ünnepeljük az elkötelezett egészségügyi dolgozókat!

Alacsony fizetések, szakemberhiány, kivándorlás – általában ezek a témák merülnek fel a magyar egészségügy kapcsán. Pedig rengeteg szakember van, aki szívvel-lélekkel ápolja a betegeket, elkötelezetten segíti testi és lelki gyógyulásukat. A legnagyobb motivációt számukra a társadalmi és anyagi megbecsülés, valamint a megfelelő eszközpark jelentené – derül ki a K&H gyógyvarázs felméréséből.

Holnap ünnepeljük a magyar egészségügy napját. Július elsején született ugyanis Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz okának és gyógymódjának feltalálója, az anyák megmentője, aki rengeteget tett a magyar egészségügy fejlesztéséért. Az egészségügy azóta rengeteget változott mind műszerek, mind szaktudás szempontjából. És bár a magyar szakemberek kivándorlásáról, a külföldön fellelhető modern eszközökről rengeteg szó esett az elmúlt évek során, fontos hangsúlyozni, hogy számos szakember lelkiismeretesen végzi itthon is a munkáját.

A K&H gyógyvarázs gyermekegészségügyi intézmények körében végzett felmérésből kiderül, hogy a mindennapos nehézségek ellenére, a hazai gyermekellátásban dolgozók motiváltak, elkötelezettek, ami elsősorban a hivatástudatból, a gyermekekkel való kapcsolatukból adódik. A szakembergárda 90%-a nyitott a különböző szakmai képzések, továbbfejlesztési lehetőségek iránt és 70%-uk ismeri a legmodernebb eljárásokat, kezeléseket.

Sajnos azonban a kórházak műszerbeszerzésre fordítható kerete igen alacsony – a K&H gyógyvarázs felmérése alapján az egyes kórházi osztályok évente átlagosan 500 000 forinttal gazdálkodhatnak, de a válaszadók közel harmadának egyáltalán nem áll rendelkezésére saját forrás új műszerek beszerzésére. Így fordulhat elő, hogy a gyermekegészségügyi intézmények átlagos eszközállománya 13 éves, de nem ritka a 25-30 évesnél régebbi műszer sem. A modern eszközöket a kórházak leginkább pályázatok útján szerzik be, de a különböző alapítványok illetve adományok is jelentősen tudnak javítani a gyógyítás körülményein. 

„A magyar gyermekegészségügy fejlesztésre szorul, hiszen a megfelelő műszerek és a megfelelő szakembergárda elengedhetetlenek a korszerű gyógyításhoz. Ezért támogatjuk immár 13. éve a magyar gyermekegészségügyet. A K&H gyógyvarázs program keretében a hazai intézmények eddig összesen közel 560 millió forint összegben kaptak modern orvosi eszközöket” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója

A modern eszközpark megléte pedig nemcsak hatékonyabb, fájdalommentesebb és gyorsabb gyógyítást tesz lehetővé, de a szakemberek lelkesedését is jelentősen növeli. Emellett pedig a társadalmi megbecsülést említették még az anyagiak mellett, mint legmotiválóbb tényezőket. Becsüljük meg hát az egészségügyi dolgozókat – és ne csak a magyar egészségügy napján!

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink: 

K&H Bank 2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 

 

&H Biztosító 2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  11,56 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390 /210
  • zs.illes@well.hu