidámabban teljen a gyermekek számára.

A gyermekegészségügy hosszú távú és komplex támogatásáért a K&H gyógyvarázs program 2016-ban elnyerte a Magyar Adományozói Fórum Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program első helyezését.

K&H gyógyvarázs területi pályázat

A K&H évről-évre minden Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után elkülönít 1 forintot, amelyet kiegészít az ügyfelei és partnerei karácsonyi ajándékozásának összegével. 2015 karácsonya óta több mint 9 millió forint gyűlt össze, amelyet K&H gyógyvarázs területi pályázatának keretében a gyermekegészségügy támogatására fordítottunk.
A K&H gyógyvarázs program első alkalommal meghirdetett területi pályázatának különlegessége, hogy a szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott pályázatok közül bankfióki és online szavazáson keresztül a helyi közösség dönthették el, kik lesznek a területi nyertesek. 

A felhívásra összesen 117 - köztük 96 vidéki - intézmény jelentkezett, amelyeknek 80%-a műszerekhez, 20%-uk pedig bútorok beszerzéséhez vagy felújítási munkálatokhoz igényelt támogatást.

A 25 nyertes intézmény a helyi közösségek összefogásának köszönhetően egyenként maximum bruttó 350.000 forint, összességében 9 millió forint értékű támogatást kap a K&H Csoporttól.

a K&H gyógyvarázs területi pályázatának nyertesei:

klaszter

nyertes intézmény

Ajtósi

Kistarcsa, Pest Megyei Flór Ferenc Kórház csecsemő és gyermekosztály

Békéscsaba

Gyula, Békés Megyei Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Gyermekosztálya

Debrecen

Hajdúböszörmény Mentőállomás

Eger

Héhalom Mentőállomás

Érd

Érd, Dr. Gyöngyössy Eszter házi gyermekorvos

Flórián

Budapest, Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

Győr

Győr, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

Kaposvár

Marcali, I.sz. Gyermekkörzet

Kecskemét

Akasztó Község Önkormányzata

Kispest

Cegléd, Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet 

Miskolc

Izsófalva Mentőállomás

Nyíregyháza

Kisvárda Felső-Szabolcsi Kórház

Oktogon

Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyáaszati Klinika

Pécs

Sellye Mentőállomás

Rózsadomb

Vadaskert Alapítvány

Szeged

Ruzsa Mentőállomás

Székesfehérvár

Székesfehérvár Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Szekszárd

Szekszárd Mentőállomás

Szolnok

Karcag, Kátai Gábor Kórház

Szombathely

Szombathely, Markusovszky Egyetemi Kórház-Sürgősségi Ambulancia

Tatabánya

Esztergom Vaszary Kolos Kórház

Újbuda

Törökbálinti Tüdőgyógyintézet 

Újpest

Vác, Jávorszky Ödön Városi Kórház 

Veszprém 

Ajka, Magyar Imre Kórház Csecsemő és gyermekosztály

Zalaegerszeg

Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

A K&H gyógyvarázs médiapartnerei: RTL Klub, Central Mediacsoport, Mediaworks Hungary