Zöld otthont, zöldhitelből, zöldbiztosítással környezettudatos ügyfeleknek energia-megtakarítást eredményező lakáscélú beruházások finanszírozása ingatlanfedezettel a K&H-tól

A K&H zöldhitel energia-megtakarítást eredményező, lakáskorszerűsítési beruházásra igényelhető lakossági finanszírozási mód. A K&H zöldhitel mellé a korszerűsített ingatlan biztosítására K&H fészek „zöld” otthonbiztosítást is lehet kötni. A környezettudatos hitel és otthonbiztosítás a mai naptól igényelhető a K&H Bank fiókjaiban.

A K&H szenzációs forinthitelből kialakított K&H zöldhitel mától igényelhető a K&H bankfiókokban energia-megtakarítást eredményező lakáskorszerűsítési célokra. A K&H zöldhitel ingatlanfedezettel főbb előnyei, hogy a beruházással elérhető energia-költség (gáz, villany, fűtés, stb.) megtakarítás hosszú távon nem csak a vállalt hitel visszafizetését támogatja, de utána is segíti a családi költségvetés energia számlákra fordított részét alacsonyan tartani. A K&H zöldhitellel finanszírozott beruházás (ok) következtében az ingatlan(ok) forgalmi értéke várhatóan jelentősen emelkedhet az ingatlanpiacon, illetve az ingatlan forgalomképessége is jelentősen megnőhet, így szükség esetén tulajdonosa gyorsabban találhat új vevőre.

Az egyösszegben, előre történő folyósítás jelentősen támogatja az ilyen jellegű beruházások finanszírozását, hiszen a beruházások jelentős részét a vásárolt anyag, gép, berendezés költsége teszi ki az élőmunkával szemben, továbbá előny még a kedvező lakáscélú hitelkamat és törlesztőrészlet forint alapon.

A nyújtható kölcsön összege minimum 1 millió Ft, maximum 10 millió Ft.

A környezettudatos hitel többek között felvehető hőszigetelésre, nyílászárók energia-megtakarítást eredményező felújítására vagy cseréjére, fűtési rendszer és használati melegvíz ellátás korszerűsítésére, megújuló energia felhasználás növelésére, az épület/ek nyári hővédelmének javítására és hővisszanyerős szellőzési rendszer létesítésére.

„A K&H zöldhitelt elsősorban annak ajánljuk, aki energia-megtakarítást eredményező lakáscélú beruházást tervez. Az épülethez kapcsolódó energiatanúsítvány díját az ügyfél kérésére a Bank visszatéríti, valamint a értékbecslési/műszaki szakértői költségekben is kedvezményt nyújt. Ez különösen előnyös, ha esetleg állami támogatásra pályázik az igénylő az energia-megtakarítást eredményező beruházás kapcsán, hiszen a pályázathoz elengedhetetlen az energiatanúsítvány.” – mondta el Nagy Ferenc, a K&H Bank lakossági hitel és tranzakcionális  szolgáltatások marketing főosztályának vezetője.

„Fontos felhívni arra is a figyelmet, hogy az energia-megtakarítást eredményező beruházással az ingatlan biztosítási értéke is megnő, így előfordulhat, hogy a már meglévő lakásbiztosítás ingatlanbiztosítási összege alacsonyabb lesz, mint az ingatlan újraépítési költsége. Az újraépítési költségnél alacsonyabb ingatlanbiztosítási összeg következménye az alulbiztosítottság lehet, amely kár esetén arányosan kisebb kártérítéshez vezethet. Fontos még megemlíteni, hogy vannak lakásbiztosítások, amelyek fedezete nem terjed ki olyan épülettartozékokra, berendezésekre, mint amik egy lakás korszerűsítésekor beépítésre kerülnek (pl. hőszigetelt vakolatok, napkollektor, stb.).” – hívta fel a figyelmet Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. „A K&H zöld otthonbiztosítások megkötése esetén a biztosítási fedezet kiterjeszthető az energia-megtakarítást eredményező lakáskorszerűsítés kapcsán beépítésre került, valamennyi berendezés, eszköz, illetve nyílászáró káraira is. Például, amennyiben a K&H zöldhitel hitelcélja kiterjed a biztosított épület falazatának hőszigetelésére is, a hőszigetelt vakolat vihar vagy felhőszakadás miatt bekövetkező kárát biztosítási eseményeként akár 1 millió forintig megtérítjük.”

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási stratégiájának egyik fókuszában a környezetvédelem áll, mely a jövőbeni teljes élet megvalósulásának egyik feltétele. Ennek szellemében kerül fejlesztésre és kialakításra a K&H most épülő, új székháza is. Az épületek tervezésénél és megvalósításánál a K&H korszerű megoldásokat alkalmaz, a környezettudatos elveket maximálisan érvényesítve, a gépészeti és elektromos működési alapelvek, illetve berendezések, az akusztikai, ergonómiai és műszaki megoldások, a zöld tetőkertek és teraszok mind a környezetbarát működést biztosítják. Az új irodaházban a megújuló energiaforrások alkalmazásával az energiafelhasználás várhatóan 30-40 %-kal csökken. Az alternatív energiafelhasználás 10-15 %- kos lesz, ami többek között napkollektorok használatával valósul meg.

A K&H Csoport nem csak elméletben száll síkra a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem eszméje mellett, hanem évek óta tevékenyen is tesz azért, hogy a tőle telhető legnagyobb mértékben megelőzze és kompenzálja a környezetében végbemenő kedvezőtlen változásokat. Ennek példájaként a K&H központi épületeiben jelenleg is szelektív hulladékgyűjtés folyik, valamint a K&H igyekszik a szállítással és közlekedéssel kapcsolatos problémákat, környezetkárosító hatásokat minimalizálni. A K&H autóparkját 2008-ban teljesen megújította, járműveit az EURO 4 követelményrendszernek eleget tévő, alacsony széndioxid kibocsátású, dízelmotorú autóparkra cserélte, melynek következtében nagyságrendileg 25 %-kal csökkentette a károsanyag-kibocsátást.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 242 lakossági fiókkal, valamint 663 biztosítást és 1590 banki termékeket értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 216 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3151 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,9 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu