újabb rekordot döntött a K&H pénzügyi versenyére jelentkezők száma

A korábbinál is nagyobb az érdeklődés az idén harmadik alkalommal elindított K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő iránt, közel 3000 diák méri össze a tudását. A január 31-én zárult nevezési időszak összesítése alapján Budapestről, Pest megyéből és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett a legtöbb pályázat. A legtöbb jelentkező a 3-4. osztályosok kategóriájából került ki.

Megdőlt az eddigi rekord: a tavalyi 539-hez képest idén már 696 csapat jelentkezett és küldött be megfejtést az első fordulóban a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre. Ez azt jelenti, hogy háromszázzal több diák, idén 223 iskolából közel 3000 általános iskolás méri össze a pénzügyi tudását. Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mellett Budapestről érkezett a legtöbb nevezés: 151 csapat jelentkezett a legaktívabb megyéből. Tavaly még toronymagasan – több, mint kétszeres jelentkezésszámmal - Budapest vezetett egyedül a többi megyéhez képest, ahonnét az idei rekordhoz képest jóval kevesebb, 101 csapat jelentkezett összesen.

Az összesítésből jól látszik az is, hogy a kilenc-tíz éveseket vonzotta idén leginkább a vetélkedő, a 3-4. osztályosok kategóriájában jelentkeztek ugyanis a legtöbben. Ebben a korosztályban több mint száz csapattal több indult, mint az őket követő 5-6. osztályosok kategóriájában. Itt is szembetűnő a változás a tavalyi évhez képest, amikor a 7-8. osztályosok jelentkeztek a legtöbben, majd lemaradva követte őket fej-fej mellett az 5-6. osztályosok és a 3-4. osztályosok korcsoportja.

„Nagyon örülünk a jelentkezések magas számának, különösen annak, hogy a második legfiatalabb korcsoportban ilyen kiugróan magas a nevezések száma. Nem lehet ugyanis elég korán elkezdeni a tudatos pénzkezelésre nevelést. A kilenc-tíz évesek már láthatóan erősen érdeklődnek a pénzügyi kérdések iránt” – mondta Horváth Magyary Nóra, a a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Megerősítette ezt az egyik nevező iskola, a pomázi Mátyás Király Általános Iskola tanítónője, Kiss Nikolett is. „Végre egy olyan téma kerül be az iskolába, ami a mindennapi életünk része. Az ide járó gyerekek családja közül nagyon sok rossz anyagi helyzetben van. Ha meg nem is tudjuk oldani a problémájukat, talán egy ilyen vetélkedő is segítheti őket abban, hogy átgondoltabban osszák be a pénzüket. Azt remélem, hogy a vetélkedő révén egyrészt a gyerekek jó módszereket tanulnak a pénzkezelésre, másrészt az új tudás révén saját családjukat is tudják motiválni” – mondta a tanítónő.

A vetélkedőre jelentkező csapatok a bank támogatásával készült Ez kész! Pénz! című, a pénz keletkezését, a pénzforgalmat és számos fontos pénzügyi témát mese formájában feldolgozó DVD alapján tudnak felkészülni a versenyre. Emellett lehetőség van arra is, hogy a csapatok ellátogassanak egy K&H bankfiókba, vagy a bank egy alkalmazottját meghívják az iskolájukba előadást tartani.

A háromfordulós versenyt kiíró K&H Bank idén két új különdíjas kategóriát is indított: a legtöbb diákot felkészítő tanár és a legtöbb csapattal nevező iskola is értékes és hasznos, az oktatást segítő nyereményeket vehet át.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1900 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 123 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 209 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2357 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 14,6 milliárd forint

2012. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,6 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,1 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu