K&H: vérükben van az innováció

teret adnak a személyes fejlődésnek is

A nemzetközi bankcsoporthoz való tartozás és a rugalmas munkafeltételek egyaránt nagy szerepet játszanak a K&H innovatív digitális megoldásainak kifejlesztésében. Ennek egyik mérföldkövet jelentő eredménye a mesterséges intelligencián alapuló digitális pénzügyi asszisztense, Kate, aki szeptembertől szóbeli utasítás alapján képes forintátutalást is végrehajtani.

A K&H-nál az innováció soha nem érhet véget. A fejlesztések során hatalmas előnyt jelent a nemzetközi bankcsoporthoz való tartozás, hiszen számos nemzetközi csoportszintű kezdeményezésen dolgoznak a K&H fejlesztői. Ilyen például, hogy Kate, az AI-alapú személyes digitális asszisztens fejlesztése a KBC nemzetközi csapatával közösen történik. „A team magyar tagjai számára ez óriási szakmai fejlődést jelent és figyelemreméltó karrierlehetőség előtt nyitja meg az utat” - emeli ki Ozorai Dénes, aki hozzáteszi: „természetesen a lokalizációnak kiemelt jelentősége van a digitális asszisztens esetében, különösen, ha a nyelvi modul fejlesztésére gondolunk”. Márpedig a hangalapú utasítások kirobbanó fejlődés előtt állnak. Jó példa erre Kate, a K&H tavaly bevezetett, mesterséges intelligencia-alapú digitális asszisztense, amely idén októbertől szóbeli utasítás alapján forintátutalást is végre tud hajtani.

vonzások és kötődések

A K&H a hazai bankszektor meghatározó innovátora, ahol számtalan élenjáró informatikai fejlesztési feladattal lehet találkozni. A személyes fejlődés lehetőségét szolgálja az is, hogy mindenki személyre szabott tréningtervet kap kézhez. Szoros és konstruktív az IT és az üzleti terület közötti együttműködés is.

A K&H IT-csapata vonzó feltételek között dolgozik. „A munkaszervezést rendkívüli rugalmasság jellemzi, a munkaidőt például felerészben home office-ban lehet tölteni. Bár az se jár rosszul, aki történetesen bemegy dolgozni, mivel családias, jó hangulatú munkakörnyezet várja, ahol számtalan cross-team megbeszélés teszi hatékonyabbá az információcserét” - mondja Ozorai Dénes, a K&H informatikai fejlesztésekért felelős vezetője, aki hozzáteszi „a közös ebédek és kávézások is feldobják a hangulatot”. Ahogy az is, hogy az üzleti oldal képviseletében a product ownerek zöme ma már a lányok közül kerül ki.

Bizonyára a jó munkahelyi hangulat is belejátszik - de leginkább a digitalizációs stratégia következetes végrehajtása -, hogy a K&H sorra hozza ki innovatív digitális megoldásait: mobilbankját például júliusban cserélte le dinamikus, dizájnos változatra. Az új mobilapp mögött teljesen új IT-architektúra húzódik, amely lehetővé teszi, a folyamatos funkcióbővítést, és azt, hogy a mobilbank egy valódi szuperapplikációvá nője ki magát.

          

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu