egészség

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának és ezen belül közösségi szerepvállalásának keretében kiemelt figyelmet fordít a sportra. Mivel a K&H életében meghatározó az elhivatottság, eltökéltség és a kiváló teljesítmény - ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a sport területén hosszú távú és nagy mértékű szponzori tevékenységet is vállaljunk.

A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat teljes dokumentációja és további információ a programról a www.khgyogyvarazs.hu oldalon érhető el.

A K&H négy társadalmi felelősségvállalási területének egyike az egészség, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít a gyermekegészségügyre. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, melynek eredménye alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest a nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat

A 2004-ben indult K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat innovatív orvosi eszközökkel támogatja  a társadalombiztosítás által finanszírozott magyar gyermekegészségügyi intézményeket – kórházakat és mentőállomásokat egyaránt. Életre hívásának fontos célja volt, hogy minél több intézményt juttassunk műszerbeszerzési lehetőséghez, így az orvosok és ápolók pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A program történetében összesen 491 alkalommal, közel 706 millió forint értékben kaptak új eszközöket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők.

K&H gyógyvarázs mesedoktorok program

A gyerekek testi gyógyulása mellett figyelmet kell fordítani lelki épségükre is. 2013-ban ezért kiegészítettük az anyagi támogatást, és létrehoztuk a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot, mely mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált. Ennek keretében személyesen és videón keresztül is olvashatnak mesét azok az önkéntesek, akik egy-egy mesével szeretnének segíteni abban, hogy a kórházban töltött idő gyorsabban és vidámabban teljen a gyermekek számára.

A gyermekegészségügy hosszú távú és komplex támogatásáért a K&H gyógyvarázs program 2016-ban elnyerte a Magyar Adományozói Fórum Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program első helyezését.

K&H gyógyvarázs területi pályázat

A K&H gyógyvarázs területi pályázatot harmadik alkalommal hirdették meg azzal a céllal, hogy olyan orvosi eszközök beszerzését tegye lehetővé, amelyek, bár nem a legdrágábbak, hiányuk a mindennapi gyógyításban nagyon kritikus lehet. A műszerek mellett pedig olyan szolgáltatásokat is lehetett igényelni, amelyek a beteg gyermekek komfortérzetét javítják – hiszen ők is egészen más hangulatban várják egy mesefigurákkal feldíszített színes teremben a következő vizsgálatot, mint négy kopár fal között. Idén 45 intézmény pályázott, és közel minden második intézmény el is nyerte az igényelt eszközt. A nyertesek kiválasztásába a helyi lakosság is beleszólhatott, hiszen ők dönthettek arról, hogy melyik intézmény kapja az egyenként maximum bruttó 350 000 forintos támogatást.

A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat 2020 nyertesei:

város

intézmény

elnyert eszközök

Budapest

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet 
Koraszülött és Újszülött Osztály

1 db Kanmed Baby Bed és Baby Warmer
2 db pulzoximéter

Budapest

ÉKC Új Szent János Kórház és Szakrendelő
Gyermekosztály

1 db indray Z 60 ultrahang készülék műszerkocsival

Debrecen

DE KK Infektológiai Klinika 
Gyermekallergológia és Gyermekpulmonológia

1 db Simeox légút- és tüdőtisztító készülék

Encs

Országos Mentőszolgálat Encs Mentőállomás

2 db Baby 50 Q ujjvégi pulzoxyméter
1 db csecsemő pulzoxyméter
1 db gyermek/kisgyermek vérnyomásmérő mandzsetta készlet
1 db gyermek gerinchordágy
3 db SAM pelvic II sürgősségi medencerögzítő öv
1 db Pedi Pad gyermek háttám gerinchordágyhoz
3 db AeroResc Easy Splint rögzítő készlet
2 db EZ-IO G3 intraosszeális fúró készlet
3 db Rossmax Aerospacer csecsemő inhalátor
2 db Ambu Mark IV lélegeztető ballon + zárt rezervoár zsák + 0-s kék peremes tr.sz. maszk

Hort

Hatvan és Vidéke Mentőalapítvány

2 db gyermek vákuum végtagrögzítő szett
2 db Duck gyermek gerinchordágy
2 db 692 Spider Baby heveder-rendszer
2 db 627 Kids gyermek fejrögzítő

Kunszent- miklós

Országos Mentőszolgálat, Kunszentmiklós Mentőállomás

2 db Edan Monitor SPO2 Fülcsipesz Szenzor
1 db RedVAC gyermek vákuumos rögzítő szett
1 db EZ-IO G3 elemes fúró
1 db kemény hordtáska EZ-IO G3 fúróhoz
2 db steril tűkészlet rögzítővel
 

Marcali

Marcali Mentők Közalapítvány

1 db EDAN Monitor IM20 páciens monitor
2 db RedVAC gyermek vákuumos rögzítő szett

Moson- magyaróvár

Karolina Kórház Rendelőintézet
 Újszülött osztály

1 db Ceratherm baba melegítő Lámpatest fix fali konzollal, guruló állvánnyal
4 db pulzoximéter

Ózd

Mentők a Mentésért Alapítvány Ózd

6 db AMBU Mark-IV Baby lélegeztető ballon zárt reservoár zsákkal

Pécs

PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika, Manuális Tanszék
Sebészeti és Traumatológiai osztály

1 db Samsung Medison HS30

Szendrő

Országos Mentőszolgálat, Szendrő Mentőállomás

1 db Riester Duplex II. Neonatal
4 db Melegítő párna
1 db Gyermek laringoszkóp szett
2 db AMBU Mark IV Baby csecsemő/gyermek ballon + szilikon maszkok

Tamási

Országos Mentőszolgálat Tamási Mentőállomás

3 db SAM Pelvic Sling small
8 db Transzparens maszk
2 db OTD lábhúzósín

Tárkány

Háziorvosi Rendelő, Tárkány

1 db Ózongenerátor
2 db Érintés mentes kézfertőtlenítő, állvánnyal
2 db Érintés mentes lázmérő

Zalaegerszeg

Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, Zala Megyei Szent Rafael Kórház
PIC és Újszülött részleg

1 db IP-1020: Vérnymásmérő és Nellcor kompatibilis pulzoximéter
2 db CONTEC 08A digitális újszülött vérnyomásmérő
4 db CONTEC újszülött pulzoxyméter
1 db Vérnyomásmérő monitor

K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története pályázat

A K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története pályázat idén második alkalommal indult el, hogy a kórházban lévő, hosszabb betegségen áteső gyerekek szülei erőt meríthessenek a már meggyógyult gyerekek történeteiből. A nyertes szülők – amellett, hogy szülőtársaikon segíthetnek –, annak a kórháznak is köszönetet mondhatnak, ahol gyermekük meggyógyult: a pályázat jóvoltából ugyanis 1-1 millió forint műszertámogatást kapnak az intézmények.

A K&H gyógyvarázst az elmúlt évek során folyamatosan bővítettük, és az országos műszerbeszerzési pályázat mellett egyre több forrásból igyekeztünk támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni a gyermekegészségügyi intézmények számára. A K&H gyógyvarázs program  16 évvel ezelőtti indulása óta 473 alkalommal támogatta a gyermekegészségügyi intézmények munkáját műszerekkel és berendezésekkel, összesen több mint 681 millió forint értékben.

K&H mozdulj! e-sport

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának és ezen belül közösségi szerepvállalásának keretében kiemelt figyelmet fordít a sportra.  Az e-sportra mint a jövő sportjára tekintünk, ami számos hasonlóságot mutat a hagyományos sportokkal.

A hazai e-sport kibontakozása rendkívül izgalmas, sok ígéretes tehetséget rejt, a K&H pedig szeretné támogatni a jövő tehetségeit. Ezért rendeztük meg 2018-ban az első K&H e-kupa FIFA 19 bajnokságot, az ország első hivatalos FIFA bajnokságát. Az 1000 euró összdíjazású versenyt Molnár Gábor, alias molnargabo nyerte. 2019-ben pedig a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság támogatói voltunk.