K&H Biztosító: válasz a home office-ra, ingyenes megoldás a K&H lakásbiztosításhoz

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése előtt 3 százalék körüli volt a rendszeresen otthonról dolgozók aránya összevetve az irodai dolgozókkal. A tavalyi korlátozások elrendelésekor sokan váltottak otthoni munkavégzésre, amely kockázatokkal is járhat. Pláne, ha a cégtől kapott, komolyabb értékű informatikai eszközök is „hazaköltöztek”. A K&H Biztosító most egy ingyenes megoldással jött elő, fedezetbővítéssel védelmet nyújt a munkáltatótól kapott eszközökre.

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta bekövetkezett hullámok nyomán elrendelt korlátozások mindennapossá tették az otthoni munkavégzést, sokan tehát a lakásukra cserélték a korábban megszokott munkahelyet.

„A home office térnyerésével az otthonunkban újonnan kialakított iroda vagy tanulósarok nem saját eszközeire is érdemes biztosítással gondolni, főként azért, mert ezek az eszközök jelentik most sokaknak a munkahelyhez vagy iskolához való csatlakozás egyetlen esélyét.” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. „Az otthon használt munkahelyi eszközök biztosítása hangsúlyosabbá vált, ezért a meglévő és új K&H lakásbiztosítási szerződésekhez egy új fedezetet vezettünk be. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy külön díj megfizetése nélkül egy fedezetbővítést kapnak ügyfeleink az otthoni munkavégzés esetére, amennyiben a kár időpontjában rendelkeznek K&H Biztosító ügyfélportál szolgáltatói szerződéssel.” – tette hozzá. Akik tehát rendelkeznek K&H lakásbiztosítással, de még nem regisztrálták a K&H Biztosító ügyfélportáljára, néhány kattintással könnyedén megtehetik és egyből él a fedezetbővítés is. 

A munkavégzéshez használt, de más tulajdonában lévő eszközökre tehát egyszerű és ingyenes biztosítási megoldást nyújt a K&H, legyen szó laptopról, tabletről, asztali számítógépről, monitorról, billentyűzetről, vagy egérről. Amennyiben ezekben a munkáltató által adott eszközökben olyan kár keletkezik, amelyet a biztosított okoz, akkor egy biztosítási időszakban egy alkalommal 50 ezer forintig nyújt kártérítést a K&H Biztosító. A kártérítéshez egy munkáltatói igazolást kell benyújtani, pontosan leírni az esetet, valamint nyilatkozni, hogy a munkavállalónak magának milyen kártérítést kell fizetnie.

Kaszab Attila azt is elmondta, hogy az otthoni munkavégzés elsősorban a járvány miatt kényszerből terjedt el, de könnyen elképzelhető, hogy több vállalatnál az otthoni munka a korábbinál nagyobb szerepet kap a járvány után is. 

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu