újra indul a K&H gyógyvarázs pályázat ismét műszereket igényelhetnek a magyar gyermek-egészségügyi intézmények

A K&H Csoport ismét meghirdeti K&H gyógyvarázs országos pályázatát, amelynek keretében a hazánkban működő gyermek-egészségügyi intézmények működésükhöz szükséges műszereket igényelhetnek, maximum 4 millió forint értékben. Az idei év fókuszterülete a gyermeksürgősségi ellátás, ezek a pályázatok 2014-ben kiemelt figyelemben részesülnek. A 11. alkalommal meghirdetett program az elmúlt években összesen 134 kórház és 136 mentőállomás munkáját segítette összesen 492 millió forint értékű eszközökkel.

„A K&H társadalmi felelősségvállalási politikájában kiemelt helyet foglal el az egészségügy, ezen belül is a gyermekek gyógyításának támogatása. 2004-ben azzal a céllal indítottuk útra K&H gyógyvarázs pályázatunkat, hogy műszerekkel segítsük a magyar gyermek-egészségügyi intézményeket. A K&H gyógyvarázs fennállása alatt eddig 134 kórház és 136 mentőállomás részesült összesen 492 millió forint támogatásban. Nagy örömünkre szolgál, hogy az ország számos pontján tudjuk segíteni az orvosok munkáját, akik így modern berendezések használatával hozhatják meg okos döntéseiket” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A 2014-es pályázati évben ismét az OEP által finanszírozott gyermek-egészségügyi intézmények és mentőállomások jelentkezhetnek gyermekgyógyászati, mentési eszközökért, felszerelésekért és berendezésekért, intézményenként maximum bruttó 4 millió forint értékben. Az országos tender nyertesei összesen 20 millió forint értékű műszerekre pályázhatnak. Az idei évben a gyermeksürgősségi ellátást nyújtó intézmények részesülnek kiemelt, de nem kizárólagos figyelemben az elbírálás során.

„A gyermeksürgősségi ellátás egy viszonylag új, fejlődő ága a medicinának” – mondta el Krivácsy Péter, az Országos Mentőszolgálat vezető gyermekgyógyásza. „Célja, hogy a súlyos állapotú gyerekek mihamarabb hatásos ellátáshoz és korrekt diagnózishoz jussanak, illetve annak megelőzése, hogy a kicsik feleslegesen hosszú napokat a kórházban feküdjenek. A korszerű műszerek és berendezések nagyban segítik a sürgősségi eseteket ellátó szakemberek munkáját, hogy minden gyermek megfelelő kezelésben részesüljön.”

 „A K&H gyógyvarázs egy komplett támogatási rendszerré bővült az elmúlt évek során” – fejtette ki Horváth Magyary Nóra. „Az országos pályázat nyertesein kívül dolgozóink, ügyfeleink és partnereink felajánlásának köszönhetően a pályázati év során több alkalommal is kiosztunk kisebb értékű műszeradományokat, amelynek kedvezményezettjeit az országos pályázatra jelentkezők közül választjuk ki. A 2013-as pályázati évben így 25 intézmény működését tudtuk a támogatni, összesen 40,5 millió forint értékben.”

A K&H Csoport 2014-től kiemelt figyelmet fordít Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistérségeire, hogy a leginkább rászoruló intézmények is megfelelő eszközparkkal rendelkezhessenek, és így az ország leghátrányosabb helyzetű településein élő gyermekek is korszerű ellátásban részesülhessenek. E törekvés jegyében a 2014-es pályázati évben az egyéb források odaítélésénél külön elbírálás alá esnek a 311/2007. (XI.17.) kormányrendelet alapján meghatározott leghátrányosabb helyzetű kistérségek területén működő gyermek-egészségügyi intézmények által benyújtott pályázatok.

A részletes pályázati kiírás és a hozzá kapcsolódó dokumentumok a következő linken érhetők el:

https://www.kh.hu/csoport/gyermekegeszsegugy

 

Illetve elektronikus levél formájában is bekérhetők a khgyogyvarazs@well.hu e-mail címről.

A pályázatok beérkezésének határideje 2014. május 30. 16:00 óra.

a K&H gyógyvarázs pályázatról

A program országos pályázatának hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 140 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

Főbb adataink:

K&H Bank
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 212 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2562 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 17,4 milliárd HUF

K&H Biztosító
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,5 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 116,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,9 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130