utasbiztosítás személyre szabva

Lassan véget ér az iskolaév, egyre többen tervezik a nyaralást. A külföldi vakáció helyszínétől, a kedvenc szabadidős tevékenységtől függetlenül igaz: utasbiztosítás nélkül elindulni nagy kockázatot jelent, hiszen bármikor történhet olyan baleset, amely nemcsak a pihenést teszi tönkre, de a váratlan kiadások az utazás árának többszörösét is elérhetik. A K&H Biztosító a nyárra készülve kilenc különböző úti célra és szabadidős tevékenységre alakított ki utasbiztosítási csomagokat, így akár városnéző körútra, akár tengerparti ejtőzésre indulunk, megtalálhatjuk a nyaralásunk ideje alatt esetleg felmerülő károkra a megfelelő védelmet.

A balesetek, betegségek soha nem jönnek jókor, főleg egy külföldi nyaralás alatt keseríthetik meg életünket. Sokan számítanak az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) védelmére a vakáció alatt, azonban jó tudni, hogy országonként változó, milyen ellátást kapunk a kártya használatával, kell-e például önrészt fizetnünk. Egy utasbiztosítás akkor is segítséget nyújt, ha olyan országba utazunk, amelyre az EEK nem terjed ki, és a poggyászkárokat, felelősségi károkat, a beteglátogatás költségeit is térítheti.

A K&H Biztosítónál 2012. június 8-tól online érhetőek el azok az új utasbiztosítási csomagok, amelyek között biztosan megtaláljuk a habitusunkhoz és nyaralási szokásainkhoz leginkább illőt. Köthetünk városnézéshez, hosszú külföldi útra, tengerparti nyaraláshoz, part menti vitorlázásra, veszélyes sportokra, búvárkodásra, tengeren túli utazásokhoz kialakított biztosítást. Bármelyik lehetőség mellett döntünk, valamennyiből találunk alap, emelt és ideál díjcsomagot, így pénztárcánk és a lehetséges kockázatok ismeretében gondolhatjuk át, milyen összegű fedezetre lehet szükségünk baj esetén.

Sokan egy közeli mediterrán országban töltik nyári pihenésüket, nekik hasznos a tengerparti csomag, amely még arra is kínál kártérítést, ha leégés miatt nem mehetünk közvetlen napfényre. Biztosítás birtokában is fontos, hogy megfogadjuk a bőrgyógyászok intelmeit, mégis előfordulhat, hogy a helyi klíma ismeretének hiányában nem készülünk fel megfelelően a napozásra. Ha természetes napsugárzás hatására leégünk, napszúrást kapunk, vagy korábban nem diagnosztizált allergia miatt az orvosi vélemény szerint tartózkodnunk kell a közvetlen napfénytől, erre az időszakra napi 5 000 Ft kártérítést nyújt a biztosító az orvosi elbocsátást követően legfeljebb 5 napra vagy a hazautazás napjáig. Jó néhány sporthoz költséges felszerelések szükségesek. Amennyiben ezek eltűnnek, vagy balesetben megrongálódnak, a poggyászbiztosítás keretében erre is fedezetet kapunk akár 300 000 Ft értékben.

„A turisták számának emelkedésével az utazók igényei is többfélék lettek. Sokan próbálnak ki extrém sportokat, és olyan szabadidős tevékenységeket, amelyeket pár éve még csak kevesen űztek, ezért hoztuk létre speciális csomagjainkat”. – mondta el Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Megtörtént eset, hogy ügyfelünket csuklótöréssel szállították kórházba, a mentő és a kórházi ellátás költsége mintegy 100 000 Ft-ra rúgott. Kerékpározás közben balesetet szenvedett ügyfelünk mentőhelikopteres szállításának költsége meghaladta az 1,2 millió forintot, míg síp- és a szárkapocscsont törés esetén már 1 800 000 Ft körül is volt az orvosi költségek összege. Ha mellétesszük, hogy online már napi 260 Ft-ért köthető biztosítás, látható, hogy nem éri meg nélküle útnak indulni.”

Az elmúlt években nagyon sok honfitársunk találta magát külföldön természeti katasztrófák sújtotta területen. Ezért mind a bankfiókban, mind a K&H Telecenteren és a www.khdirektbiztositas.hu oldalon köthető biztosítások fedezetét bővítette a biztosító, és az úti cél közelében történt természeti katasztrófa miatt szükségessé váló, idő előtti hazautazás költségeit is térítik. Akkor sem kell aggódni, ha a légitársaság nem, vagy hiányosan szolgáltatja vissza a csomagokat, hiszen a poggyászbiztosítási fedezet már ilyen esetekben is segítséget nyújthat.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, a nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte mintegy 230 lakossági fiókkal többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 191 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2521 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 5,9 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu