Van megoldás a mezőgazdasági természeti károkra

Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogram

„A tavaszi fagykárok és az elmúlt napok jégviharai ismét ízelítőt adtak, milyen károkat okozhat rövid időn belül a természet. Kifejezetten az elemi károknak leginkább kitett vállalkozások, az agrárcégek számára lehetőség van azonban ezen károk mérséklésére az Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogram keretében” – hívta fel a figyelmet Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Tavaly a rendkívüli, özönvízszerű májusi esőzések és az ennek nyomán kialakult ár- és belvíz, a jég, valamint a viharos, helyenként orkán erejű szél több tízmilliárd forint értékű kárt okozott Magyarországon. Habár ennek túlnyomó többsége a lakossági ingatlanokat érintette, főként az elhúzódó belvíz a mezőgazdaság számára is komoly megterhelést jelentett. Az idei évben eddig főként a fagykárok okoztak veszteséget a mezőgazdasági termelőknek, a napokban azonban a nyári viharok szezonja is megkezdődött, így érdemes tisztába lenni, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre egy esetleges káresemény bekövetkeztekor.

Természetesen az ilyen káreseményekre is igénybe vehetőek különböző mezőgazdasági biztosítások, ugyanakkor kifejezetten az elemi és katasztrófa károk enyhítésére állami támogatású hitel is igényelhető. Az Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogram célja, hogy a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó vállalkozások számára egy rendkívüli tűz-, villámcsapás-, vihar-, jégverés, árvíz-, belvíz-, fagy- vagy aszálykár után is forrást biztosítson a folyamatos termeléshez, a versenyképesség fenntartásához, a minőségi termékek előállításához.

A Magyar Fejlesztési Bank hitelprogramjának keretében a károsodással arányos mértékben nyújtható hitel: a vis maior vagy agrárkár által érintett szántó és legelő után legfeljebb 200 000 forint hektáronként, ültetvény után legfeljebb 500 000 forint hektáronként, egy állategység után legfeljebb 200 000 forint, de a hitel összege egyik esetben sem lehet kevesebb, mint 1 millió forint, és nem haladhatja meg az 50 millió forintot. A hitelkonstrukció értékesítésében a K&H közvetítő hitelintézetként vesz részt. A kedvezményes, európai uniós pénzpiaci kamatlábhoz (EURIBOR) igazodó forinthitel maximum 5 éves futamidőre igényelhető, és a futamidő alatt többszöri forgóeszköz állomány feltöltést is lehetővé tesz.

 A Hitelprogramban azok a kkv-k vehetnek részt, amelyek magyarországi székhellyel vagy az EGT területén székhellyel és magyarországi fiókteleppel rendelkeznek, működési formájuk pedig egyéni vállalkozás, gazdasági társaság, szövetkezet vagy mezőgazdasági őstermelő, és a program keretében kezdő vállalkozások is finanszírozhatók.

Az Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitel számos hazai bankhoz hasonlóan a K&H-nál is igényelhető.  

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a privát banki, a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 460 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 231 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3043 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,7 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,6 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,6 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu