változó piacokhoz igazodó rugalmas befektetés

K&H megtakarítási cél alap

„A lakossági befektetők megtakarításainak számos célja lehet, a nyugdíjtól kezdve a gyermekek részére történő megtakarításon át az ingatlan vagy gépkocsi vásárlásig. Ezek a szándékok mind összegben, mind időben lényegesen eltérhetnek egymástól, így érdemes olyan megtakarítási formát választunk, amely egyszerre többféle célnak megfelel. A K&H megtakarítások cél alaprugalmasságának köszönhetően kiválóan alkalmas közép- és hosszú távú megtakarításokra, ugyanakkor nyílt végű, így szükség esetén bármikor hozzájuthatunk pénzünkhöz” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A megtakarításoknak nagyon sok célja lehet (nyugdíj, autó, lakás, gyerekek taníttatása, stb.), így időnként nehéz előre meghatározni, félretett pénzünket mire szeretnénk felhasználni, pontosan mikor és milyen összegre lehet szükségünk. A legkényelmesebb megoldás természetesen az, ha a különböző célokra félretett pénz egy konstrukcióban elérhető. „A K&H megtakarítási cél alap lényege éppen az, hogy egyetlen megtakarításban kínál megoldást a többfajta befektetői igényre. Leveszi a vállunkról a befektetési döntések terhét, hiszen biztosítja a rugalmasságot a közép- illetve hosszú távú megtakarítási célokhoz egyaránt, miközben rövid távon is megvan a lehetőség a betéti kamatoknál magasabb hozam elérésére is” – magyarázta Zobor Zsuzsanna.

A K&H megtakarítási cél alap különlegessége, hogy egy rugalmasan változó portfóliót nyújt a befektető számára úgy, hogy annak összetétele folyamatosan követi a piaci trendeket. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy kedvező piaci környezetben az alap a hozam növelésére fókuszál, és fokozatosan emeli a kockázatosabb, de nagyobb hozamlehetőséget kínáló részvény és kötvény típusú eszközök arányát. Ezzel szemben negatív hangulat esetén az alap csökkenti a részvény és kötvény típusú eszközök súlyát, és növeli a biztonságos pénzpiaci típusú eszközök arányát a portfólión belül. Így szélsőségesen pesszimista tőkepiaci környezetben a portfólió akár 100%-ban is tartalmazhat pénzpiaci típusú eszközöket. Emellett az alap kezelői egy dinamikus portfólió védelmet (Constant Proportion Portfolio Insurance, CPPI) alkalmazva biztosítják, hogy az alap árfolyama ne süllyedjen egy adott védelmi szint alá.

„A K&H megtakarítási cél alap egy nyíltvégű befektetési alap, amely rendkívüli rugalmasságot biztosít a befektetési időtáv megválasztása szempontjából is, hiszen a jegyzési időszakot követően bármely forgalmazási napon megvásárolható, illetve visszaváltható. Emellett az alap befektetési jegyeit nemcsak egy alkalommal, egy összegben lehet befektetni, hanem akár rendszeres vételi megbízás formájában, havi rendszerességgel is” – tette hozzá a szakember.

Az alap jegyzése 2012. július 2-án indult a K&H lakossági fiókhálózatában. Már az első héten több mint 1 milliárd forint befektetés gyűlt össze. A jegyzést követően az alap folyamatos forgalmazása szeptember 3-án kezdődik.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, a nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte mintegy 230 lakossági fiókkal több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

A K&H Alapkezelő idén elnyerte a Money Moon Awards legjobb tőkevédett befektetési alap díját.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 191 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2521 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2012. március 31-én:
teljes kezelt vagyon:  713,5 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  112,8 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon:  598,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 5,9 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu