újabb 7,5 millió forint a gyermekegészségügynek

a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház is korszerű műszerekkel gazdagodott a K&H gyógyvarázs területi pályázatán

21 gyermekgyógyító intézmény – kórházi osztályok, gyermekorvosi rendelők, védőnői szolgálatok és egy mentőállomás – nyert közel 7,5 millió forint értékben a kicsik egészségmegőrzéséhez és mindennapi gyógyításához szükséges eszközöket. A K&H gyógyvarázs területi pályázat támogatottjai között a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház is helyet kapott. A döntésben a helyi közösségek aktív szerepet vállaltak, ennek köszönhetően a kórház vérnyomásmérőkkel, hőmérőkkel és légzésfigyelőkkel gazdagodott.

A K&H gyógyvarázs területi pályázatot harmadik alkalommal hirdette meg a pénzintézet azzal a céllal, hogy olyan orvosi eszközök beszerzését tegye lehetővé, amelyek, bár nem a legdrágábbak, hiányuk a mindennapi gyógyításban nagyon kritikus lehet. A műszerek mellett pedig olyan szolgáltatásokat is lehetett igényelni, amelyek a beteg gyermekek komfortérzetét javítják – hiszen ők is egészen más hangulatban várják egy mesefigurákkal feldíszített színes teremben a következő vizsgálatot, mint négy kopár fal között. Idén 45 pályázat érkezett, és közel minden második jelentkező el is nyerte az igényelt eszközt. A nyertesek kiválasztásába a helyi lakosság is beleszólhatott, hiszen ők dönthettek arról, hogy melyik intézmény kapja az egyenként maximum bruttó 350 000 forintos támogatást. A K&H Csoport  a dombornyomott Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlások után saját bevételeiből  1 forintot különített el erre a célra, így több mint 341 ezer vásárlási tranzakciónak köszönhetők az elnyert összegek. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Gyermekosztálya a pályázaton vérnyomásmérőket, hőmérőket és légzésfigyelőket nyert. A programban a Vas megyei gyermekegészségügyi intézmények eddig összesen közel 12 millió forint értékben, 10 alkalommal kaptak támogatást.

„A tény, hogy összesen több mint 80 000 voks érkezett a pályázókra bankfióki és online szavazásunkon, jól mutatja, hogy a helyi közösségek szívesen és aktívan részt vesznek a döntési folyamatban, hogy a környezetükben melyik gyermekgyógyító intézmény kaphasson támogatást. Tudjuk milyen fontos, hogy a beteg gyermekek a lehető legjobb feltételek mellett gyógyulhassanak, hogy minél hamarabb felépülve teljes életet tudjanak élni, ezért szerettük volna a pályázat segítségével betölteni azt az űrt, amelyet ezeknek a mindennapi gyógyászatban szükséges eszközöknek a hiánya okoz. Újdonsült nyerteseinkkel most tovább bővült a K&H gyógyvarázs program által támogatottak köre, hiszen a 21 nyertessel és a közel 7,5 millió forint értékű támogatással az elmúlt 16 évben összesen 460 alkalommal, 661 millió forint értékben támogattuk a gyermekegészségügyet” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. 

A 2018-19-es K&H gyógyvarázs területi pályázat nyertesei a következő intézmények:

település

intézmény

Kistarcsa

Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

Kiskunhalas

Kiskunhalasi Semmelweis Kórház

Gyomaendrőd

Városi Egészségügyi Intézmény Védőnői Szolgálat

Debrecen

Debreceni Egyetem  Kenézy Gyula Egyetemi Kórház 

Budapest

Országos Mentőszolgálat, Budapest II. Mentőállomás (Buda)

Eger

Markhot Ferenc Oktatóház és Rendelőintézet

Mosonmagyaróvár

Karolina Kórház Rendelőintézet

Siófok

Siófoki Kórház-Rendelőintézet

Akasztó

Akasztó Község Önkormányzata Védőnői Szolgálat

Budapest

Béke Téri Gyermekrendelő

Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Komló

Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ

Balassagyarmat

Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet

Szeged

Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika

Dunaújváros

Szent Pantaleon Kórház

Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet

Szombathely

Markusovszky Egyetemi Oktatókórház

Esztergom

Vaszary Kolos Kórház

Budapest

Újpesti Gyermekorvosi Rendelő

Veszprém

Csolnoky Ferenc Kórház

Zalaegerszeg

Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon az intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta közel 661 millió forint értékben, összesen 460 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 48 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR
  • +36 30 221 3611
  • e.csordas@well.hu
  • www.kh.hu