már iOS-re is elérhető a K&H ingyenes biztosítási mobil alkalmazása

az applikáció még a gázcsap elzárására is figyelmeztet

Idén már iOS rendszerre is elérhető a K&H ingyenes biztosítási mobil alkalmazása, amellyel azonnali indulással is köthető utasbiztosítás. Az alkalmazás nem csak a K&H ügyfelei számára lehet hasznos: iránytű és valutaváltó funkcióval is rendelkezik, valamint segítségével külképviseleti elérhetőségeket és hasznos utazási információkat is megtudhatunk.

A K&H Biztosító tavaly készítette el első mobil alkalmazását, amely idén már az Android rendszerű okostelefonok és táblagépek mellett  iOS rendszerre (iPhone, iPad) is elérhetővé váltak. Ha készülődés közben nem volt rá időnk, vagy elfelejtettünk biztosítást kötni, az applikáció segítségével már aznapi indulásra is megköthetjük azt. Ehhez csak bankkártya adatokra és úti okmányra van szükség. A Biztosító 10 százalékos online kedvezménye ezekre a szerződéskötésekre is kiterjed. A nyaralás alatt a külföldi vakáció helyszínétől és a kedvenc szabadidős tevékenységtől függ, hogy milyen kockázatoknak vagyunk kitéve, ezekhez már kilenc biztosítási csomag közül (városnézéshez, hosszú külföldi útra, tengerparti nyaraláshoz, part menti vitorlázásra, veszélyes sportokra, búvárkodásra, tengeren túli utazásokhoz) választhatunk az alkalmazásban.

„Az alkalmazás a szerződéskötés mellett más funkciókkal is rendelkezik. Listába gyűjtöttük a legfontosabb úti kellékeket, amelyek nélkül nem érdemes elindulni, így a felhasználók könnyen és egyszerűen ellenőrizhetik, hogy valóban minden kéznél van-e a biztonságos utazáshoz” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Ha baj történik, gyakran azt sem tudjuk, hova kapjunk, ami különösen igaz külföldi nyaralás alatt. Ilyenkor is hasznos alkalmazásunk, amely különböző veszélyhelyzetekre – mint az autóbaleset, lopás, elveszett iratok vagy betegség – kínál hasznos megoldásokat és tanácsokat.”

Az applikáció az utasbiztosítás megkötése mellett a következő funkciókkal is rendelkezik:

 • vészhelyzeti segélyhívás: egy gombnyomással máris az adott ország segélykérő központjával beszélhetünk, ahonnan mentőt, rendőrt vagy tűzoltót küldhetnek segítségünkre
 • magyar nyelvű segélyhívószám: ha nem beszélünk idegen nyelveket, megnyugtató lehet, hogy anyanyelvünkön is tudunk segítséget kérni a bajban
 • magyar követségek elérhetőségei: ritkán, de előfordul, hogy szükség van rájuk, ilyenkor fontos, hogy gyorsan elérhetőek legyenek,
 • mit tegyek baj esetén: ha szerencsétlenség ér minket, gyakran nem tudjuk, hogy mi a legfontosabb teendőnk, az alkalmazás azonban hasznos tanácsokkal lát el minket
 • zseblámpa: hogy mindig megtaláljuk, amit keresünk
 • iránytű: ha bármikor kétségünk támadna, melyik a helyes irány
 • valutaváltó: hogy mindig örülhessünk, mennyivel drágább lenne ugyanez otthon
 • utazás előtti teendők: a lista segítségével minden fontos tennivalót kipipálhatunk, főleg akkor hasznos, ha az ajtóból mindig visszafordulunk, mert nem tudjuk, elzártuk-e a gázt?
 • mit vigyek az utazásra: segítségével nem fordulhat elő, hogy a fél bőröndöt feleslegesen visszük magunkkal, de a legfontosabbat otthon hagyjuk.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 228 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2550 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,2 milliárd forint 

K&H Biztosító 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 111,5 milliárd forint 
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,9 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

 • 328 9181
 • 328 9220
 • sajto@kh.hu
 • www.kh.hu