egészség

A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat teljes dokumentációja és további információ a programról a www.khgyogyvarazs.hu oldalon érhető el.

A K&H négy társadalmi felelősségvállalási területének egyike az egészség, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít a gyermekegészségügyre. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, melynek eredménye alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest a nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat

A 2004-ben indult K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat innovatív orvosi eszközökkel támogatja  a társadalombiztosítás által finanszírozott magyar gyermekegészségügyi intézményeket – kórházakat és mentőállomásokat egyaránt. Életre hívásának fontos célja volt, hogy minél több intézményt juttassunk műszerbeszerzési lehetőséghez, így az orvosok és ápolók pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A program történetében összesen 491 alkalommal, közel 706 millió forint értékben kaptak új eszközöket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők.

K&H gyógyvarázs mesedoktorok program

A K&H a gyermekek testi felépülésének segítése mellett évek óta nagy figyelmet szentel a lelki egészségnek is. Hisszük, hogy a gyerekek lelki épsége is hozzájárul a testi gyógyulásukhoz, ezért 2013-ban létrehoztuk a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot, ami azóta az ország legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé nőtte ki magát, több mint 70 000 regisztrált meseolvasójával és 21 000 meseolvasással. Személyesen és videón keresztül is olvashatnak mesét önkénteseink, hogy a kedves történetekkel segítsék a kis betegek lelki egészségét. A K&H gyógyvarázs program Youtube csatornáján található közel 850 mesevideót eddig több mint 136 000-en tekintették meg.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programról itt érhető el bővebb információ: www.khgyogyvarazs.hu

K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története pályázat

A K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története pályázat harmadik alkalommal került megrendezésre, hogy a kórházban lévő, hosszabb betegségen áteső gyerekek szülei erőt meríthessenek a már meggyógyult gyerekek történeteiből. A nyertes szülők – amellett, hogy szülőtársaikon segíthetnek –, annak a kórháznak is köszönetet mondhatnak, ahol gyermekük meggyógyult: a pályázat jóvoltából ugyanis 1–1 millió forint műszertámogatást kapnak az intézmények.

K&H gyógyvarázs területi pályázat

A K&H gyógyvarázs területi pályázatot harmadik alkalommal hirdették meg azzal a céllal, hogy olyan orvosi eszközök beszerzését tegye lehetővé, amelyek, bár nem a legdrágábbak, hiányuk a mindennapi gyógyításban nagyon kritikus lehet. A műszerek mellett pedig olyan szolgáltatásokat is lehetett igényelni, amelyek a beteg gyermekek komfortérzetét javítják – hiszen ők is egészen más hangulatban várják egy mesefigurákkal feldíszített színes teremben a következő vizsgálatot, mint négy kopár fal között. Idén 45 intézmény pályázott, és közel minden második intézmény el is nyerte az igényelt eszközt. A nyertesek kiválasztásába a helyi lakosság is beleszólhatott, hiszen ők dönthettek arról, hogy melyik intézmény kapja az egyenként maximum bruttó 350 000 forintos támogatást.

A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat 2020 nyertesei

város

intézmény

elnyert eszközök

Budapest

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet 
Koraszülött és Újszülött Osztály

1 db Kanmed Baby Bed és Baby Warmer
2 db pulzoximéter

Budapest

ÉKC Új Szent János Kórház és Szakrendelő
Gyermekosztály

1 db indray Z 60 ultrahang készülék műszerkocsival

Debrecen

DE KK Infektológiai Klinika 
Gyermekallergológia és Gyermekpulmonológia

1 db Simeox légút- és tüdőtisztító készülék

Encs

Országos Mentőszolgálat Encs Mentőállomás

2 db Baby 50 Q ujjvégi pulzoxyméter
1 db csecsemő pulzoxyméter
1 db gyermek/kisgyermek vérnyomásmérő mandzsetta készlet
1 db gyermek gerinchordágy
3 db SAM pelvic II sürgősségi medencerögzítő öv
1 db Pedi Pad gyermek háttám gerinchordágyhoz
3 db AeroResc Easy Splint rögzítő készlet
2 db EZ-IO G3 intraosszeális fúró készlet
3 db Rossmax Aerospacer csecsemő inhalátor
2 db Ambu Mark IV lélegeztető ballon + zárt rezervoár zsák + 0-s kék peremes tr.sz. maszk

Hort

Hatvan és Vidéke Mentőalapítvány

2 db gyermek vákuum végtagrögzítő szett
2 db Duck gyermek gerinchordágy
2 db 692 Spider Baby heveder-rendszer
2 db 627 Kids gyermek fejrögzítő

Kunszentmiklós

Országos Mentőszolgálat, Kunszentmiklós Mentőállomás

2 db Edan Monitor SPO2 Fülcsipesz Szenzor
1 db RedVAC gyermek vákuumos rögzítő szett
1 db EZ-IO G3 elemes fúró
1 db kemény hordtáska EZ-IO G3 fúróhoz
2 db steril tűkészlet rögzítővel

Marcali

Marcali Mentők Közalapítvány

1 db EDAN Monitor IM20 páciens monitor
2 db RedVAC gyermek vákuumos rögzítő szett

Mosonmagyaróvár

Karolina Kórház Rendelőintézet
Újszülött osztály

1 db Ceratherm baba melegítő Lámpatest fix fali konzollal, guruló állvánnyal
4 db pulzoximéter

Ózd

Mentők a Mentésért Alapítvány Ózd

6 db AMBU Mark-IV Baby lélegeztető ballon zárt reservoár zsákkal

Pécs

PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika, Manuális Tanszék
Sebészeti és Traumatológiai osztály

1 db Samsung Medison HS30

Szendrő

Országos Mentőszolgálat, Szendrő Mentőállomás

1 db Riester Duplex II. Neonatal
4 db Melegítő párna
1 db Gyermek laringoszkóp szett
2 db AMBU Mark IV Baby csecsemő/gyermek ballon + szilikon maszkok

Tamási

Országos Mentőszolgálat Tamási Mentőállomás

3 db SAM Pelvic Sling small
8 db Transzparens maszk
2 db OTD lábhúzósín

Tárkány

Háziorvosi Rendelő, Tárkány

1 db Ózongenerátor
2 db Érintés mentes kézfertőtlenítő, állvánnyal
2 db Érintés mentes lázmérő

Zalaegerszeg

Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, Zala Megyei Szent Rafael Kórház
PIC és Újszülött részleg

1 db IP-1020: Vérnymásmérő és Nellcor kompatibilis pulzoximéter
2 db CONTEC 08A digitális újszülött vérnyomásmérő
4 db CONTEC újszülött pulzoxyméter
1 db Vérnyomásmérő monitor

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának és ezen belül közösségi szerepvállalásának keretében kiemelt figyelmet fordít a sportra. Mivel a K&H életében meghatározó az elhivatottság, eltökéltség és a kiváló teljesítmény - ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a sport területén hosszú távú és nagy mértékű szponzori tevékenységet is vállaljunk.

a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete

A K&H elkötelezett a hazai sportélet támogatása mellett, amelynek kiemelt tagjai a paralimpikonok, akik - bár teljesítményük és eredményeik megegyeznek, sőt gyakran felül is múlják egészséges társaikét - mégis kevesebb figyelmet és támogatást kapnak. A K&H Csoport 2006 júliusa óta támogatja a Magyar Paralimpiai Csapatot pénzügyi szolgáltatásokkal és segíti sportolóinak felkészülését.

A 2021-ben meghosszabbított együttműködési megállapodás értelmében a K&H a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a „Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete”. Ennek keretében pénzügyi szolgáltatásokkal segíti a szervezetet és a parasportolókat, hogy azok biztos háttérrel, zavartalanul készülhessenek a nemzetközi megmérettetésekre.

A K&H Csoport magas színvonalú szolgáltatásaival, a magyar sport iránti elkötelezettségével, a magyar paralimpikonok megbízható partnere.

K&H mozdulj! futónapok
K&H mozdulj! futónapok

Az élsport támogatása mellett a K&H kiemelt figyelmet fordít a tömegsport támogatására is, ezért 2003 óta megrendezi az országos, több állomásos K&H mozdulj! futónapokat.

A K&H azért indította útjára a rendezvénysorozatot, hogy az ügyfeleinek nyújtott minőségi szolgáltatások és tanácsadás mellett szabadidejükben is okos döntésekre, aktív időtöltésre ösztönözze őket. A K&H Csoport az élsportolók támogatása mellett a K&H mozdulj! futónap, úszó, valamint kerékpáros nappal és a K&H mozdulj! maraton váltó rendezvényeivel teszi lehetővé az élsporthoz való aktív kapcsolódást azok számára, akiknek fontos saját céljaik eléréséhez az elhivatottság, a kiválóság, és akik életüket lendületesen és dinamikusan élik.

A K&H mozdulj! 2003-ban még csak Budapesten megrendezett esemény volt, amely 2004-től országos méretűvé vált, és évről évre több helyszínen várja a futás és a sport szerelmeseit. A nevezők száma pedig folyamatosan növekszik, tavaly közel 19 ezer résztvevő volt az összes sporteseményen.

A K&H mozdulj! futónapokon rendszeresen részt vesznek Magyarország legkiválóbb sportolói is.

K&H mozdulj! kerékpáros nap
K&H mozdulj! kerékpáros nap

2010-ben újabb tömegsport-rendezvénysorozatot indított útjára a K&H Csoport: Budapesten első alkalommal vehettek részt a kerékpározás és a mozgás szerelmesei a K&H kerékpáros napon. Az esemény két részből állt: egy budapesti túrából a város kerékpárútjain és egy olyan programkavalkádból, ahol a kerékpározás szinte összes ága, fajtája, szervezete megjelent, bemutatkozott.

2012-ben a K&H kerékpáros nap vidéki helyszínekkel is kiegészült, Dunaújvárosban, Budapesten és a Velencei-tó körül is lehetőség nyílt a közös kerékpározásra.

2015-ben ismét megrendeztük a K&H mozdulj! kerékpáros napot is, amely keretében a Velencei-tavat biciklizhették körül a résztvevők május 31-én. Tavaly 1300-an pattantak nyeregbe.

A K&H mozdulj! kerékpáros nap a családoknak, baráti társaságoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújt. 

K&H mozdulj! velencei tóátúszás
K&H mozdulj! velencei tóátúszás

A K&H Csoport a sport további támogatása érdekében 2014-ben újabb tömegsportot vont be sporteseményei közé. A K&H mozdulj! velencei tóúszás és velencei-tavi túratriatlon keretében 3 távon indulhattak el az úszást és a túrázást kedvelők.

K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton
K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

2004-ben sikerrel mutatkozott be az első Balaton-maraton és -félmaraton a siófoki Aranyparton. A kezdetektől több százan búcsúztatják itt a futószezont. 2017-től a már megszokott távok mellett négy új lehetőség közül is választhattak a sportbarátok.  

K&H mozdulj! e-sport

Az e-sportra mint a jövő sportjára tekintünk, hiszen az e-sport világa számos hasonlóságot mutat a hagyományos sportokéval: fejleszti az elmét és fizikai erőnlétet is igényel. A sportnak ezen a területén is szeretnénk ezért példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával, és már a kezdetektől felkarolni az e-sportban kibontakozni vágyó hazai tehetségeket.

támogatottaink:

  • K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság
  • K&H e-kupa  
  • K&H Junior Rocket League Kupa