egészség

A K&H négy társadalmi felelősségvállalási területének egyike az egészség, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít a gyermekegészségügyre. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, amelynek eredménye alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest a nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

K&H jövő gyógyítói díj

A K&H gyógyvarázs program 20. évfordulója alkalmából létrehozzuk a K&H jövő gyógyítói díjat, amellyel azokat a fiatal gyermekgyógyítókat ismerjük el, akik szívvel-lélekkel, innovatív módon látják el a kicsiket. 
A díjra 40 év alatti, az állami egészségügyben már praktizáló és a még szakvizsga előtt álló, gyermekeket gyógyító háziorvosok és szakorvosok pályázhatnak, valamint a nagyközönség is jelölheti őket.
A pályázaton a közfinanszírozott, állami vagy önkormányzati fenntartású intézményekben valamint háziorvosi praxisokban praktizáló vagy szakképzésben részt vevő orvosok vehetnek részt.

A fiatal orvosok három kategóriában pályázhatnak:

 1. gyermekeket gyógyító orvos rezidens és szakorvos jelölt
 2. házi gyermekorvos
 3.  intézményben praktizáló, gyermekeket gyógyító szakorvos

A pályázók közül a zsűri három, a média képviselői pedig két díjazottat választanak ki.

A zsűri által közönségszavazásra jelölt orvosokra november végétől lehet szavazni a https://www.khgyogyvarazs.hu/jovo-gyogyitoi-dij oldalon, akik közül hárman kerülnek ki közönségdíjasként.
A nyolc nyertes fejenként bruttó 1 000 000 forint díjazásban részesül, valamint bruttó 300 000 forint támogatást kap szakmai továbbképzésre.
A díjra érdemes orvost jelölni, valamint a pályázatra orvosként jelentkezni a https://www.khgyogyvarazs.hu/jovo-gyogyitoi-dij oldalon lehet.
A jelölési időszak szeptember 10-én zárul, az orvosoknak szeptember 20-ig van lehetőségük kitölteni a pályázati adatlapot.

Médiapartnerünk

K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat

A 2004-ben indult K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat innovatív orvosi eszközökkel támogatja  a magyar gyermekegészségügyet. Életre hívásának fontos célja volt, hogy minél több intézményt juttassunk műszerbeszerzési lehetőséghez, így az orvosok és ápolók pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A program történetében összesen 541 alkalommal, több mint 872 millió forint értékben kaptak új eszközöket a kórházak, szakrendelők, mentőállomások, gyermekháziorvosi rendelők, védőnői szolgálatok és gyermekek gyógyítását segítő alapítványok.

A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat teljes dokumentációja és további információ a jelentkezésről a www.khgyogyvarazs.hu oldalon érhető el.

A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat 2023-as nyertesei:


 

város

intézmény

elnyert műszerek

Balassagyarmat

Dr. Kenessey Albert Kórház

1 db. Laboratóriumi eszközök speciális lipid anyagcsere vizsgálatokhoz

Berettyóújfalu

Gróf Tisza István Kórház

2 db.  Omron NE U 78O Kórházi ultrahangos inhalátor 24 órás folyamatos működéssel
1 db. Gastrolyzer hidrogén monitor 200 db csutorával 
1 db. Vérnyomásmérő CMS 08A, pulzoximéter opcióval/ujjcsipesszel/Mandzsetta CMS 08A vérnyomásmérőhöz gyerek/felnőtt/csecsemő/extra/újszülött

Budapest

Dr. Kálmán Mihály Házi Gyermekorvos

1 db. QUIKREAD GO INSTRUMENT NORDIC POCT

Budapest

Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért

1 db. Cat II. Pronációs és szupinációs állító 1-es méret

Budapest

Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinika

2 db. KETO CONT ketonszintmérő 
50 db. KETON tesztcsík - 
2 db. CGSM Guardian Connect távadó 
50 db. CGSM Guardian szenzor

Budapest

Gottsegen Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központ

1 db. Airvo™ 2 Nasal High Flow/HFNC System

Pécs

Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika

3 db.Vivosmart 5 122-188 mm
3 db. Vivosmart 5
10 db. wGT3X-BT aktivitásmérő eszköz és tartozékai
5 db. ActiGrap-hoz rövid csuklópánt
5 db. Acti-Graph monitorhoz USB kábel

Sarkad

Sarkadi Mentőállomás

1 db. EDAN iM20 Páciens monitor
1 db. EZ-IO intraosseális fúrókészlet
1 db. RedVAC gyermek vákuumos rögzítő szett, 3db-os táskával, pumpával
 

Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet

1 db. Folyamatos cukormonitorozó rendszerek
1 db. KETO Cont ketonszintmérő és tesztcsík
1 db. Gyorsteszt olvasó készülék

Törökbálint

Tüdőgyógyintézet Törökbálint

1 db. ChloroChek chloridométer 3400 típus

 

A pályázó gyermekegészségügyi intézmények támogatásához rendszeresen csatlakoznak kollégáink, partnereink is, így további felajánlások révén is segítettük őket:

Adó 1% felajánlás

Köszönhetően azoknak, akik 2022-ben személyi jövedelemadójuk 1%-át a K&H gyógyvarázs számára ajánlották fel, a pécsi mentőállomás a gyermekek ellátásához szükséges vérnyomásmérő mandzsettákat és pulzoximéter szenzorokat kapott.

Karácsonyi felajánlás

A K&H munkatársainak karácsonyi felajánlása jóvoltából az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház gyermeksürgősségi részlege gazdagodott 2,3 millió forint értékben a gyermekek ellátását segítő eszközökkel.

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának és ezen belül közösségi szerepvállalásának keretében kiemelt figyelmet fordít a sportra. Mivel a K&H életében meghatározó az elhivatottság, eltökéltség és a kiváló teljesítmény - ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a sport területén hosszútávú és nagymértékű szponzori tevékenységet is vállaljunk.

a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete

A K&H elkötelezett a hazai sportélet támogatása mellett, amelynek kiemelt tagjai a paralimpikonok, akik - bár teljesítményük és eredményeik megegyeznek, sőt gyakran felül is múlják egészséges társaikét - mégis kevesebb figyelmet és támogatást kapnak. A K&H Csoport 2006 júliusa óta támogatja a Magyar Paralimpiai Csapatot pénzügyi szolgáltatásokkal és segíti sportolóinak felkészülését.

A 2021-ben meghosszabbított együttműködési megállapodás értelmében a K&H továbbra is a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója és a „Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete”. Ennek keretében pénzügyi szolgáltatásokkal segíti a szervezetet és a parasportolókat, hogy azok biztos háttérrel, zavartalanul készülhessenek a nemzetközi megmérettetésekre.

A K&H Csoport magas színvonalú szolgáltatásaival, a magyar sport iránti elkötelezettségével, a magyar paralimpikonok megbízható partnere.

K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram

A Magyar Paralimpiai Bizottság támogatása mellett 2007 óta egyénileg is segítjük a kiemelkedő parasport tehetségeket, 2015 óta pedig segítőik munkáját is elismerjük a K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogrammal. Az áldozatos munkát igénylő felkészüléshez elengedhetetlen a biztos lelki és anyagi háttér, amelyhez az évente meghirdetett ösztöndíjprogram fejenként bruttó 1 millió forint támogatást biztosít 3 kiemelkedő sportegyéniségnek. A díjazottakat a szakértő zsűri 3 kategóriában - felnőtt, reménység és segítő - választja ki. A program indulása óta eddig 31 sportoló - 25 parasportoló és 6 segítő - részesült mindösszesen 26 millió forint támogatásban.

A 2022-es K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram díjazottjai:

 • felnőtt kategória: Madarászné dr. Mező Boglárka kerekesszékes vívó
 • reménység kategória: Rescsik Csaba sportlövő
 • segítő kategória: Nagy Gergely, Ocelka Róbert kerékpározó guide-ja

K&H mozdulj! futóest

Az élsport támogatása mellett a K&H kiemelt figyelmet fordít a tömegsport támogatására is, a futás szerelmesei 2003 óta vehetnek részt a K&H mozdulj! futóeseményein.

A K&H azért indította útjára a rendezvénysorozatot, hogy az ügyfeleinek nyújtott minőségi szolgáltatások és tanácsadás mellett szabadidejükben is okos döntésekre, aktív időtöltésre ösztönözze őket. A K&H Csoport az élsportolók támogatása mellett a K&H mozdulj! futóesttel teszi lehetővé az élsporthoz való aktív kapcsolódást azok számára, akiknek fontos saját céljaik eléréséhez az elhivatottság, a kiválóság, és akik életüket lendületesen és dinamikusan élik.

A K&H mozdulj! futórendezvényein az elmúlt 19 évben összesen több mint 105 ezren vettek részt, a 2022-es K&H mozdulj! futóesten pedig 3220-an álltak rajthoz.

K&H mozdulj! futóest bemelegítő plogging

A K&H az egészséges életmód és a testmozgás támogatása mellett a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot is szem előtt tartja, ezért a 2022 júniusában közösségi szemétszedést szervezett a Duna-part pesti oldalán. A K&H mozdulj! futóest bemelegítő ploggingján a lelkes résztvevők 32 zsák hulladékot szedtek össze, amely a guggolások, hajlítások, nyújtások hatására egy komoly intervall edzéssel is felért.

K&H mozdulj! e-sport

Az e-sportra mint a jövő sportjára tekintünk, hiszen az e-sport világa számos hasonlóságot mutat a hagyományos sportokéval: fejleszti az elmét és fizikai erőnlétet is igényel. A sportnak ezen a területén is szeretnénk ezért példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával, és már a kezdetektől felkarolni az e-sportban kibontakozni vágyó hazai tehetségeket.

támogatottaink:

 • K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság:

 • 17 millió forint összdíjazás

 • több mint 6700 egyéni, illetve közel 730 csapatnevezés

 • a nemzeti e-küzdelmek élő online közvetítéseit több mint 1 millió néző követte

 • K&H e-kupa FIFA’22:

 • stream csatornák nézőszáma: 13 ezer

 • K&H Junior Rocket League Kupa:

 • regisztrált csapatok száma: 134

 • K&H Egyetemi E-sport Kupa:

 • 3 millió forintos összdíjazás

 • 8 egyetem

 • 95 csapat

 • 475 egyetemi hallgató